jestem_boska86 0 Napisano Lipiec 22, 2010 witam :) przed momentem wróciłam od pana doktora i coś nie mogę się doczytać co jest dla mnie a co dla partnera... przepisano: mycosyst 200mg i potem oddzielono kreską a dalej gynopevaryl -globulki, lacibios femina (te dwa na pewno dla kobiety) no i maść pimafucort... więc mycosyst jest dla partnera???? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tabletkowa 0 Napisano Lipiec 22, 2010 powinny byc 2 odzielne recepty dla 2 osob Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jestem_boska86 0 Napisano Lipiec 22, 2010 tak, każda pozycja farmaceutyczna jest na odrębnej recepcie, tyle tylko, że dawkowanie jest wypisane jak wspomniałam, czyli mycosyst i gruba krecha a dalej reszta Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość trre Napisano Lipiec 22, 2010 Jak masz dwie recepty to w każdej masz imie i nazwisko pacjenta wiec kazdy ma swoje leki a jak masz wszystko na jednej to teraz kombinuj i dzwon do lekarza Tzeba było słuchać jak mówil Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość isk ei Napisano Lipiec 22, 2010 pimafucort- dla mężczyzny...też. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość natalka8558 Napisano Lipiec 22, 2010 Pierwszy lek będzie dla faceta. Jak jesteś u lekarza i dostajesz jakiekolwiek recepty, to zawsze proś o rozpisanie, bo to normalne, że w stresie się nie zapamietuje wszystkiego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jestem_boska86 0 Napisano Lipiec 22, 2010 taaa, słuchałabym gdyby nie euforia po diagnozie, wtedy bym nie zaglądała na forum, logiczne.... sie spsuło no.... dobra więc ja biorę globulki i maść a pan P. do łykania :) oj będzie się działo! hmm a powaznie to nie wydaje mi się, że dostałabym równocześnie dwa silne leki czyli do łykania i globulki, dodatkowo bakterie i maść....może ten mycosyst dla pana a reszta dla mnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość natalka8558 Napisano Lipiec 22, 2010 Boska a ile masz na recepcie tego pierwszego leku, jedno opakowanie? Jak grzybica jest już zaawansowana, to można dostać i 3 silne leki i brać jeden po drugim. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jestem_boska86 0 Napisano Lipiec 22, 2010 mycosyst 200 mg 2 opakowania (może jedno dla mnie?), gynopevaryl 50 1 op., bakterie i maść też jedno opakowanie/tubka, mam wszystko rozpisane, ale nie potrafię się doczytać...myślę, ę ten mycosyst jest dla pana, bo się doycztałam na ulotce, że również przy kandydozie żołędzi, co przy innym oprócz maści nie wspomniano Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość natalka8558 Napisano Lipiec 22, 2010 W takim razie jedno opakowanie będzie dla niego, drugie dla Ciebie. To bardzo silny lek i jedno opakowanie w zupełności wystarczy, żeby zwalczyć grzybka u partnera. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jestem_boska86 0 Napisano Lipiec 22, 2010 natalka8558, dziękuję, że potraktowałaś mnie poważnie :) pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość natalka8558 Napisano Lipiec 22, 2010 Niestety, ale męczyłam się z grzybkiem 2 razy i okropnie to przeżywałam emocjonalnie też, ale miałam super wsparcie na szczęście:) I za drugim razem właśnie dostałam taką mega kuracje jak Ty i już za drugim razem dla parntera też był lek. Mi pomogło i już bardzo długi czas mam spokój. Najważniejsze to podejść do tego sumiennie i od początku do końca wszystko przyjmować i przeczekać. Także u Ciebie na bank będzie również dobrze. Pozdrawiam również i życzę zdrowia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach