Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SzklanaPogoda..

Komornik.

Polecane posty

Gość SzklanaPogoda..

Pisał ktoś pismo do banku z prośbą o zdjęcie komornika?? Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia z komornikiem, prosiłabym o odzew.

Gość SzklanaPogoda..
Od pon. do pt. przyjeżdża do mnie komornik, bierze po sto zł i jeszcze za odsetki muszę ciagnąć mu druta :o Co zrobić żebu to ukrócić ??

Gość fajansiarz
Po prostu piszesz, że prosisz o skierowanie do komornika wniosku o umorzenie/zawieszenie egzekucji i w uzasadnieniu podajesz, czemu mają to zrobić, czyli co im dasz wzamian.

Gość Muza Unidia.
u mnie na rejonie komornik jest przystojny że uhohohoho. Serio można poprosić w sądzie o jego zdjęcie?

Gość SzklanaPogoda..
Jak już napiszę takie pismo, to trzeba wysłać je do banku, tak?

Gość fajansiarz
Skoro pismo jest do banku, to tak. Chyba że to nie bank nasłał na Ciebie komornika - wtedy takie pismo trzeba wysłać do tego, kto jest wierzycielem.

Gość SzklanaPogoda..
Wierzycielem jest bank, komornik żąda co tydzień 700zł także sporo. Do tego odsetki, gdy zapłaci się kilka dni później... A za co tu dalej żyć, wiadomo jak jest... Więc chciałam napisać pismo żeby mi ściągnęli komornika,z tym,że nie wiem jak się do tego zabrać żeby rozpatrzyli pozytywnie. Stąd ten temat na forum...

Gość SzklanaPogoda..
A kto powiedział,że nie chcę spłacać? Spłacam jak tylko mogę, ale nie dam rady co tydzień płacić 700 zł ,a na mniejsze raty nie chce się zgodzić komornik, kazał mi pisać pismo do banku.

Gość SzklanaPogoda..
Widocznie nie rozumiesz co mam na myśli.

Gość SzklanaPogoda..
Komornik nie ma prawa nic mi zabrać z mieszkania bo płacę. Z tym,że jest mi bardzo ciężko, dlatego powiedział,że mogę złożyć pismo do banku o mniejsze raty, o umorzenie odsetek itd. Ważne, że płacę i chcę spłacać.

Gość fajansiarz
Przecież egzekucja już się toczy.

Rozumiem, że z bieżących dochodów nie jesteś w stanie spłacić zobowiązania. Negocjacje z bankiem trzeba było prowadzić przed skierowaniem sprawy do egzekucji. Teraz wszystkie asy w rękawie ma bank.

Gość SzklanaPogoda..
Więc co powinnam zrobić?

Gość SzklanaPogoda..
17 tys.

Gość kdjdfjhdfhdfbhd
hej jestem w podobnej sytuacji. Przez głupotę męża i moją niewiedzę też mamy na głowie komornika. Jednak spłaciliśmy już prawie cały dług w dość szybkim czasie, bo zależało nam żeby ten problem powstały w błahy sposób uregulować. Na szczęście mieliśmy możliwość regularnie wpłacać dość wysokie kwoty. teraz zostało nam do spłaty ok 2000 zł. To nie dużo w porównaniu do reszty. Napisałam wniosek do banku o umorzenie choć odsetek. Też nie wiedziałam jak to napisać. Napisałam tak jak jest, krok po kroku opisałam sytuację. I teraz czekam na odpowiedż. Dzisiaj mija tydzień od wysłania wniosku. Zobaczymy.

Gość SzklanaPogoda..
Zdecydowany1977 2800zł miesięcznie.

Gość SzklanaPogoda..
kdjdfjhdfhdfbhd Cześć. A wy jaki dług mieliście? I co ile musieliście mu wpłacać?

Gość SzklanaPogoda..
Sama

Nie sądzę żeby bank wnioskował do komornika o jakieś drastyczne sposoby egzekucji w takim wypadku. Czyli wpłacaj mniej więcej równe kwoty regularnie i wszyscy będą zadowoleni: - bank bo zarabia nadal na odsetkach - komornik bo kasuje 15% opłaty stosunkowej i ma skuteczną egzekucję. ;)

Gość kdjdfjhdfhdfbhd
w sumie spłaciliśmy już 19 tys. zostały jeszcze te 2. przez ok rok wpłacaliśmy po ok 800zł. Później nasza sytuacja się pogorszyła diametralnie i przez ok 4 miesiące nie mieliśmy z czego spłacać. Ale komornik, dobry człowiek się okazał i mieliśmy wpłacać symboliczne kwoty ile damy rady, żeby nie było, że to olewamy. Płaciliśmy po 100 zł. Ale przez to dług rośnie:( Po tych 4-rech miesiącach nasza sytuacja uległa znacznej poprawie i mieliśmy możliwość wpłacić jednorazowo 11000zł. Komornik poradził, żeby złożyć ten wniosek. Więc wysłałam i się modle. Mam już dość. chcę mieć w końcu czyste konto (tzn ja mam czyste, tylko mój mąż nie). Ale za błędy trzeba płacić.

Gość SzklanaPogoda..
Dokładnie... Wiem jak to jest, chciałoby się mieć już to z głowy... Ale wielu ludzi tak teraz ma...

Gość SzklanaPogoda..
A powiedzcie mi , komornik co może zabrać z domu? Bo słyszałam,że tylko wartościowe rzeczy... Jak ktoś ma np. samochód.