Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sfhqer

Pieczenie okolic intymnych

Polecane posty

Gość sfhqer

Kilka godzin temu wróciłam znad wody i od tamtej pory odczuwam silne pieczenie w okolicach intymnych. na dodatek pojawiło się zaczerwienienie. Co to może być?

Gość infekcjaa
Infekcja. Lato, wilgoc sprzyja takim 'atrakcjom'. Ja sie zabezpieczam wogole czestym myciem i w czasie wakacji szczegolnie witamina c dopochwowo

ja tez tak mialam w tamtym roku i sie okazalo ze mam zakazenie wiec lepiej nie zwlekaj z tym i idz od razu do ginekologa... ja z tym zwlekalam a pozniej nie moglam wytrzymac z tym...

wrocilam z bajecznych wakacki ale po powrocie nie bylo juz tak bajecznie 😭 grzybica jak sie patrzy :-O ale ja to mam juz taka "urode" ze szybko to dziadostwo lapie

Gość szkrabku
zapewne infekcja... jak chcesz złagodzić objawy, kup w aptece globulki apivaginum. ale koniecznie idź do gina!!!

niech sama moze nic lepiej nie kupuje tylko idzie do ginekologa... on i tak napewno przepisze ci jakies globulki

Gość Marlette
WIedząc, że jedzie się nad wodę czy też na basen powinno się stosować jakieś środki profilaktyczne przeciw grzybom/infekcjom.

Gość Mary56a
Dokładnie! Bez profilaktyki ani rusz!

Gość Asia_111
Koniecznie biegnij do ginekologa!!! A póki co powinnaś bardzo dbać o higienę intymną stosować płyn do higieny intymnej a w torebce nosić chusteczki żeby móc się regularnie podmyć. Ale przede wszystkim lekarz! Dziewczyny a jeśli chodzi o profilaktykę to polecacie coś konkretnego?

Gość moje rady cudne sa
to zależy, z czym problem. tutaj to najlepsze pewnie beda probiotyki dla kobiet doustne, bo jednak w wakacje jest sie aktywnym i latanie z wkladka, bo globulka wylatuje jest malo komfortowe. a z kolei u mnie wiekszym problemem jest zapalenie pecherza i pieczenie cewki to polecam zurawine (w postacie kapsulek jest wygodnie brac typu prouro itd) i wypijanie ok. 2 litrow wody dziennie. a i do tego i do tego - zmieniac bielizne na sucha i najlepiej podmyc sie plynem z kwasem mlekowym kazdorazowo po wyjsciu z basenu/kapieliska czy innego akwenu wodnego

Gość chorwatka
koniecznie tak jak pisały moje poprzedniczki udaj się do lekarza, nie ma sensu zwlekać i bez sensu żebyś Ty cierpiała. Możesz również stosować płyn do higieny intymnej, gdy ja miałam lekkie podrażnienie okolic intymnych moja pani ginekolog powiedziała, żebym kupiła w aptece żel Floslek (polska firma) najlepiej kojący. Ponoć one mają prebiotyk w sobie i pani ginekolog zapewniła mnie, że mi pomoże. Kupiłam według jej rady i naprawdę świetny, pomógł mi bardzo, po zastosowaniu nie czuje się już takiego pieczenia czy swędzenia. Ale do lekarza i tak lepiej się wybierz. Trzymam kciuki by przeszło!

Gość Asia_111
Jeśli chodzi o profilaktyczną, codzienną higienę to mogę jeszcze polecić emulsję cleanica, jest dość łagodna. W wypadku choroby oczywiście nic nie zastąpi lekarza.

Gość Loli77
Wiele kobiet zapomina o profilaktyce i higienie a potem są zaskoczone, że mają jakąś infekcję czy też grzybicę...

Gość holla78
Bez profilaktyki ani rusz... nadżerka mnie tego nauczyła.

Gość Fiołek33
jakich używacie środków profilaktycznych?

Gość noijuż
kiedyś po porodzie często łapałam infekcje pęcherza i miałam grzybki jak wracałam z basenu czy sauny,koleżanka poleciła mi lacibios-femina bo świetnie działa na układ moczowo-płciowy i tobie radzę wziąć to samo ,na pewno przejdzie

Gość malinka98
Przez ile trzeba przyjmować lacibios zeby przeszło ? Bo ja zawsze mam z tym problem ,ile brac dany lek...Czy do końca w opakowaniu czy jednak do przejscia objawów.

Gość a te grzybki łapiecie
szybko ,bo zarzywałyscie duzo antybiotyków i teraz tak macie,antybiotyki nie sa obojetne dla organizmu

Gość weronika27e
Przestrzeganie higieny to podstawa i do tego odpowiednie srodki naturalne z apteki albo dobry krem: www.suplementy365.pl/calivita/dla-kobiet/intimoments