Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dsgggggds

boli mnie brzuch :(pomocy

Polecane posty

Gość dsgggggds

przeszukałam cały internet i nigdzie nie mogę znaleść problemu takiego jak mój. Mam 21 lat,od kilku dni boli mnie lewa stron podbrzusza . Z początku wyglądało to na jajniki-byłam po miesiączce i uznałam to za normalne . Jednak ból trwa od tygodnia,jest coraz mocniejszy . Od dwóch dni kiedy czuję potrzeby fizjologiczne po prostu ból rozrywa mi lewą stronę brzucha,mam kłopoty z dojściem do toalety. Do jakiego lekarza się wybrać?I co to może być?

Gość ja pitole ..
najpierw do rodzinnego,pierwszego kontaktu:D

Gość gjfjfdjgd
Idź do lekarza, to może być wyrostek.

Gość ja pitole ..
wyrostek jest po prawej.

Gość dsgggggds
Ale niedawno stracilam pracę...Więc chyba nie mam ubezpieczenia ? :( jestem zalamana :( a co jak mi powiedzą np że musiałabym iść do szpitala ??? Nie mam ubezpieczenia,nie wiem co robić ........

Gość ja pitole ..
30 dni po ustaniu zatrudnienia jeszcze ubezpieczenie "działa" nie zarejestrowałaś się na bezrobociu???? ile masz lat?

Gość idź do lekarza i nie panikuj
być może masz jakieś ostre zapalenie jajnika albo kolkę nerkową,bez niego raczej się nie obejdzie,zobaczysz co Ci powie,myślisz że lekarze tak szybko wysyłają do szpitali:D

Gość draznik
zapisz sie szybko do urzędu pracy dostaniesz ubezpieczenie

Gość dsgggggds
Nie no po prostu się boję...Mam 21 i 20 lipca minął miesiac odkąd nie pracuję . Nie zarejestrowałam sie na bezrobociu niestety :(

Gość wymarzona
kiedy stracilas prace?

Gość ja pitole ..
nagłe zabiegi i operacje ratujące życie obywateli naszego kraju opłaca nfz:D niezależnie od ubezpieczenia.

Gość ja pitole ..
to leć dziś szybko na bezrobocie albo jutro zaraz z rana:)

Gość dsgggggds
Naprawdę ? Lekarz rodzinny nie wymaga ubezpieczenia?

Gość dsgggggds
Będę musiała,już mnie ogarnia strach przed tymi ludzmi w tym upale..i te kolejki...ehhh...

Gość wymarzona
zadzwon do zusu i dowiedz sie jak to jest,czy np, mozesz isc do lekarza a potem doniesc zaswiadczenie ze sie zarejestroealas. U nas tak nie ma zeby zostac bez pomocy medycznej. A mnie to wyglada na cyste na jajniku.

Gość ja pitole ..
wymaga , chodzi tu o szczególnie nagłe przypadki -raczej w szpitalu z ulicy.

Gość ja pitole ..
do zusu nie ma co dzwonić , tylko do nfz

Gość dsgggggds
Poszłabym prywatnie,ale nawet nie wiem gdzie?

Gość wymarzona
a na co ty dziewczyno czekalas z ta rejestracja?,jak mozna sie tak na wlasne zyczenie zalatwic! Czym predzej idz sie zarejestruj,teraz nie ma wcale duzo ludzi do rejestracji.

Gość ja pitole ..
idz do obojętnie jakiego:D zrób najpierw usg jamy brzusznej ,poszukaj gdzie robią w twoim mieście.

Gość dsgggggds
Nie czekałam..po prostu mieszkam sama i nieugiecie poszukuje pracy chcialam miec od razu wiec myslalam ze to bez sensu rejestrowac sie na bezrobociu :(

Gość wymarzona
prywatnie do ginekologa,a gdzie indziej?,przeciez to jasne ze w lewym boku i to na dole nie ma nic innego jak tylko jajnik,wszystkie narzady wazne znajduja sie w prawym boku i posrodku Ale co Ci da prywatnie jak trzeba bedzie do szpitala?,mozesz isc ,przynajmniej bedziesz wiedziala co i jak. Jesli nie dzialaja juz leki przeciwbolowe to napewno jest cysta.

Gość dsgggggds
Otóż mylisz się , jeśli myślisz że w dolnej stronie podbrzusza jest tylko jajnik .

Gość wymarzona
z wazniejszych narzadow owszem jajnik,sa jeszcze jelita,ale Twoj opis pasuje mi do cysty bo sama ja mialam i wiem jak to boli,jesli bym w pore nie trafila do gina to cysta grozila peknieciem,a nie byla taka mala zeby sie nic nie stalo bo po operacji okazalo sie ze miala wielkosc mandarynki, i stad tez wiem ze na pewnym etapie bolu nie pomagaja zadne leki.

Gość chinota
pójdź do dobrego internisty, ale najlepiej z polecenia bo bywają bardzo różni w Wawie mogłabym polecić

Gość dsgggggds
A co to takiego cysta ? Skąd się bierze ?? Chinota jestem z Poznania :(

Gość dsgggggds
aha no i nie wie czy to cos zmienia,ale dochodza tez nudnosci. Np kiedy gotue obiad , lub rano jak wstaje do toalety (około godz 7 ).

Gość wymarzona
cysta to taka torbiel gdzie sie zbiera ropa,jene sa takie ze same pekaja ale i tak sie odnawiaja,a drugie rosna do pewnych rozmiarow bezobjawowo do wystapienia ataku bolu,ktorego nic nie jest w stanie usmierzyc i tylko operacja wchodzi w gre tak jak to bylo u mnie.