Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość terterte

co się stanie jeżeli będę UPRAWIAĆ SEKS PRZED ŚLUBEM ?

Polecane posty

Gość terterte

nie chcę z tym czekać aż do ślubu ... chcę to zrobić z kimś kogo kocham i darzę uczuciem .. nie mówię że teraz, ale kiedyś ... martwię się tylko co się wtedy stanie.. w sensie KATOLICKIM.. wiem dziwne pytania.. ale nie rozumiem tego za bardzo ;/

Gość ...julcia...;
A co się ma stać? Przecież Cię nie zabiją za to:) Też jestem katoliczką i oczywiście nie czekam z tym do ślubu bo to głupota... Potem czesto sa rozwody przez nieudane zycie seksualne, którego wcześniej dana para nuie poznała tzn nie poznała siebie:)

Gość ...julcia...;
Potępiam czekanie z sexem do ślubu i zakaz antykoncepcji:) Lepiej się zabezpieczać niż wpadać z każdym jak to niektóre robią a potem biedne dzieciaki albo są oddawane do domu dziecka albo żyją w skrajnej biedzie najczęściej w niepelnej rodzinie.

Gość ...julcia...;
Zależy od księdza - większość z nich daje rozgrzeszenie

Gość właściwie to jest to
taki sam grzech jak używanie antykoncepcji, czy bycie homoseksualistką. Musisz się wyspowiadać po każdym takim incydencie i odpokutować. Tyle, że ja nie uważam żadnyego z powyższych za grzech. Po prostu mówię, co nam ksiądz kiedys mówił.

Gość terterte
chodzi mi bardziej o życie po śmierci.. wiem dziwne pytania.. ale nie wiem co będzie potem . . w sensie ze skoro to robiłam to już wiecie nie pójdę do nieba... wiem składam zdania jak dziecko, ale nie wiem jak to wszystko określić..

Gość ...julcia...;
Często jeżdżę na zloty i oazy. Tam są ludzie podobni do mnie nie tylko w wierze ale również w podejściu do życia. I nie raz, nie dwa kończyły się nasze spotkania orgią. I zawsze przyświecała nam myśl, by jak najlepiej się poznać.

Podszyw widać lubi zbiorowe orgie - no ale wszystko jest dla ludzi szkoda tylko że przekazuje to przez kogoś

Będziesz miała grzech na sumieniu. Nawet jeśli się wyspowiadasz to jeśli nie będziesz żałować i nie będziesz starać się nie grzeszyć, to nie zostanie ci wybaczone. Ach, jak dobrze być ateistką.

Co do nieba, to nikt z nas ci nie odpowie na to pytanie. Ale według biblii jeśli żałujesz za grzech i starasz się go nie popełniać to niebo otwarte, Ale jeśli planujesz z rozmysłem ten grzech i nadal chcesz go popełniać to wątpliwe.

Gość sssaaaaaaa
SEKS PRZED ŚLUBEM TO GRZECH PIEKIELNY

Gość terterte
a czy założenie moherowego beretu i odbycie w nim stosunku przedmałżeńskiego, będzie miało wpływ na ciężar popełnionego grzechu?

Gość terterte
to podszyw ;]

Gość sssaaaaaaa
a po za tym grzech piekielny jest nie wymazywalny

Gość do piekła pojdziesz
dzivko

Jest wymazywalny ! " Grzech ciężki w Kościele katolickim, a także prawosławnym może zostać odpuszczony poprzez sakrament pokuty. W ujęciu prawosławnym, w którym kapłan jest tylko świadkiem wyznania grzechów i "nawrócenia" w obliczu Boga rozróżnienie to w praktyce jest zatarte. "

Gość zdesperowana ma rację
czasami nawet sami księża widząc, że związek ma perspektywę, sugerują jakich pozycji należy używać, by nie wpaść w ręce szatana.

Gość maskaaaaaaa
SEKS PRZED ŚLUBEM JEST GRZECHEM PIEKIELNYM I TO SIĘ ZGADZA I JEST NIE WYMAZYWALNY JESTEM KATECHETĄ PO STUDIACH TO WIEM. PIEKŁO DLA WSZYSTKICH CUDZOŁOŻNIC JEST NIE UNIKNIONE

Gość maskaaaaaaa
DLATEGO WOLĘ POCISNĄĆ OD TYŁU JAKĄŚ JAŁÓWKĘ NIŻ PALIĆ SIĘ W PIEKLE.

Gość atakajednazla
tradycja utrzymywania czystosci do slubu wziela sie z zamierzchlych czasow,gdzie dziewczyny wychodzily za maz w wieku nastu lat (dlugo nie czekaly) a miala na celu ograniczenie chorob wenerycznych..

Gość oooooooooooooooo33333
chuja nicsie nie stanie. a ty julcia na chuj antykoncepcje stosujesz skorowierzysz? jebane kurwy katolickie wszystkiez krzyżami miedzy cyckami do obciagania ksiezom

Gość terterte
no więc jak ? ; /

Gość Zakazane to jest
Nie wolno uprawiać seksu przed ślubem, Kościół naucza, że to zabronione, należy się stosować do Jego nauk. W innym wypadku na zawsze pozostanie się nieczystym.

Gość pojdziesz do piekła.

Gość hleruglifehbgkrejgpo
sexu oralnego i analnego tez nie wolno bo to grzech takie rzeczy robic sex po slubie tylko po bozemu