Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Prażynka_87

Nie damy pogrześć mowy....

Polecane posty

Gość Prażynka_87

Irytuje mnie , wręcz doprowadza do pasji kiedy mój chłopak używa słów typu - trzymie, chcem, pójdem, włonczam, wiater itp. Ufff.....możecie mnie uznać za wariatke ale nie chce żeby tak mówił bo uważam, że jest to kompromitujące dla niego. Zwracałam mu uwage. Ale nie moge tego robić non stop bo nie chce wyjść na psychopatke i zołze. Czy facet w wieku 23 lat może zmienić takie nawyki , czy będę musiała moje uszy przyzwyczaić do tego??? Nie wspomnę o błędach ortograficznych w sms (może to wynikać z dysleksji , więc przymykam na to oko.)

Gość Prażynka_87
mówi ,,włanczam" źle napisałam

czyli mowi poprawnie....bo tak sie mowi...przez ol....kurwa nie mam polskich znakow i nie moge napisac

Gość myśmy ci go nie wybierali
tylko sama sobie wybrałaś. Jak przez 23 lata, ucząc się jednego języka, nie nauczył się nawet mówić, to na poprawę nie ma szans. Lubisz głąby - twój wybór :)

Gość myśmy ci go nie wybierali
do--- wellnes, tobie wybaczam, bo pewnie za granicą siedzisz skoro nie masz polskich znaków. Ale ze znakami czy bez mowi się włĄczam a nie włanczam :)

Gość Prażynka_87
welness - nie mówi poprawnie. Z resztą nie ważne. Mówi się - włączam a nie włanczam. musze go tego jakoś oduczyć. Bo ocipieje. A nie wiem jak to delikatnie załatwić. I jak go nauczyć żeby nie tłukł się łyżeczką przy mieszaniu herbaty - bo mam wrażenie że mi kubki chce porozpierdalać, żeby opuszczał deskę w kiblu, i nie mlaskał żując gumę ..... k...wa

---->prazynka to przeczytaj o czym pisala os przede mna.....jestem za granica i nie mam polskich znakow a chodzilo mi dikladnie o to samo

Gość jak mozna miec
Mnie strasznie wkurza jak ktoś sadzi takie błędy podczas rozmowy na GG albo w sms'ach wrrr .

Gość jak mozna miec
np. mam znajomego, który ciągle pisze kOMpać zamiast kąpać

Gość sie czepiasz...;/
niech mowi jak chce chociaz z mojej strony wygląda to jakby byl totalnym wiesniakiem ze tak powiem

Gość Prażynka_87
wiem wellness - wracam honor;) :)dopiero teraz przeczytałam. Przepraszam ;)

oka spoko:) ale mojego znajomego nikt nie pobije, koles wymiata bo w jednym wyrazie potrafi 3 bledy zrobic ehehe

Gość Prażynka_87
,, kto kogo miłuje wad jego nie czuje " jeśli wierzyć przysłowiu jestem złą nietolerancyjną dziewczyną. Ale na Miłość Boską ,,nie wyTRZYMIE"

Gość jak można mieć
Ale teraz sobie nikt z tego nic nie robi. Jak komuś zwrócisz uwagę, że ciągle popełnia błędy, to Ci powie, że ma dysleksję albo dysortografię i tyle :D

prażynka rozumiem twoje bolączki...mój kolega ostatnio powiedział,że jego syn świetnie pływie ...myślałam,że puszczę pawia :P

taaa...15 złoty...jedno z moich "ulubionych",a koleżanka mówi jeszcze pono (zamiast ponoć) i używa słowa bynajmniej w znaczeniu przynajmniej...wtedy już dostaję "orgazmu" aha...i jeszcze nie rozumię,nie umię w 1os.l.poj. moja irytacja sięga wtedy zenitu...

Gość Prażynka_87
prażynkie :) heh;) :) to z inteligientnym sie nie spotkałam . Ale czy teraz przypadkiem sie takich ludzi nie namnożyło? z pokolenia moich rodziców wszyscy mówią poprawnie....przynajmniej tak mi się wydaje.Nie można się ciągle zasłaniać dysleksją, wszyscy tak mówią - może jestem nawiedzona ale to przecież trzeba tępić.....

Gość Prażynka_87
albo zamiast miotła - mietła......szał! ;) ;)

Gość Prażynka_87
tutej, dzisiej.............masakra jakaś

ja tam w te wszystkie wynalazki typu dysleksja,dysgrafia,dysortografia czy nawet dyskalukulia nie wierzę,kiedyś tego nie było,jak ktoś dużo czyta i ma do czynienia ze słowem pisanym,to nie ma bata,żeby gadał i pisał jak potłuczony.No,chyba że czyta fora internetowe,to wszystko jest możliwe...:P

dyskalukulia :D:D:D Pierwszy raz dzisiaj to usłyszałam :D I też uważam, że takie dys cos tam, to wymyślanie, a dzieci sa po prostu leniwe. Na początku mojej podstawówki nikt takiego czegoś nie miał, i dostał tyle pał na polskim, że w końcu nauczył sie pisac i mówić poprawnie, a teraz sami pokazuja dzieciom, że nie trzeba sie uczyć, bo maja dys. :O Ja mam dzisiaj dysrobienie wszystkiego :P