Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

betti 38

objawy ciąży

Polecane posty

Witam. nigdy nie dzieliłam sie tym co czuje. obecnie jestem w 23 dniu cyklu, mam już dwuch synów ale nie ukrywam że bardzo chciałabym jeszcze dzidzi , bo to juz wiek daje ostatni dzwonek. Mam bardzo regularne cykle po 28 lub 29 dni, współżyłam w 10 dniu cyklu a w 13 był stosunek przerywany , dziś jednak już wypatruje pierwszych oznak ciąży, bo co dziwne z moich piersi po ściśnieciu brodawek wycieka wydzielina najpierw przezroczysta albo biała mam wrażenie ,że sie zmieniły pojawiły sie jakby grudki a sutki są jakby w plamy biało czerwone,czasem kłuje mnie w jajniku,mam białą wydzielinę z pochwy, dziś zrobiło mi sie słabo, a tempka utrzymuje sie na poziomie 36,7- 36,8,prosze czy ktoś miał podobne objawy? podzielcie sie a może ktoś to samo przechodzi wiec czekajmy do środy i tescik!!!!!

Gość ciąża czy nie ciąża
Hej! Ja też mam regularne cykle 28/29 dni, też kochałam się 10 dc, no i 11 dc, ale u mnie za wcześnie na test, dziś dopiero tydzień od pierwszego stosunku. Chce być w ciąży, ale o dziwo nie czułam owulacji powinnam ją mieć wczoraj, ewentualnie przedwczoraj, a tu cisza, dziś już nawet płodnego śluzu nie ma, wczoraj bylo go mało, więc jestem kompletnie zdezorientowana... Co do objawów nie powiem Ci, bo jeszcze nie byłam w ciąży...

Gość ciąża czy nie ciąża
No ja będę robić test nie w przyszłą środę, ale jeszcze w następną, o ile nie dostanę okresu, bo jakoś nie czuję, że się udało...

Gość hbsfgv cfzgdsfv
W 23 dniu cyklu nie ma jeszcze żadnych pewnych objawów ciąży....wszytskie które mamy mozemy przypisać różnym innym powodom, wmawiając sobie ciążę. Jedynym pewnym objawem ciazy jest bijące serce na USG, niestety ale nie w 23 dniu cyklu (czyt. 1-2 tygodniowej ciązy).

Cykle 28/29 dniowe czyli owulacja powinna (plus minus) być gdzieś w okolicach 14 dnia+6 dni na zagnieżdżenie to daje 20 czyli jeśli byłabyś w ciąży byłby to dopiero 3 dzień. Na objawy trochę za wcześnie ... Temperatura nie jest żadnym wyznacznikiem, chyba że mierzysz ją systematycznie rano i prowadzisz wykres . Wtedy po 16 dniach od skoku jesli temp jest podwyższona można mówić o ciąży. Biała wydzielina może świadczyć o ciąży ale nie musi(może być oznaką infekcji) Na zmiany w piersiach jak dla mnie zdecydowanie za szybko(ale wiadomo każda kobieta inna) Co do tego, że słabo owszem mi w dniu spodziewanej miesiączki kręciło się w głowie i to skłoniło mnie do zrobienia testu, jednak słabo może też się robić przez pogodę... Radzę uzbroić się w cierpliwość i zrobić test za parę dni :) Powodzenia ! :)

Gość Ellaaaaa
Autorko!!! Wszystko co napisałas mam w tej chwili. Dzisiaj jest mój 24dc. Cykle mam 28 dniowe. Współżyłam od 11 do 13dc codziennie. Obserwowałam wtedy śluz płodny. Nie wiem czy zaszłam w ciążę czy też nie ale: moje piersi są drażliwe (ale zawsze są takie przed miesiączką), sutki są takie jak opisujesz, miałam białą wydzielinę (już myślałam, że to infekcja, ale nie, wczoraj byłam u gina). W środę mam mieć miesiączkę, zobaczymy czy będzie.

Gość Ellaaaaa
aha, temperatura na poziomie 36,9, ale w 21 dniu cyklu mialam jednodniowy spadek do 36,6.

Gość dziewczyny nie wiem
jak u was bo każda ciąża jest inna, ale ja jestem w 6 tygodniu i nie mam żadnego objawu. Nic mi się nie dzieje poza brakiem okresu. A kiedy starałam się zajść w ciążę w poprzednich cyklach to miałam całą gamę objawów od mdłości przez ból piersi zawsze przed okresem. Psychika płata figle. Życzę wam ślicznych bobasów.

Gość czy to mozliwe?
czy to mozliwe? mam pytanie jest mozliwe abym byla w ciazy po owulacji pobolewaja mnie jajniki raz prawy raz lewy nie cilage ale to sie powtarza takie jaby ciaglniecie w dol nie czuje intensywnego bolu ale jednka daje mi znaki od 2 dni mam doslownie jakby sraczke sorki za stwierdzenie wczoraj mnie bolał brzuch za 2 dni mam dostac@ i tak zastanawiam bo nigdy takiego bólu nie mialam wiem wrozkami nie jestescie ale czy ktoras z was tak miala??? moze.. bo moga to tówniez byc przyczyny zbilzajacej sie @ noi piersi mnie strasznie bola od jakiegos mniej wiecej tygodnia mam ma bole zoladka i sraczke\\:?

Gość możesz zrobić test
o wysokiej czułości 10 być może już wykryje ciążę, a jak nie to czekaj i za 2 dni zrób.

Gość Ellaaaaa
no właśne zdaje sobie sprawę, że to moga być tylko "urojenia". Niestety taka jest kobieca psychika. Nie można mysleć o ciąży bo wtedy organizm na nia nie zezwala. Odbiera to jak życie w stresie i brak przygotowania organizmu do ciąży. aby zajść w ciążę trzeba sie kompletnie wyluzować