Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sweetcandy

Ziarnica..?

Polecane posty

Gość sweetcandy

Witam. Od około 6 miesiecy mam guza w pachwinie (powiekszony wezel chlonny) bylam u ginekloga zapisal tabletki przeciwbolowe, przy okazji cilest. Tydzien temu zauwazylam guza przy uchu. Ogólnie one mnie nie bola i nie ruszaja sie. Sa twarde. Ale od 3 dni przy siadaniu i wstawaniu czuje naprawde bardzo, bardzo silny bol plecow (posladka?na wysokosci kosci ogonowej, lewa strona. Co to moze byc? dostalam skierowanie na onkologie ale to dopiero w poniedzialek moge isc. Pisalam o cilescie bo zastanawiam sie czy on moze byc powodem krwawienia z miejsc intymnych? krew jest doslownie brązowa. Tydzien temu skonczyla mi sie miesiaczka.. Bardzo sie denerwuje.Prosze pomozcie... doradzcie.. :((

Gość sweetcandy
a jak myslisz co to moze byc?

Gość sweetcandy
zapomnialam o najwazniejszym... mam 9 lat rok temu urodzilam synka. Moze to po porodzie??

Gość sweetcandy
19 lat**

ja też myśle że to nie ziarnica. ja dwa lata temu tez tak miałam, węzły przyprawiały mnie o takie nerwy że szok. zwiedziłam onkologa, hematologa, chirurga- co najlepsze nikt nei wiedział co mi jest. wyszło tylko że miałam toksoplazmoze ale jakiś czas temu, więc węzły powinny sie wchłonąć. no i dziś się wchłoneły poza jednym z tyłu głowy który został i jest dosyć duży. moja lekarka ma identycznego od jakis 15 lat :) więc spokojnie! to zapewne nic powaznego.

Gość Salmaa
Współczuję Ci i wierzę że napewno się boisz bo sama jeszcze niedawno przeżywałam coś podobnego. Ale skończyło się wszystko na szczęście dobrze i mam nadzieję że w Twoim przypadku będzie tak samo! Trzymam za Ciebie mocno kciuki! aha...i nie wyciągaj pochopnych wniosków-ja szukałam w internecie tak samo jak Ty informacji co to może być i jeszcze gorzej się przez to stresowałam. Bo człowiek od razu wyobraża sobie że to to najgorsze.

Gość sweetcandy
dzieki za wsparcie :) nie stresuje sie tym ze moze to zirnica lecz tym ze boli strasznie ten posladek i nic mi nie pomaga...boli najmocniej przy siadaiu i wstawaniu. Musze chodzic zgarbiona...

Gość zrób morfologię z OB
bo to może być wszystko, począwszy od białaczki, ziarnicy czy innego chłoniaka, a skończywszy na węzłach odczynowych bądź jakimś zapaleniu

Gość jako opiekunka
Nikt Ci tutaj nie powie czy to ziarnica czy też nie. Miej pozytywne myślę, ale gdyby nawet, to ziarnica w dzisiejszych czasach to pikuś :)

Gość jako opiekunka
myślenie*

Gość nfjhfjnjfhkdfn
jak możesz pisać,że ziarnica to pikuś?

Gość jako opiekunka
Bo przechodząc ową chorobę zawsze myślałam sobie, jak dobrze, że to tylko ziarnica, a nie białaczka - która i tak z każdym rokiem ma lepsze statystyki - rak jajnika, piersi czy inne zdecydowanie gorzej rokujące choroby. Ziarnica w dzisiejszych czasach w 99,9% jest uleczalna, więc to zdecydowanie super prognozy.