Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ....czitka....

Dobry laptop

Polecane posty

Gość ....czitka....

Witam. Chciałabym kupić sobie laptopa - podstawowe oprogramowanie, dostęp do Internetu, żadnych bajerów. Jaki model powinnam wybrać, na co zwrócić uwagę przy zakupie i ile powinnam przeznaczyć na taki zakup. Będę ogromnie wdzięczna za wszystkie rady. Pozdrawiam.

Gość można wystarczy poszukać
tylko dell 3 lata NBD

Gość można wystarczy poszukać
ew coś poniżej 2500zł nawet za 1800-2000

Gość julka kulka
toshiba

Gość ....czitka....
Dzięki wielkie. Czekam na jeszcze :) (Nie,żebym była leniwa i sama w necie nie szukała. Owszem szukałam,ale że jestem "laptopową dziewicą" ;) to potrzebuję,by ktoś mi w tym zakresie doradził).

Gość kup asusa
sa najmniej awaryjne

jeśli szukasz czegoś, co się zmieści w torebce, a będzie idealne do pisania/oglądania filmów (w sensie - nie do gier), to polecam netbooki. są tańsze od normalnych lapków, a znacznie lżejsze i mniejsze. ja mam hp mini od roku, nie narzekam :)

Gość blondi z fajnym biustem
szkoda że tylko laptopową :)

Gość emma buton
ja mam Fujitsu-Siemensa v3515, już nie robią takich ale mi się bardzo podoba i jest jak do tej pory szybki i bez awaryjny

Gość ....czitka....
Dzięki wielkie za odzew. Blondi - nie będziemy tu świntuszyć, to ma być poważny topik ;) O netbookach szczerze mówiąc nie myślałam, ale może warto. Jak już pisałam sprzęt byłby mi potrzebny przede wszystkim do pracy (tak,żebym mogła pisać te wszystkie sprawozdania w bardziej sprzyjających warunkach :) ), chciałbym mieć też dostęp do Internetu. Tyle. Na razie robię rozeznanie, więc im więcej zbiorę opini tym łatwiej będzie mi podjąć decyzję.

szczerze jeśli nie potrzebna ci mobilność kompa to o wiele lepiej kupić zwykły komputer bo za taka samo cenę kupisz o wiele lepszy PC od laptopa... laptop nadaje się tylko do prac biurowych i internetu do innych rzeczy o wiele lepszy jest zwykły blaszak

skoro laptop ma służyć tylko do pracy (czyli jak rozumiem - pisanie, e-mail, internet), to naprawdę, najlepiej kupić netbooka. max 1500 złotych wydasz na taką maszynę, a jest zdecydowanie bardziej poręczna niż tradycyjne lapki :) mój netbook waży 1 kilogram, spokojnie jestem w stanie go wpakować do torby razem z książkami i stosem czasopism (w podróż, na przykład) - garba jeszcze nie mam :D

Gość ....czitka....
Chyba skuszę się na tego netbooka :) A mam takie jeszcze jedno pytanie (proszę,nie śmiejcie się, jeśli to dla Was oczywiste): czy oprogramowanie, antywirusa itd kupuje się osobno tak jak w pecetach, czy w przypadku komputerów przenośnych wygląda to inaczej i jest to już wgrane?

Gość najdziwniejszy....
netbooki sa za male :p jesli nie interesuja cie gry czy programy graficzne to faktycznie dobrze jest wziac jakis model z grafika zintegrowana, mniej sie bedzie grzac i dluzej na baterii pociagnie do 2k spokojnie cos kupisz, w takim wypadku, z normalna matryca w okolicach 14-15.6 cala, wierz mi, ze jesli to ma byc twoj glowny komputer, to nie warto kupowac mniejszego, takie sa optymalne

Gość najdziwniejszy....
do sprzedawanych laptopow czasem daja pakiety oprogramowania, ale w tych tanszych konfiguracjach raczej tego nie uswiadczysz, jak juz to najczesciej dostajesz jakies wersje 30- czy 60-dniowe po ktorych musisz wykupic subskrybcje, zeby moc dalej je uzywac i jesli to ma byc zwykla praca biurowa to nie musisz kupowac nic z core i3 czy i5, jakis core2duo spokojnie ci wystarczy

Gość ....czitka....
Dzięki wielkie. Jeszcze jedno: jak już sobie kupię sprzęt to jaki powinnam wybrać internet bezprzewodowy? Który jest najlepszy?

Gość tamayhka199
podbijam bo też sobie ostrzę kły na lapka :D

Gość ....czitka....
Mam :) Kupiłam netbooka. Jak na razie odkrywam jego możliwości i coraz bardziej mi się podoba. Dzięki wielkie za Wasze rady, zwłaszcza dzięki miodowocynamonowo za namawianie mnie na netbooka :) Pozdrawiam