Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 11,5 miesiecznego synusia

Roczne dzieci

Polecane posty

Napiszcie prosze co i o ktorej jedza wasze roczne dzieciaczki.

Gość Moja mała
Moje dziecko ma roczek. ok 7:00 - kaszka 120ml lub jajecznica lub kanapka, jak stawia opór to serek waniliowy :-) ok.13:00 - obiadek - zupka lub drugie danie (ok.120ml max) ale nigdy nie zjadła dwóch dań ok. 15-16:00 podwieczorek - np. serek owocowy lub budyń lub owoce świeże np. borówki amerykańskie, które uwielbia. ok.19:00-20:00 - kaszka lub 1-2 kanapeczki z serkiem np. almette z ziołami. Oczywiście między posiłkami daję owoce, czasem chlebek do gryzienia, marchewkę i duuuuuużo napoju - u nas najwięcej idzie nestle aquarel truskawkowej. Mała potrafi na dobę wypić dużą 1,5 litrową butlę :-)

Gość Moja mała
Dodam, że nigdy nie zmuszam jej do jedzenia. Je tyle ile chce, czyli czasem obiadek się kończy na kilku łyżeczkach zupki. Ale....przy pierwszej córci bardziej się przejmowałam jak mało jadła, zupełnie niepotrzebnie więc teraz jest luz. Je to co chce i ile chce :-)

Dzieki za odpowiedz :) Twoja corcia faktycznie duzo pije. Moj jak wypije dziennie jeden kubek niekapek wody (soki daje sporadycznie) i jeden kubek mleka (kubek ma 230 ml) to jest super :)

Moj je tak: 7-240ml mleka z kaszka 11-owoc lub jogurt lub cokolwiiek na przegryzke 14-240ml mleka 16-obiadek 20-240ml kaszki Wiem, ze duzo mleka ale on uwielbia mleko.

moja co prawda 14 mies. ale od roku jej sie jadłospis nie zmienił.... 7.... śniadanie jajko lub pół kanapki lub parówka itd. ... 10.. jogurt z owocami 13 ... zupa jarzynowa .. innej nie zje za skarby świata 15 ( 16) drugie ale to sama zajada i zje niewiele bardziej do nauki 17--19 jakiś owoc , kisiel, galaretka cos na deser... 22 mleko 250ml zjada ile chce nie zmuszam jej w ogole zauwazylam ze woli mniejsze porcje a czesciej

Gość ekjfh;lkdjhasdfj
przydałby ci sie swieŻy slownik ortograficzny tępotooo

A jak gotujecie obiady (to do mam, ktore nie daja obiadkow ze sloiczkow) to co dajecie dzieciom, w sensie jakie warzywa i w jaki sposob przygotowane, jak przegotowane mieso (wylacznie gotowane czy moze grillowane, piczone, nie wiem...smazone?) Generalnie: dzieci jedza normalnie wasze obiady czy gotujecie dla nich osobno?

smiesznie wyszlo...mialo byc PIECZONE :D:D

Gość Moja mała
Moja córcia je to co my. To znaczy: - zupkę jej rozdrabniam - drugie danie: ziemniaczki kroję w kostkę + pokrojony w kostkę pomidor + pokrojone drobno mięso lub np. jajo sadzone. Albo daję jako jarzynkę ugotowane buraczki, marchewkę. Dziś ma ugotowaną kapustę z bułką tartą ( starsza córcia 2,5 letnia uwielbia). Także wszystkie jarzyny, które da się ugotować, gotuję i daję dziecku, żeby samodzielnie jadło:-)) Kroję w takie kawałki, żeby mała bez kłopotu włożyła je do buzi. Robię jej makaron z warzywami, też je paluszkami i już podpatruje starszą siostrę jak je widelcem :-)

Mój roczny synek je tak: 7.00 150ml mleka 10.00 kaszka, płatki śniadaniowe z mlekiem, owsianka, czasem jajecznica lub parówka 14.00 obiadek (zazwyczaj zupa), rzadko coś skubnie z naszego drugiego dania Po zjedzonym obiedzie daję mu na deser serek lub owoc, czasem jakieś ciastko przekąsi, jogurt.... 21.00 150ml mleka Ogólnie to jest niejadkiem często tylko zje parę łyżeczek, nie chce zabardzo próbować nowych dań, kanapek itp.

Dzieki dziewczyny za odpowiwedzi. :)