Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jjjj9999jjjjj

jak wygląda albo powinna wyglądać pierwsza wizyta cieżarnej u ginekologa?

Polecane posty

Gość jjjj9999jjjjj

jak w temacie, może mi ktoś napisać?

Jak wiadomo dużo zależy od lekarza :) Ja byłam zadowolona po pierwszej takiej wizycie. Najpierw gin spytała się kiedy ostatni raz miałam miesiączkę,potem wyliczyła który to może być miej więcej tydzień.Następnie odbyło się badanie tradycyjne,ginekologiczne.Potem usg dopochwowo.Kazała kontynuować branie folika oraz zrobić podstawowe badania typu mocz,morfologia,grupa krwi.Kiedy już miałam te badania to kaząła przyjśc od razu.Wtedy zobaczyła badania,skontrolowała wagę,ciśnienie,założyła kartę ciązy i zaleciła kolejne badania.Tyle :)

Gość ciezarowkaa25
u mnie tak samo jak każda następna - położna waży i mierzy ciśnienie potem do lekarza - pyta co i jak, zleca badania - ocenia wyniki - potem badanie na foteli trwające ze 2 minuty (przy 1 wizycie cytologia wiec dłużej) potem usg na początku dopochwowo potem przez brzuch, potem zalecenia i płacenie - no i termin następnej wizyty

Gość walentynnna
Dziś była moja pierwsza wizyta cieżarnej i kurwa jestem skołowana i wypluta. Niby byłam pewna, że to ciaża, ale jak lekarz to powie, to to sie robi takie naoczne, takie nieodwołalne. A jak wygladało? Krótka rozmowa - po co przyszłam, kiedy był okres, proszę na fotel, od razu usg do pipy (cytologie miałam 2 miesiace temu i tak), wydruk, dostalam kwas foliowy do zażywania i poszłam do laboratorium na pobranie krwi. Tyle. Szybko i sprawnie