Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czerwoneusta

Problem z rodzicami..

Polecane posty

Mama jest spoko, owszem, troszczy się o mnie i zabrania wielu rzeczy, ale wiem, że to dla mojego dobra, czuje jej miłość. Natomiast tata, to całkiem inna bajka.. wydaje się mu, że wie wszystko lepiej, że jest najmądrzejszy, a nie zawsze ma rację! Wydaje mu się, że jak on tak powie, to tak musi być i nie ma wyjścia.. w ogóle nie czuje z jego strony miłości, a do moich znajomych mówi z większą życzliwością niż do mnie.

Gość rozsądny
czego Ci matka zabrania a czego ojciec?

Tata zabrania mi wszystkiego.. myśli, że ja mam 7 lat, a mam 17. Wiem, że to nie dorosłość, ale też nie jestem głupia! Mam teraz wesele brata i mama mówi, że umówiła nas obie do kosmetyczki, a on: a po co ci kosmetyczka, przecież ty jesteś dziecko.. no sorry!

Gość rozsądny
może się boi, że zajdziesz, to by musiał bulić na utrzymanie kolejnego dzieciaka. może mu uświadom, że się zabezpieczasz, to wyluzuje gzyms

Nie dziwie się! Pisze wyrażnie, że rozumiem, że kieruje nimi TROSKA! Doceniam to, ale bez przesady.. nawet nie pozwalają mi wyjść na dyskotekę ze znajomymi.. chociaż temu zakazowi się nie dziwie, ale np. wypad na rowery, mama ok, a tata, od razu: przed 10 masz być! i ani minuty dłużej. A ja zawsze wracam przed 22 więc chyba do 23 mógłby pozowlić..

No jest tata, więc on! Przecież nie będzie mi kasy dawał mój sąsiad. A chłopaka nie mam bo mi nie pozwala...

Gość rozsądny
znajomi wiedzą o tym, wspierają Cię?

Wiedzą.. ale to nie chodzi tylko o zakazy! O nie najmniej! Bo wiem, że to z troski. Ale chodzi o to, że on NIGDY nie jest zadowolony! Co bym nie zrobiła i tak jest zawsze źle!

Gość rozsądny
może jakby pogadali z nim (może być przy okazji jakiegoś pretekstu) to by zobaczył, że jesteś traktowana inaczej i by się zmienił...

Gość rozsądny
no ale właśnie w takiej sytuacji może by sobie uświadomił chociaż w części, że ma inne standardy, niż większość obecnych rodziców i nie zdążył zauważyć, że jego córka jest już kobietą ;)

Gość rozsądny
jakbyś chciała o tym pogadać to możesz gg zostawić jak chcesz