Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ba w

czy dobrze karmię10 mczne?

Polecane posty

Gość ba w

zaraz mały skończy 10 m-cy i słyszałam ,ze mleko bądz kaszkę podaje się tylko rano i wieczorem. ja podaję jeszcze w południe.Ponoć to w południe lepiej zamienic na warzywka pirre, owocek.(jest alergikiem więcjogurty odpadają). 8-8.30 chlebek,kaszka na gęsto w miseczce, nie dużo tyle ile mu potrzeba,Wazy 10 kg. drzemka bywa w przedziale 9.30-11.00 zlezy od dnia. Do drzemki wypije nieco wody bądz buteleczkę soku z wodą. no i południe 12-13..daję mleko 180 ml ale chcędacte warzywa lub owoce i nie wiemczy na tymmi wytrzyma do obiadu. drzemka zasypia róznie 14, 15.... obiad 16, 16.30 słoiczek warzywa z mięskiem. potem w między czasie sok,woda,chrupaczki,chrupki. 19.00 kaszka i mleko (150 ml kaszki (3 łyżeczki kaszki), i w drugiej butki samo mleko 90 ml. kapiel i po 20.00 na dobranoc dobicie mlekiemna leżąco 180 ml.

Gość ba w
w skrócie: 8.00 kaszka nagęsto i kawałki chlebka 10,11 dzremka 12,13..mleko 14,15 drzemka 16.30 obiad w słoiku z mięskiem 17.30 deser,chrupki,woda,wafelek.. 19.00 kaszka i mlieko 20.00 dobicie mlekierm

Gość ba w
ale co jest Ok wersja ze w południe dam warzywa czy mleko.? obiad jest o 16.00 i sato owszem warzywa ale z mięskiemtzw zupka bądz tzw obiadek. czy to mleko w południe wyelimionowac nakorzysc pierre warzywnego lub owoców w słoiku?

Gość ba w
ale nie wiem co zrobić.poradzcie prosze. chodzi o południe czy mleko zastapić warzywami,owocami, ?

Gość ba w
a moze zmienic na: 8.00 kaszka na gęsto z chlebkiem drzemka 12,13 obiad z mięskiemzamiast owoca,warzywa i zamiast mleka? potem by była po obiedzie mięsnym drzemka i .. deser o 16.00 np słoik owoca,chrupki, woda.tylkoze chyba od 16.00 do 19.00 na kolację nie wytrzyma. Czasami widze ze jak zje o 16.00 obiad mięsny to napewno ok 17.30 zaraz chce chrupki,chrupaczki,wafelek, sok...widac ze by cos jadł mimo iz jadł przeciez obiad niedawno.

u mnie jest tak: 6.00 - mleko (zależy jak wstanie bo czasem i o 7.30) 8-9.00 śniadanie np kaszka drzemaka 12-13.00 zupka, warzywa z mięskiem drzemka 15-16.00 mleko 18-19.00 kolacja - kaszka i po kąpieli jeszcze mleko dodam, że karmię piersią

Gość pytająca mamusia
tak czytam i nie wiem czy to wynika z mojego niedoczytania, ale podajesz mu w ogóle owoce? proponuję wprowadzić obiad nieco wcześniej 8:00 kasza na gęsto + chlebek 12:00 obiad (warzywa + mięso) 16:00 owoce (jabłka, banany i to co go nie uczuli, surowe, pociapane) 17:30 podwieczorek kasza na gęsto z jakimś startym owocem, albo kisiel, ryz na mleku modyfikowanym, to tego wtarty jakis owoc 19:00 mleko zagęszczone kaszą Mój synek tak jadł przykładowo, wyniki krwi ma piękne i wygląda dorodnie ;) Ale Ty wszystko oczywiście dopasuj do potrzeb swojej pociechy, jestes mama wiesz najlepiej

naprawde niepotrzebnie sie stresujesz. ja nawet ledwo rozumiem o co ci chodzi. wazne zeby dieta byla bogata w witaminy, zelazo, bialko itd. nie musisz dawac codziennie tego samego o tej samej porze. czasem dajesz zupke i na to owoca, albo obiadek i na to ciasteczko. czasem dziecko ma wieksza a czasem mneijsza ochote na jedzenie. albo mu sie drzemki przesuwaja itd.

Gość ba w
twój cytat: proponuję wprowadzić obiad nieco wcześniej 8:00 kasza na gęsto + chlebek 12:00 obiad (warzywa + mięso) 16:00 owoce (jabłka, banany i to co go nie uczuli, surowe, pociapane) 17:30 podwieczorek kasza na gęsto z jakimś startym owocem, albo kisiel, ryz na mleku modyfikowanym, to tego wtarty jakis owoc 19:00 mleko zagęszczone kaszą A JA ZAPYTAM: dlaczego o 16.00 zamiast obiadu mam dawac owoce i o 17.30 znowu nadeser owocez kaszką?Chciałamkaszkę nakolację dawac a nie na podiweczorek. Aklurat o 1.30 jestesmy na dworze i jakwrócimy to wtedy dajekaszkę.

Gość ba w
amoze o 12.oo to ja własnie dawałabympirre warzywne, albo owoce z chrupaczkami a o 16.00 obiad mięsny. Potem idziemy na spacer ina dworze dostaje znów owocek, albowafelek, sok, chrupki. Wracamy na 19.00 nakaszkę imleko.

Gość ba w
do andzi: cytat: 6.00 - mleko (zależy jak wstanie bo czasem i o 7.30) 8-9.00 śniadanie np kaszka drzemaka 12-13.00 zupka, warzywa z mięskiem drzemka 15-16.00 mleko 18-19.00 kolacja - kaszka i po kąpieli jeszcze mleko dodam, że karmię piersią czyli ja mam podobnie tylko o 12 daje mleko ao 16.00 obiad a ty naodwrót.

Gość pytająca mamusia
dlatego napisałam, żebys dopasowała do swojego dziecka bo wiesz najlepiej co dla Twojego dziecka jest najlepsze. Ja podałam taka propozycje godzinową, bo wydaje mi się, że obiad je się raczej między 12 a 13 a nie popołudniem, ale każdy ma swoje inne nawyki i tego nie będę krytykowac przecież :) Do kaszy ja zawsze staram się wcierac jakies owoce bo uważam że tak ma więcej witamin i jest treściwsza niż sama, ale to moje zdanie. Słuchaj, ważne żebys w miarę zachowywała pory jedzenia i tak jak do tej pory podawała warzywa, mięso, owoce, kasze i mleko i będzie ok :) Zrób tak jak Ci wygodniej i żeby nie przeszkadzało z rozkładem zajęc w ciągu dnia

Gość co to jest pirre
???????????????? :O