Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusinkowataaaa

badanie usg jak czesto....

Polecane posty

Gość mamusinkowataaaa

jestem w 15 tyg ciązy... w 10 tyg bylam lezalam w szpitalu.... to moja pierwsza ciąza... odczuwam bole brzucha dosyc silne i bole kregoslupa... do gin chodze prywatnie mniej wiecej co dwa ...trzy tygodnie... za kazdym razem mam badanie usg... wczoraj macocha mojego narzeczonego ,... stwierdzila ze mam sobie nie dawac robic usg tak czesto bo to szkodzi.... ale z drugiej strony... chyba lekarz nie robi tego po to by zaszkodzic... co o tym myslicie... caly czas mam te bole i zawsze mowie o tym lekarzowi

Gość tajasne
lekarz chyba wie lepiej, nie?...

Gość ja mialam 3 USG
w ciazy, u mnie to wystarczylo.

ja jestem w 7 miesiącu a miałam już robione jakieś 9 usg więc wychodzi na to, ze jakos nie szkodzi...zreszta poczytaj sobie to będziesz wiedziala- wszędzie piszą, że usg NIE szkodzi, może kiedys te aparaty mialy jakąs gorsza technologię i dlatego macocha ma przestarzale wiaodmosci, obecnie powszechnie wiaodmo, że to nie szkodzi.

autorka sie nie pyta ile badan usg wystarcza....w jej przypadku nawet wskazane jest robienie czestego usg biorac pod uwage przejscia i obecne dolegliwosci, chyba lepiej miec pewnosc niz zeby bylo za pozno na cokolwiek.

Lekarz ocenia jak często powinno być badanie usg robione. Choć nie ma przeciwwskazań do jego częstego wykonywania, a wręcz jest wskazane, jeśli tylko tego wymaga sytuacja. Z tego co mi wiadomo, to badania usg są najbezpieczniejszymi jakie są wykonywane - bo związane są z wysyłaniem fal dźwiękowych o odpowiedniej, niewpływającej na komórki, częstotliwości. Poza tym na chłopski rozum - gdyby ultradźwięki szkodziły - mnóstwo ludzi padałoby na ulicach, a usg byłoby zakazane.

Gość mamusinkowataaaa
dzieki wielkie za pomoc... :) niech sie macocha narzeczonego pocaluje dupke... darla na mnie sie wczoraj jak glupia... ze to szkodzi... az sie zaczelam delikatnie mowiac martwic... ale chyba lepiej jak wiem czy seduszko bije itd.... przynajmniej wiem ze mimo ze odczuwam bole ... to z dzidzia jest ok.

Gość nmmnnm27
przez cala ciaze bede w sumie 5 pierwsze w 6, nastepne w 9 nastepne w 12, teraz w 22, i pozniej kolo 30 3d

ja jestem po ciąży obumarłej i na każdej wizycie sprawdzamy, czy serduszko bije- trwa to może z 30sek, ale jestem spokojniejsza. Jestem w 18tc i miałam usg już jakieś 5-6razy, a pewnie co najmniej drugie tyle przede mną