Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pandoooora

Najlepsze horrory/thrillery

Polecane posty

Gość Pandoooora

Najchętniej o duchach (ale nie tylko) oparte na faktach. Ja polecam paranormal activity-choć czy to na faktach mam wątpliwości. Może ktoś mi coś poleci ciekawego do obejrzenia?

Gość a mógł sobie szczęsliwie żyć
Nie wiem czy takie dobre, ale ponoć oparty na faktach i znajomy raczej każdemu. Mowa o The Blair Witch Project

Gatunek the blair to horror dokumentalizowany, więc prawdopodobne, że jest to na faktach. Poza tym napisałam "ponoć" :O

Gość Pandoooora
Artefakt_Diabła może Ty mi coś polecisz ?

Gość taa niedobra pupa
Ale z was młoty... Blair, Paranormal, CZwarty stopień - to w 100% fikcja. Jak mmmacie wątpliwości, to poczekajcie do napisów - zawsze na końcu jest takka formułka po ang. w której pisze, czy film jest oparty na faktach. CZęsto przed napisami, jest np. notka - jak w Blair Witch - że bohaterów nigdy nie znaleziono, itp - jest to po prostu element filmu.

Gość taa niedobra pupa
Jak ktoś chce na faktach, to polecam Wolf creek, Citizen X

Gość Pandoooora
taa niedobra pupa ...proszę mi tu nie uogólniać-nie jestem zadnym młotem. Lepiej napisz swoje propozycje.Generalnie chodzi mi o filmy, które trzymaja w napięciu do końca...i nie szukam takich w których leje się krew a jakiś pajac goni kogoś z piłą albo siekierą. Takie odpadają. Już niewazne czy na faktach czy nie. Może być np w stylu "Innych"

Gość alberto contador
eden lake to chyba komedia :classic_cool:

Przerażający dramat to Salo A prawdziwy horror na faktach to Man brhind the sun. Miłego oglądania

Gość alberto contador
ale jak bylo pokazane to mordobicie :o daj spokoj od biedy podepne to pod thriler klasy b

polecam Nawiedzonego, ale tą starą wersję z lat 60 czy 70 i Czerwoną Różę. jeśliktoś nie szuka w horrorze krwi i bzdur to odpowiednie. Niby ic sie nei dzieje a napięcie takie że ciary pzechodzą...

Gość lubie horrory
ale nigdy na żadnym nie wynudziłam się tak jak na paranormal activity.Jedynie powieka lekko mi drgnęła jak to cos wyciągnęło ją z łóżka:o Nie wiem co ludziom podoba się w tym filmie o parze nieciekawych, nudnych ludzi..

Gość Pandoooora
to że oglądając ten film myslalam ze jest na faktach i zadzialal na moją podswiadomość.

Gość dgnjrg
W czerwonej róży nie ma bzdur i przechodzą ciary? :D

Gość Pandoooora
o czym jest ten man behind the sun?

Gość dgnjrg
A skąd masz takie informacje, że ten dom naprawdę istniał?

Gość taa niedobra pupa
Co do czerwonej róży to miałam takie luksusowe wydanie, i były w materiałach dodatkowych - rozmowa z właścicielem miejsca, co stanowiło inspirację do tego filmu. Ale jest on tylko częściowo oparty na faktach - rzeczywiście podobno w tamtym domu kilka osób zniknęło. I jedna babka z uniwerku przeprowadzała tam jakies badania, ale nie skończyły się jak na filmie. :) Oparty na faktach jest Hounting in Connecticut, ale też odlegle. Polecam film dokumaetalny pod tym samym tytułem - sto razy lepszy, nawet bardziej straszny.