Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

AlabasterX

Dziwne pytanie

Polecane posty

Otoz moje pytanie moze byc dziwne i smieszne, ale prosze o powazne rady. Jestem dorosla, zdrowa kobieta , lecz w dziecinstwie mialam zaawansowana lordoze ledzwiowa. Lekarz mi kiedys powiedzial,ze bede miala w przyszlosci problemy z zajsciem w ciaze. Czy orientuje sie ktos czy to prawda? Dodam,ze moje skrzywienie kregoslupa zostalo skorygowane przez dlugoletnie cwiczenia, choc musze przyznac, ze czesto mnie boli odcinek ledzwiowy wlasnie. Jeszcze mam jedno pytanie, a nie chce zakladac nowego topicu. Nigdy nie stosowalam tabletek anty. a zamierzam sie udac po nie do ginekologa. Tylko mam bardzo wrazliwy zoladek i zastanawiam sie czy go nie zniszcze. Czy uzywacie moze jakis srodkow ochronnych na zoladek tak jak, np. IPP 20 (male tabletki ochronne stosowane po Ketanolu).

Gość kitkaaaaa
tabletki anty niszczą wątrobę a nie żołądek.... ale jest wiele rodzajów, z różnymi dawkami hormonów, dla każdej kobietki coś się znajdzie.

Ja bym radziła skonsultować jeszcze to co usłyszałaś na temat problemów z zajściem w ciążę z innymi lekarzami. Co do pytania o tabletki, to dobry ginekolog skieruje Cię przed przepisaniem ich na odpowiednie badania i wtedy dopiero stwierdzi czy nie ma przeciwwskazań. Natomiast alternatywą dla tabletek są plastry, z których hormony omijają wątrobę. Z tym, że nie wszystkie kobiety tolerują hormon zawarty w plastrach.

Gość na pewno było o zajściu w
ciążę, a nie o donoszeniu ciąży? Co ma wspólnego chory kręgosłup z macicą, jajowodami itp? Myślę, że lekarzowi o donoszenie ciąży chodziło, że będzie cię bardzo bolał kręgosłup i możesz mieć kłopoty z chodzeniem pod koniec ciąży

Lekarzowi chodzilo o zajscie w ciaze, jestem 100% pewna. A ja pomylilam sie , zamiast zoladek, miala byc watroba, przepraszam :) Troche sie spieszylam. Ale dzieki za odpowiedzi. pozdrawiam