Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaMaksa

Synek z połową serduszka

Polecane posty

Gość MamaMaksa

Szanowne Panie, w 22 tyg ciąży wykryto u mojego synka niedorozwój lewego serca(HLHS). Lekarze bez skrupułów zalecili usunięcie. Nie potrzebowałam jednak dużo czau by podjąć działanie. Zrobiliśmy wszytkie potrzebne badania, skontaktowaliśmy się z fundacją COR INFANTIS i prof Edwardem Malcem- genialnym polskim kardiochirurgiem, który operuje w Niemczech. Do życia dla mojego synka brakuje 3 operacji. Pierwsza z nich planowana na kilka dni po urodzeniu-pocztek listopada- kosztuje 32 500 euro. ie ukrywam, że nigdy sama tych pieniędzy nie zdobędę. Proszę was o pomoc, dla Was 10zł może nie mieć wartości czy większego znaczenia, dla mnie to szansa na życie mojego Maksia. więcej informacji o nas www.sercemaksa.pl i www.corinfantis.pl w zakładce podopieczni- Maksymilian Grzegorczyk Okażcie serce mojemu dziecku....

Gość mamachichi
Witam, wyslalam choc troszke pieniazkow, mam nadzieje, ze kazdy kto wejdzie na ten topik wysle troche...zycze duzo sily i radosci z macierzynstwa, pozdrawiam cieplo

Gość trzEsacz
slyszalam o p. Malcu. Jest naprawde swietny. Uratowal moja chrzesnice. urodzila sie i wykryto wade serca ale nie taka jak u Twojego synka. to bylo cos przelozenie duzych tetnic. jeszcze wtedy P. Malec byl w Krakowie-Prokocim. Szkoda ze obecnie jest w Niemczech i tak drogie sa teraz te operacje.

Gość uppupupu
podbijammmmm

Gość a dlaczego musicie płacić za
tę operację? mojej koleżanki syn operowany był w CZMP w Łodzi oczywiście bez żadnych opłat miał dokładnie tę samą wadę serca co Wasz synek

Gość no wlasnie, nie mozna
w Polsce operowac? Dlaczego?

Gość oczopląs
chyba juz byl jeden temat wiesz na swiecie jest mnostwo potrzebujacych... nie tylko Twoj synek

nie mam konta na NK :O Dlaczego nie mozna dziecka w Polsce operowac?

tam pisze tak: Na początku listopada ma urodzić się nasze pierwsze Maleństwo. Podczas badania USG, gdy Maksio miał 22 tygodnie okazało się, że nie rozwinęła mu się lewa komora serduszka i aby mógł żyć jak inne dzieci czekają go trzy skomplikowane operacje. Dowiedzieliśmy się, ze najlepszą opiekę dla takich małych Serduszek zapewnia profesor Edward Malec, który obecnie operuje w Monachium. Bez granic wierzymy że da on Maksymilianowi szansę na normalne życie. Jednakże operacje są bardzo kosztowne i bez ludzi o wielkich sercach nie będziemy sobie w stanie poradzić. Prosimy Państwa o pomoc, która da życie naszemu maluszkowi. W jednej sekundzie wszystko przestało mieć dla nas znaczenie, wierzymy, że są na świecie osoby, które potrafią sobie wyobrazić co czujemy i pomogą nam w tych trudnych dla nas chwilach. Kwota, którą potrzebujemy to 32 500 EUR, czas który nam pozostał - 3 miesiące. Wielu mówi, że nam się nie uda - a my udowodnimy, że wiara i ludzie czynią cuda. "Nie módlmy się o łatwe życie. Módlmy się, abyśmy stali się silniejszymi ludźmi." Wszystkie osoby, które zechcą pomóc Maksiowi mogą to uczynić dokonując wpłaty na rachunek: Fundacja na rzecz dzieci z wadami serca Cor Infantis 86 1600 1101 0003 0502 1175 2150 z dopiskiem „Maksymilian Grzegorczyk Dla wpłat zagranicznych: USD PL93 1600 1101 0003 0502 1175 2024 EUR PL50 1600 1101 0003 0502 1175 2022 Kod SWIFT dla przelewów z zagranicy: ppabplpk

No ale nie ma zadnej wzmianki, ze dziecka nie mozna operowac w Polsce. Bede brutalna ale wole wplacic na jakies dziecko, ktore nie ma szans na oeracje w Polsce :O Ten maluch moze byc w kraju operowany.

Gość bo dziecko można operować
również w Polsce i to ZA DARMO

Gość faktycznie mozna...
operowac w Polsce , jak sie wpisze w google hlhs wyskakuje strona z dokładnymi informacjami o tej chorobie, a także lista placówek w Polsce i zagranica gdzie można operować. Może autorka poda przyczynę dlaczego operacja musi sie odbyć w Niemczech?

Gość droga mamo maxsa
trzymam kciuki za twoje malenstwo!!!!!!!!!na pewno bedzie dobrze Twoj synek wyzdrowieje

Pewnie nie trzeba tyle czekać co w Polsce. Widziałam kiedyś wywiad z tym lekarzem, ubolewał nad tym, że w Polsce dzieci za długo czekają na operacje i na brakiem sprzętu. Chociaż z tym sprzętem, to chyba jest już lepiej, ale kwestia terminów pewnie nadal jest aktualna.

Gość 383092jjkklk
no i po co zadajecie tyle pytan tu sie waza losy malenstwa....sami wiecie jak jest w polsce takiego dzidziusia trzeba odrazu operowac po porodzie a w polsce to wiedzie jak jest ze sluzba zdrowia.Mama Maksia zycze duzo zdrowka dla Maksia!!!!!!!!!!!!!!!

A ja wpłacę i bede szczęśliwa,że mogę pomóc:D Jesli ktoś nie chce wpłacić ,to nikt go nie zmusza-proste Życzę abyście te kwotę uzbierali,a Wasze maleństwo cieszyło się dobrym zdrówkiem

Gość na taką operację nie trzeba
czekać dlatego, że od niej zależy ZYCIE tego dziecka

A wiesz ilu ludzi zmarło w Polsce, bo nie doczekało operacji ratującej ich życie?

Gość na taką operację nie trzeba
falea, gdzie niby Twoim zdaniem każą takim maluchom czekać na operację???

Gość wzruszona
okazana komus dobroc zawsze do nas wraca, nigdy nie wiadomo czy ktos z nas nie bedzie potrzebowal kiedys takiej pomocy od dobrych ludzi... wplacilam ile moglam, zycze duzo zdrowka Maksiowi i jego mamie i trzymam kciuki zeby wszysto sie udalo

Gość czasami trzeba............
a mnie nie obchodzi gdzie operuja, wazne zeby uratowali dzieciatko....

Gość agusiamamusia
mamo Maksymilianka witam cię serdecznie ponownie.Ponownie dlatego że parę dni temu pytałam na forum czy jechać czy nie jechać 2500 km w 24 tygodniu samochodem i TY mi odpowiedziałaś dziękuje.Też mam na imię Agata B i mój synek D.Maksymilian z tym że to już duży chłopiec a w listopadzie będzie dziewczynka.Co do sprawy twojego synka na pewno wam się uda jestem pewna.Moi bliscy znajomi operowali synka u tego samego lekarza .Mały miał bardzo skąplikowaną wadę serca ponoć jego przypadek był jedyny nie chciałam wnikać w szczegóły . Teraz ma już kilka latek jest wesołym bardzo inteligętnym i zdrowym chłopczykiem. serdecznie cię pozdrawiam.

Gość ja też wpłaciłam troszkę :)
nie pytam i nie dopytuje..... życie Maleństwa jest najważniejsze!!!! sama jestem w 10tc i życzę Tobie i Twojemu Synkowi by Wam się udało :) ❤️

Gość doramaar
wpłacone!

Gość milena22343
podbijam

Gość uhmmmmm..
wspolczuje, zreszta to za malo czasu aby zebrac te pieniadze, operacja ma byc wewnatrz lona matki?

Gość uhmmmmm..
a nie, doczytalam za zaraz po. Zostaje tylko kciuki trzymac, ja np bym sie zalamala, znam siebie