Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alergiczka Nowa 2010

Alergia na upały - swędzenie nóg i czerwone plamy?

Polecane posty

Gość Alergiczka Nowa 2010

Mam 31 lat, nigdy się skarzyłam się na jakąś alergię aż do teraz. Od wczoraj w ciągu dnia pojawiają mi się czerwone plamy na nogach i czasami rękach i okropnie swędzą. Chodziłam dużo po dworze i pomieszczeniach klimatyzowanych i wtedy się zaczęło. A najgorzej było jak weszłam do jeziora i wszystko mnie swędziało, wyszłam i mialam okropne plamy, najbardziej w okolicach kolan, jakby pogryzienie, pokrzywka. Zeszło po wygrzaniu się na słońcu po ok. 20 minutach. Tydzień temu również kąpałam się w jeziorze i nic takiego mi się nie przytrafiło. A po klimatyzowanych pomieszczeniach zawsze spacerowałam i tez nic. No i takie upały też już były nie raz i również nie miałam takich dolegliwości. Czy możliwe, że wlaśnie teraz pojawiła mi się alergia np. na nagłą zmianę temperatury? Czy to może całkowicie zniknąć czy już zawsze będzie mi doskwierać? Dodam, że nic nowego nie jadłam i nie używam nowych kosmetyków. I przypomniało mi się kiedyś, że pare razy może w zimie z mrozu zasędziaął mnie skóra i była zaczerwieniona np. na rękach (dłoniach) ale to było chwila i maleńkie. Może ktoś ma podobne dolegliwości? czekam na posty.

Gość alinka34
a mnie puchną, szczególnie lewa stopa.

Gość Samotniczkaaona
Niestety z wiekiem alergia dopada coraz więcej osób. Ja też mam uczulenie na słońce - dla mnie to dziwne ale tak powiedział lekarz i przepisał mi elocom.

Gość nie ma to jak sterydy
elocom to masc sterydowa,ciekawe co za jakis czas ci lekarz przepisze? Poczytaj sobie o skutkach ubocznych stosowania sterydow.Teraz juz na katarek wypisuja spray ze sterydami,czy tu ktos wogole mysli????

Gość Samotniczkaaona
Wiem że to steryd. Niestety ja nie mam katarku a czerwoną swędzącą plamkę.