Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pikolinka

czy takie temperamenty nie sa w stanie sie dograc?

Polecane posty

Gość pikolinka

Ja jestem w goracej wodzie kapana. Szybko sie niecierpliwie, latwo denerwuje. Jestem energiczna, duzo mowie. Nie lubie jak ktos jest taki bez zycia, wlecze sie, mowi wolno. Jak mi cos nie pasuje to staram sie zalatwiac sprawe natychmiast. Nie lubie ciszy, nie lubie monotonii. Moj chlopak jest kompletnym przeciwienstwem. Lubi cisze spokoj. Nie denerwuje sie, jest cierpliwy - az do bolu. Flegmatyczny. Nie ma w nim zycia, energii. Mowi powoli, ma glos taki monotonny. Wszystko wolno, najlepiej zeby sie nic nie dzialo. Unika emocji i wrazen. Znacie takich ludzi, jakim wy jestescie typem? Czy oba takie zachowania sa normalne? Czy uwazacie ze taki zwiazek ma prawo istniec? Czy tak sie da? Czy ludzie powinni dobierac sie jako tacy sami, podobni pod tym wzgledem czy lepiej uzupelnia sie jako przeciwienstwa. Czy sadzicie ze gdy komunikacja nie lezy to da sie cos z tego zrobic? Czy taki zwiazek z gory jest skazany na porazke?

hmmmm powiem ci tak - moi rodzice są dokładnie tacy jak opisałaś i są małzenstwem od 30 lat. bo dla mojej mamy, jak mówi, liczy się to że tata zawsze był odpowiedzialny, mogła na niego liczyć i najważniejsza była rodzina. pomyśl jakie ty masz priorytety i potrzeby w stosunku do faceta i w związku z tym oceń czy ten jego flegmatyzm to taka straszna przeszkoda:)

Gość pikolinka
to jest tak ze jedno hamuje a drugie pobudza mechanizm jak w samochodzie.... pedal gazu i hamulec...jak sie dograja to sie jedzie:D

Gość bake_____25
tez sie nad tym zastanawiam. moj pprzedni zwiazek pod wzgledem energii byl doskonaly, dwa wariaty choc ja jestem lekkoduchem a on bardzije odpowiedzialny i bylo super. niestety z jego strony zdrada i sie skonczylo. a teraz jestem z takim flegmatykiem i jest coraz gorzej choc na poczatku myslalam ze to glupota, ze sie dogramy. napisz mi wasze daty urodzenia to dam ci cos do poczytania (sprawdza sie w kazdym moim przypadku)

Gość pikolinka
cale daty? kurcze, ale czy sadzicie ze to w ogole nie wypali, czy to wszystko jest kwestia komunikacji i zrozumienia? czy mzoe lepsze sa zwiazki ... energiczny z energicznym i flegmatyk z flegmatykiem?

Gość moskala
mi się wydaje że skoro jesteś w gorącej wodzie kąpana to taki spokojny typ jest właśnie dla ciebie- powinien troszkę cię uspokoić a ty go pobudzisz do działania. zastanów się czy byłabyś szczęśliwa z kimś takim jak ty - czy nie byłoby scen i kłótni. w sumie jak się chce to wszystko się da

Gość bake_____25
cale :)

Gość pikolinka
teraz sa klotnie bo sie nie rozumiemy, dopiero teraz wpadlam na to dlaczego....? on mnie wkurza bo jest bez energii, a go stresuje bo nie nadaza i ma za duzo wrazen....ale mamy wielkie problemy z komunikacja 4.06.1985 19.10.1982

Gość bake_____25
tez mi sie wydaje ze jak sie chce to sie da, w moim przypadku chcemy i staramy sie bo jesli chodzi o inne kwestie to jakbysmy byli sobie pisani. czasem jest tak ze przeciwienstwa sie uzupelniaja, lecz czasem nie i sa frustracje. szczegolnie pozniej bo na poczatku gdy jest zauroczenie to az tak bardzo nie zwraca sie na to uwagi

Gość bake_____25
wiedzialam ze jestes blizniakiem-tak jak ja ;)

Gość bake_____25
mnie tez nieraz wkurza bo on wszystko strasznie analizuje, przejmuje sie wszystkim itd.

Gość bake_____25
musze to znalezc, potem podam link :)

Gość pikolinka
czy uwazacie ze takie roznice pociagaja? ze mozna wytworzyc szczesliwy zwiazek? czego tu potrzeba? czy to bez sensu? napiszcie na podstawie doswiadczen i obserwacji!!

Gość pikolinka
up

Gość porzucona_narzeczona
ciekawe, ja tez mialam podobnie

Gość porzucona_narzeczona
ej, ja tez jestem ciekawa

Gość amicorum ma racje
ano..

Gość polkin
no ciekawa mieszanka

Gość pikolinka
up

Gość wielkiemizianie
to chyba zalezy czy sa jakies wspolne plaszczyzny dzialania, swiatopoglad itd. ja natomiast lepiej funkcjonowalam od zawsze z osobami, ktore energetycznie, ze tak powiem bylby podobne do mnie... swoja ruchliwoscia mysle, ze denerwowalam osoby powolne, u ktorych mnie z kolei ich anemicznosc doprowadzalu do nerwicy i szalu :o

Ja mysle, ze ty go z czasem troche rozkrecisz i bedzie git, bo jak jest taki zupelnie flegmatyczny to z czasem zacznie cie wkur...c ;)

Jak ja i Ten Mój ;) Dodajmy do tego, że jest 10 lat starszy :D Ale rozruszałam go nieco i fajny chłop

Gość powiem Ci coś bo wiem
wiesz co powiem Ci tak. ja mam temperament bardzo zbliżony do Twojego. I od 10miesiecy jestem w zwiazku z facetem,który też jest w gorącej wodzie kąpany,do tego jest dumny i uparty. Fakt. Rozumiemy się często po prostu doskonale - może dlatego,że jesteśmy tak bardzo do siebie podobni. Ale kłótnie... To jest tragedia. Bardzo często się kłócimy. Jedna osoba nie chce ustąpic drugiej. W końcu postanowiłam,że będę mu bardziej ulegac. Poświęciłam się dla dobra naszego związku,bo on nigdy nie ustąpi. Jest lepiej. Coraz lepiej się dogadujemy w sprzeczkach. Nie są one też już tak gwałtowne. Ale czasami marzę o tym,żeby mój TŻ był taki spokojny...Cierpliwy... Dlatego uważam,że jesteście dobrze dobrani. On Cię trochę uspokoi...Ty go troszkę rozkręcisz... Zobaczysz. Wszystko będzie super. Tak naprawdę 2 żywioły pod jednym dachem to zły pomysł. Sorry że tak chaotycznie,ale trochę się spieszę,a chciałam odp :D