Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zobacz

dziewczyny pomózcie proszę :)

Polecane posty

Gość zobacz

byłam u ginekologa i mam przepisane tabletki dopochwowe(takie w ampułkach,robione w aptece) kazano mi je trzymać w lodówce i tak tez zrobiłam. dzisiaj chciałam wycisnąć jedną i się nie da. Stwardniały dosłownie na kamień:( jak zamrożone,nijak nie da się tego wyciągnąć. Co powinnam zrobić? Na razie zostawiłam je w pokoju,może się "rozmrożą". Ale czy się nie rozpuszczą?Dalej mam je trzymać w lodówce i tak rozmrażac codziennie?

spowodowanie jest to tym ze prawdopodobnie farmaceutka nie posmarowała foremki glicerolem, dlatego tak trudno to się wyciąga, spróbuj zerwać tą pplastikową foremkę z globulki nawet tak "byle jak" jak się troszkę globulka skruszy to nic się nie stanie. Zastanawia mnie jednak to dlaczego tak one twardnieją na kamień, może masz zbyt niską temperaturę w lodówce, powinnaś je ptrzechowywać w temperaturze ok 5-8 stopni

Gość zobacz
odpowiedzcie proszę.

Gość zobacz
No i taką mam też temperaturę w lodówce. W pokoju przy takich temperaturach pewnie nie moge tego trzymać,nie?

nie możesz w pokoju bo się rozpuści a jesli w skład globulki jeszcze wchodzi jakis antybiotyk to w temperaturze pokojowej mogłby się unieczynnic, jesli nadal ci się nie będzie udawało to pojdz do apteki i sie zapytaj co masz robic

Gość zobacz
dzięki za odpowiedz:) poza tym mam jeszcze jeden problem. Własnie zanim dowiozłam je wczoraj do domu dwie mi wypłynęły,bo było bardzo gorąco. Nic się nie stanie jak wezmę ich 8 a nie 10?czy muszę dokupić?