Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość never eveeeeeeeeeeeeeeeer

Ogromne zmiany ciała po ciąży

Polecane posty

Oczywiście nazi-moderator usunął temat, który nawet nie był obraźliwy :o Wiedziałam, że tak będzie więc skopiowałam swój wpis: Oto jak wygląda prawdziwe kobiece ciało po ciąży, bez retuszy, sądzę, że każda kobieta powinna to zobaczyć: http://theshapeofamother.com/category/breasts / Przecież to jakaś masakra Jestem pewna, że gdyby chociaż połowa kobiet planujących dziecko to zobaczyła, to by zrezygnowała. Ja nigdy dziecka nie chciałam, a teraz mam kolejny powód- nie chcę dać się pokaleczyć. Bo to nie jest oszpecenie, tylko zwykłe kalectwo ciała :( Współczuję wszystkim dzieciatym, choć pewnie są jakieś wyjątki, które wyglądają lepiej :(

Gość nfjhfjnjfhkdfn
tak z pewnością kobiety po zobaczeniu tego nie będą chciały mieć dzieci jaka Ty płytka jesteś

Gość wmandaliana
idż sie lecz psychopatko

Zaraz płytka :o Po prostu wkurza mnie, że wszędzie się pierdoli jakie to macierzyństwo nie jest piękne i cudowne i bez wad, a prawda jaka jest, każdy widzi. To, że ktoś dba o siebie i przejmuje się swym wyglądem nie znaczy, że jest płytki :o

Gość nfjhfjnjfhkdfn
właśnie jeżeli tylko wyglądem się przejmuje to jest

Gość fajna jestem:)
choroby ci potrzeba byś zrozumiala co w życiu jest ważne!!!!!

No jasne, jestem psychopatką, bo potrafię przyznać, że ciąża oszpeca. Pewnie gdybym pokazała fotę Heidi Klum w ciąży po szeregu przeróbek w fotoszopie i zachwycała się jakie to piękne, to byłabym normalna, nie? ;)

Gość dfgg
ja wlasnie tak wygladam brzuch mam jak gowno ! operacja kosztuje 10 tys :). a w stroju 2 czesciowym juz nigdy nie wyjde :(

Gość Nooo niestety
Po ciąży kobiety przestaja byc kobietami a staja sie maciorami, ktore zdradza mąż.

Ale ja nie przejmuję się tylko wyglądem :o W tym temacie piszę tylko o wyglądzie, w życiu mam więcej ambicji niż ładna dupa.

Gość erytmonik
chyba cie jebie,ja urodzilam troje dzieci i takiego ciala nie mam idiotko!

Nie każda kobieta ma taki problem jeśli dba o swoje ciało w trakcie ciąży. Nawet gdybym miała tak wyglądać to bym urodziła.

erytmonik- I po co zaraz te wyzwiska? Czy ja powiedziałam, że masz takie ciało? Pokazałam stronkę i to zdjęcia ze stronki oceniłam, a nie ciebie. A w dodatku napisałam, że pewnie są wyjątki. Jakieś problemy z czytaniem ze zrozumieniem, tudzież z opanowaniem?

Dlatego chcę dziecko koło 30tki ,ale autorko naprawdę dużo jest matek ,które po ciąży wyglądają lepiej lub bez zmian:)Mam nadziej,że mi się poszczęści :) ale szanuje kobiety,które nie chcą dla mnie psychopatkami są te,które gardzą kobietami,które nie chcą mieć dzieci :) autorko masz rację ,ale nie jest to reguła,że tak się musi wyglądać ja zaryzykuję :P

Angel from hell - życzę powodzenia :) Miło czasem przeczytać opinię kogoś normalnego i otwartego na inność, to jest rzadkość tu na kafe :o

nie chcesz dzieci ok odczep się od innych...tylko pamiętaj sama zostaniesz bezdzietna to wtedy będziesz sobie pluła w brodę i na co ci będzie ten piękny wygląd??na nic.

fajna jestem:) choroby ci potrzeba byś zrozumiala co w życiu jest ważne!!!!! Żałosne dzieci są ważne,ale nie dla każdego więc co się czepiasz typowa matka polka dajcie się dziewczynie wypowiedzieć a nie jak zwykle jad bo ktoś chce życ inaczej

Jak to na nic? Wygląd ma duży wpływ na samoakceptację, jeśli chcę wyglądać dobrze i zdrowo to dla siebie, a nie dla kogoś. Poza tym uczepiliście się tego wyglądu, jakby to była jedyna rzecz, na której mi zależy, a tak nie jest :o To tylko dodatek, i lepiej, żebym nie musiała mieć z nim jakichś problemów, które spowodowałyby olbrzymie kompleksy, niszczące mi życie.

Gość aha i achh
urodziłam dwoje dzieci. Takie ciało widzę tylko na fotkach, nigdy, nawet zaraz po ciazy, nie widzialam takiego w lustrze. Nie przesadzaj, to jest chyba jakas anomalia. :o

Gość fajna jestem:)
twardym trzeba być nie miętkim, przejdż się po szpitalu dziecięcym , kobieto zastanów sie co ty wypisujesz tutaj!!! pieprzysz żeś nie płytka , ale ja odnoszę inne wrażenie! nie obrażaj ludzi którzy cieszą się ,że żyją mimo wszystko!!!!!!!!

Ale ja nigdzie nikogo nie obraziłam, a wręcz przeciwnie, to ja zostałam obrażona, za zwykłe stwierdzenie faktu -ciąża niszczy ciało.

Gość mnie to nie smieszy
ja po dziecku czuje sie bardziej atrakcyjna niz przed, owszem, w biodrach troche przybylo ale nie mam zadnych zwisow i rozstepow tez nie mialam nigdzie,ale moze to kwestia genow - moja mama tez nie miala. Wiec nie mozna generalizowac. Znam kobiety, ktore po jednym dziecku wygladaja jak wieloryby,ale uwazam ze jest to kwestia braku dbalosci o diete i wlasne cialo rowniez przed ciaza a znam takie ktore maja po troje i wiecej i sa szczuple i zgrabne.

To jest najważniejsze - żeby akceptować siebie, dlatego serio uważam, że dobrze, że taka stronka powstała, żeby kobiety nie myślały, że są jedyne z obwisłym brzuchem i piersiami pośród mamuś idealnych jakie prezentuje się wszędzie w mediach ;)

Gość aha i achh
Tłumaczę ci jeszcze raz, ze to są wyjatki. Jak się tyke w ciaży 30kg to tak jest. :O Wystarczy trzymac nieco diety. A poza tym akurat jeśli chodzi o dochodzenie ciała do siebie :D to lepiej rodzic jak najwcześniej.

Gość Taka sobie Aga
Śmieszna jesteś ja jestem trzy miesiące po porodzie drugiego dziecka a na moim ciele niema żadnych zmian poza tym że zostały mi jeszcze 2kg do zrzucenia

Gość ja nigdy nie rodziłam
a moje ciało wcale nie wygląda o wiele lepiej. Nie mam tylko rozstępów.

aha i ach, a przejrzałaś zdjęcia wszystkich kobiet, które tam je zamieściły? Takie coś to nie jest żadna anomalia i po każdej ciąży coś się zmienia, także wybacz, ale ci nie wierzę :o

Gość aha i achh
Nie musisz. Ja nie wierzę stronom, gdzie pokazują tylko takie kobiety. Tzn takie, którym sie tak ciało zmieniło.

Sorki, moja wypowiedź była nie tylko do aha i achh, ale też do Taka sobie Aga, która twierdzi, że jej ciało jest takie same jak przed ciążą co jest fizycznie niemożliwe ;)