Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trtgtgrgttgt

dziewczyny pomozcie!!!!

Polecane posty

Gość trtgtgrgttgt

okres mam nieregularny ale srednio co 25-27 dni przedostatnio dostalam po ponad miesiacu okres a teraz po 20 dniach. nie wiem, czy jest to czyms spowodowane? no i wlasnie pytanie takie, bo dostalam teraz po 20 dniach i przesunal mi sie kalendarzyk i jestem wsciekla bo nawet jak dostane po 27 dniach to i tak zlapie mi na wakacjach i czy moglabym wziac jakies tabletki przyspieszajce lub opzniajace okres pomimo tego ze nie wiem dokladnie kiedy musialabym je wziac bo nie mam reguralnego cyklu? jak to z tym jest???

Gość sa tabletki
dostepne na recepte

ja tez jestem ciekawa jak to jest... jak wogole to liczycie ? od zakonczenia miesiaczki do pojawienia sie nastepnej ? I ile to powinno byc mniej wiecej dni ??

Gość trtgtgrgttgt
ale kiedy je sie bierze??? jak ja juz jestem w trakcie okresu a do gina mam na za 2 tygodnie dipiero. zdaze jeszcze je wziac????

Gość głowa boli aż że dziewczyny
nie wiecie jak liczy się długość cykli... Ja mam już 24 lata i od 13 roku życia zawsze wszystko zapisywałam, a to dzięki krytykowanym tak teraz zajęciom z przygotowania do życia w rodzinie. Cykl liczy się od pierwszego dnia miesiączki do dnia poprzedzającego następną. Przyjmuje się że standardowo cykl trwa 28 dni, ale odstępstwa typu 26 dni lub 35 dni o ile regularne to są w normie. Okres może się spóźnić 2-3 dni praktycznie bez przyczyny a może i 2 tygodnie w wyniku stresu, choroby, wyjazdu itp. Nie ma sposobów na przyśpieszenie i opóźnienie okresu, za okres są odpowiedzialne hormony, a więc jedynym sposobem jest ich zażycie - ale tylko na receptę i nie powinno się ich łykac w takim celu.

Gość pierdolici hipolicie.
"Nie ma sposobów na przyśpieszenie i opóźnienie okresu, za okres są odpowiedzialne hormony, a więc jedynym sposobem jest ich zażycie - ale tylko na receptę i nie powinno się ich łykac w takim celu." sa - mozna kupic (oczywiscie na Rp) tabletki ktore okres opoznia

Gość trututu
jeśli chcesz sterować okresem łykaj tabletki anty. W przypasku skarcania się cyklu co sama przeżyłam, przyjmowałam Orgametril (na recepte), który pozwolił mi wrócić do normalności. Od tamtej pory mam równe cykle.