Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aniołek12345

boli kręgosłup

Polecane posty

Gość aniołek12345

boli mnie kręgosłup i nici z wakacji ratunku:((((((((

Gość melanieees
najlepiej przyjąć jakaś wygodną pozycję, uspokoić się , odpocząć, zastosować ketonal albo inną maść. w ostateczności wizyta u lekarza. Może jakiś masaż? Będzie dobrze! Aha i najlepiej nie dźwigać! :) pozdrawiam!

Gość zacznij cwiczyc rybe

Gość aniołek12345
bardzo Wam dziękuję, ale to chyba nie będzie takie proste, bo boli juz kilka lat, a teraz dołączył się inny odcinek i jeszcze bardziej cierpię((((a na czym polega ćwiczenie ryby?bo ja mimo wszystko staram się zaciskać zęby i chodzę na basen.musiałam się pożalić

Gość gwoli wyjasnienia...
ryba, to jedno z cwiczen w Yodze. zobacz na googlu

Gość aniołek12345
dziękuję, sprawdzę

Gość aniołek12345
wellnes nie strasz, nie strasz...:(

Gość zacznij cwiczyc rybe

Gość Dorianek gray
ile masz lat i czy lubisz sex?

to nic z joga nie ma wspólnego kładziemy sie na plecach rece za głowę wyginamy kręgosłup na boki jednocześnie wyciągamy się to wyglada też jak byśmy szli w miejscu cwiczyc min 5 min to cwiczenie jest jak ktos ma sztywny kregosłup a jak to sprawdzi kładziemy sie na boku i prawym czy lewym barkiem prubujemu dotknąć podłogi jak sie nie uda to mamy sztywny kregosłup ale tez to cwiczenie pomaga schudnąć

Gość aniołek12345
dorianek, jestem juz po 30 i oczywiście kocham, uwielbiam seks, ale ostatnio nic z tego, właśnie przez kręgosłup. co za życie

Gość aniołek12345
merkaba, dziękuję, wypróbowałam, nie da się ból się zwiększa:(gdyby ktoś znał jakiś sposób oprócz pływania i forsownych ćwiczeń to będę wdzięczna, kazda informacja w cenie, pozdrawiam wszystkich

Gość zależy, co
jest przyczyną schorzenia. na pewno nie zaszkodzi przerzucić ciało do spania na twarde podłoże np. podłogę z cienkim materacem. Niektórym (a znam takich) uratowało np. przed wózkiem inwalidzkim systematyczne podwieszanie się na zamontowanym w drzwiach pokoju drążku, ale najpierw to ćwiczenie trzeba skonsultować z lekarzem

Gość aniołek12345
tak robię wieszam się na drązku kilka razy dziennie ale to nie pomaga:(dziękuję wszystkim

to nic ze bul parę dni i przestanie a twarde łózko wskazane i musisz ćwiczyć mięśnie brzucha terz odpowiadaja za trzymanie kregosłupa teraz mi sie przypomniało bo ostatnio rozmawiałem z trenerka fitnesu o prawidłowej postawie i jak sa słabe miesnie to kręgosłup sie krzywi Regularnie ćwicz i wzmacniaj mięśnie brzucha. Mogą one odciążyć kręgosłup nawet o 20%. Zacznij dbać o swój kręgosłup już teraz. Nie czekaj, aż pojawi się silny ból, który przekroczy granicę Twojej wytrzymałości. Najlepszym sposobem na uniknięcie kłopotów z podporą Twojego ciała jest profilaktyka. Spanie na twardym materacu Większość z nas 1/3 swojego życia spędza w łóżku. Pogrążeni we śnie odpoczywamy. Materac na którym wypoczywamy powinien być na tyle twardy na ile można to wytrzymać bez ryzyka zaburzeń snu. Najlepszą pozycją jest leżenie równo na plecach z rękami ułożonymi wzdłuż naszego ciała. Dzięki tej pozycji nasze mięśnie są rozluźnione i wszystkie zwichnięcia kręgów jakie mogły pojawić się w ciągu dnia zaczynają się lekko prostować. Serce w takiej pozycji ma minimalne obciążenie, przez co efektywniej pompuje krew, a to natomiast powoduje lepsze krążenie w całym naszym ciele. Lepsze krążenie krwi niezwykle ułatwia pracę naszej wątroby, która nie dość że powoduje lepszą przemianę materii to na dodatek pozbywa się toksyn z naszego organizmu. Dzięki temu bez żadnej diety nasza waga spadnie od 3 do 5 kg w ciągu dwóch miesięcy. Zmieniając materac z miękkiego na twardy niemal każdy z nas będzie początkowo odczuwał bóle mięśni i kręgosłupa. Bóle te ustaną w chwili, gdy zanikną zwichnięcia kręgów. Spanie na miękkim materacu jest szkodliwe, ponieważ kręgosłup nie jest w stanie rozluźnić się całkowicie, co powoduje coraz większe zwichnięcia kręgów. mozna poszukac z gogle miesnie brzucha i kregosłup

Gość aniołek12345
dziękuję merkabo, znam te zalecenia:)chyba mam cuś poważniejszego:(cięzko jest cwiczyć z takim bólem:(dlatego tylko basen mi został, ale chyba za krótko pływam bo jeszcze żadnych efektów.czy jest ktoś komu pomógł basen na bóle kręgosłupowe????????????????????????????????????????