Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dominikazet

obżarstwo jak to powstrzymać ?

Polecane posty

Gość dominikazet

ważę 66 kg przy wzroście 162 cm w biodrach mam ponad 105 cm i już mam dosyć kiedyś udało mi się schudnąć 10 kg bez żadnych diet gdy umarł mój ojciec a było to 16 lat temu wtedy też ważyłam 66 kg i schudłam do 56 kg i czułam się świetnie moim problemem jest obżarstwo jem nawet jak nie jestem głodna i nie mogę tego zahamować a do tego świetnie gotuję więc rozumiecie, do tego uwielbiam ciastka i ciasta już nie wiem co robić, jak powstrzymać mój ogromny apetyt poradźcie coś, może ktoś ma lub miał taki sam problem

Gość bo to jest takie bledne kolo
i z latwoscia sie z tego nie wyrwiesz. Po prostu przyzwyczailas sie do tego ze jedzenie jest dostepne caly czas i zamiast jesc 4 posilki dziennie to jesz caly dzien... nie bedzie ci latwwo sie z tego wyrwac, nie ma cudownych srodkow na pozbycie sie apetytu... glod mozesz oszukac, ale apetyt niestety zawsze zostanie i bedzie cie przesladowal. Mozesz zaczac od tego ze przestaniesz jesc na oktoglo, jedz wszystko co ci smakuje rozlozone na 4 posilki (wtedy zjesz mniej bo wiadomo ze po sytym obiedzie zjesz juz tylko kawalek ciasta a nie 4) Jesli bedziesz miala apetyt na cos pysznego po prostu poczekaj do nastepnego posilku. Zdyscyplinujesz sie troche i moze wtedy bedziesz mogla ograniczyc slodycze i inne tuczace rzeczy.

Gość eeeertyuzehjdhkjhd
proste,nie kupuj tyle ,jak w lodowce bedzie echo to wiadomo ze sie nie obrzesz

Gość na obżarstwo jest tylko
jeden skuteczny sposób- głodówka i mówcie co chcecie ale ja wiem swoje nara obżarciuchy

Gość taa niedobra pupa
Ja mam podobny problem i w kółko z tym walczę. Mi pomaga nieco: jedzenie małych ale zaspokajających apetyt porcji - jak chcę słodkie - to kupuję małą babeczkę z kremem i delektuję się 5 minut przy kawie. Na śniadanie wg mnie nie warto jeść dużo - tzn. np. jedna bułka, jajko, ale nie więcej, bo to tylko rozpędza żołądek. Lepiej jeśc ok. 5 porcji w ciągu dnia i nie dopuszczać do ataków głodu. Staram się nie kupować za dużo rzeczy,które lubię jeść w nadmiarze - najlepiej tyle ile potrzebuję na 1 dzień. Nie wolno się ani obżerać, ani jeśc za mało. Mam różne złe nawyki, np. jedzenie przy filmie. Udało mi się schudnąć, zamieniając pokaźne porcje jakie jadłam na kisiel - całą miskę robiłam sobie ciepłego, i jadłam taki - miałam na 45 minut, a potem fajne uczucie ciepła w brzuszku...

Gość jak organizm jest niedożywiony
to będzie sie upominał choćbyś wepchnęła w siebie nie wiem ile żarcia. Niedożywienie to brak odpowiedniej ilości składników potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania, także jak żrecie jakieś kisielki i cisteczka to stale będzieice sie tym opychać bo organizm nie otrzyma tego co chce tylko nadmiar kalorii który będzie odkłądał. A częste jedzenie to w tym przypadku zabójstwo. Max 3 posiłki

Gość taa niedobra pupa
Co za bzdury! Żaden dietetyk nie zapisze diety co ma 3 posiłki, albo mniej. Najlepiej jeść 5 albo 6 posiłków, to podkręca metabolizm.

Gość sama jesteś bzdura
żryj sobie ile chcesz i kiedy chcesz i wmawiaj sobie ze robisz dobrze, czym podkręcasz metabolizm? chyba obciążasz ciągle pracą narządy jakbyś zarła rzadziej to dałabyś im odpocząć, ja jem 3 posiłki dziennie mam energie cały dzień i na sraczu siedze przynajmniej 2 razy a do dietetkyka to chcodzą debile co nie znają swojego organizmu

Gość dominikazet
powiem wam, że robienie zakupów jak się jest pojedzonym to też dobry sposób wiem po sobie, bo wtedy mało kupuję a jak jestem głodna to wykupiłabym cały sklep, ale jak potem w domu mam chcice na żarcie i nie ma nic w lodówce to jestem taka wnerwiona, że wszystkich bym pozabijała

Gość akuuukuu
najlepiej lodówkę na kłódkę byłoby zamykać

Gość dominikazet
macie jeszcze jakieś pomysły ?

Gość anna z czerwonego wzgorza
ja mam na lodowce naklejona baaaardzo gruba babe wrecz ochydna taka rozneglizowana.i za kazdym razem jak chce otworzyc lodowke to ona odstrasza mnie.powaznie.zrobcie tak samo.a

Gość cdefg
dobre ja przykleiłabym swoje ale wszyscy by się śmiali, że mi odbiło no i lipa

Gość cbadef
do - jak organizm jest niedożywiony - zgadzam się jedząc zbyt małą ilość produktów surowych będziemy ciągle głodni - poczytajcie trochę: Czy gotowane pożywienie jest dla nas dobre? W naturalnym środowisku wszystkie zwierzęta jedzą żywy pokarm, taki jakiego dostarcza im natura. Tylko ludzie gotują pożywienie i tylko ludzie cierpią na szeroko rozpowszechnione choroby i dolegliwości. Te osoby, które odżywiają się głównie żywym pożywieniem, są bardziej czujne, myślą jaśniej i bardziej logicznie i stają się bardziej aktywne. A co najbardziej istotne, osoby odżywiające się żywym pożywieniem stają się rzeczywiście wolne od chorób! Gotowanie jest procesem niszczenia żywności i to już od momentu, gdy zastanie ona poddana obróbce technicznej. Długo zanim żywność obróci się w proch, jej wartość zostanie całkowicie zniszczona. więcej informacji: http://www.surawka.republika.pl/