Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mam juz sily

Nie dociera do mnie że bede miala dziecko.

Polecane posty

Gość nie mam juz sily

Mam problem, nie potrafie sobie z tym poradzic. Jestem w 38 tygodniu ciazy i to do mnie nie dociera. Nie potrafie sobie poradzić z myślą, że to już, że prawie jestem matka, że jeszcze tylko chwila i urodze dziecko, żywa istotke za ktora bede odpowiedzialna. Wydaje mi sie jakby to byl jakis film a ja bylabym tylko widzem, jakbym ogladala swoje zycie w telewizji. Wszystko jest przygotowane, łóżeczko, ciuszki, torba do szpitala, etc a ja jestem w rozsypce w ogole nie jestem na to przygotowana, boje sie porodu, boje sie opieki nad dzieckiem i swojego zycia sie boje. Nie dociera do mnie, że teraz ktos bedzie ode mnie w 100% zalezny, że musze w koncu dojrzec i nauczyc sie byc odpowiedzialna. Kolo 5-6 miesiaca wydawalo mi sie ze jest ok, że jestem gotowa, wiedzialam co mnie czeka i cieszylam sie z tego. A teraz jeestem przerazona. Boje sie, ze bede fatalna matka, ze nie pokocham tego dziecka. Skoro przez 9 miesiecy nie potrafilam to nagle teraz? BOJE SIE...

Gość nie mam juz sily
widze ze nikt mi tu nie pomoze...

Gość Nic sie nie martw bo organizm
nie jest glupi, hormony swoje zrobią jak urodzisz. Wiele kobiet w ciązy nie mysi o tym, jakimi będa matkami, chocby dlatego, zeby nie zapeszyc.