Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xpwpw

waże - proszę o opinie, ale z sensem :)

Polecane posty

Gość xpwpw

Pierwszego dnia miesiączki zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne, 4ego dnia cyklu kochałam się z chłopakiem i dodatkowa ochrona (prezerwatywa)zawiodła i "wszystko" zostało we mnie ... 8 dnia cyklu poczułam kłucie w lewym jajniku a potem w podbrzuszu, czytałam gdzieś, że to mogą być objaw zapłodnienia,tak? cykle miałam ostatnio nieregularne, od 26 kwietnia do 13 czerwca nie pojawił sie u mnie okres samoistnie - został wywołany ponieważ mam jakąś zmianę na lewym jajniku (pęcherzyk Graffa/torbiel?). Biorę tabletki, które lekarz przepisał mi ponad rok temu ale miałam przerwę a to jest moje pierwsze opakowanie, czy w związku z tym mogę zajść w ciążę? pobolewają mnie piersi i mam lekkie plamienia, brązowo żółte, ale nie wielkie. Czytałam dużo rzeczy może nie dokońca mądrych i bardzo się martwię ... proszę o fachową poradę.

Gość xpwpw
drobna pomyłka w temacie ;p

nie denerwuj się po 1. - zaczełas brac tabletki pierwszego dnia okresu, to znaczy, że jesteś już chroniona i prezerwatywy nie są potrzebne po 2. - nawet jeśli (JEŚLI) tabsy jeszcze Cie nie chronią to "niebezpieczny" stosunek był 4 dnia cyklu- który to tak czy siak jest niepłodny (teoretyzuję, podczas brania anty każdy dzien jest niepłodny, ale gdyby tabletki jeszcze nie działały to ten dzień i w normalnym cyklu byłby niepłodny) po 3. - objawy o których piszesz (kłucie, bóle piersi, plamienia) są bardzo częste podczas pierwszego opakowania tabletek, mnóstwo dziewczyn sie na to skarży właśnie na początku stosowania anty wiec nie obawiaj się, myślę, że nie ma ryzyka ciąży :) w razie jakichś pytan zapraszam na mojego maila - biore tabletki już 2 lata, mam doświadczenie i chętnie pomogę

no i się nie wyświetlił ten mój e-mail, podaję: frog_ness@o2.pl

Gość xpwpw
moniak dzięki, wszyscy mówią mi to samo, ale ja chodzę jak nakręcona i schizuję;/ czyli, że suchość pochwy też jest normalna w tym wypadku? zaczęły zanikać mi krostki dzisiaj pomimo ze od poczatku cyklu mnie wysypało jak nigdy! a co jeśli tabletki zostały źle dobrane?

oj tam od razu źle, to 1 miesiąc brania, wiec póki co nie przejmuj sie efektami ubocznymi bo one mogą potem zniknąć, a chronią przed ciążą tak czy siak