Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość never eveeeeeeeeeeeeeeeer

Ogromne zmiany ciała po ciąży

Polecane posty

Gość aha i achh
Cycki mi tylko po ciaży urosły ale się nieco zepsuły. To jedyna zmiana. Bardziej mi sie ciało zmienia pod wpływem wieku :o

Gość aha i achh
Masz na myśli tę nizej, co ma 24 lata? Tak, takie zmiany to żadne zmiany. I jak mówię, im wczesniej, tym lepiej, jeśli sie myśli tylko o ciele.

Gość rtrtrtrtttttt
hahahaha tą stronę założyły chyba jakieś powalone feminazisto-lesby, które albo nie chcą mieć dzieci albo nie mogą ich mieć, to jest baaaardzo wyolbrzymione, aż za bardzo, tak to mogą (ale nie muszą oczywiście) wyglądać kobiety które mają sześcioro dzieci

Gość never eveeeeeeeeeeeeeeeer
Ludzie, to u góry to jest nagłówek strony i tym się nie sugerujcie! :o Tam na tej stronie są opowieści i zdjęcia kobiet, które były w ciąży i mają problemy z akceptacją siebie i jest stworzona dla kobiet, żeby zobaczyły że to jest normalne! :o Więc darujcie sobie te argumenty, że założone przez lesby, które nie chcą mieć dzieci, bo jest wręcz przeciwnie. Stronka założona jest przez matkę. Ale to trzeba przejrzeć stronę, żeby się zorientować, a impotenci intelektualni tego, jak widać, nie potrafią :classic_cool:

a to głównie sprawa genów ja po ciąży niemam a ni jednego rozstępu , piersi wyglądają b, dobrze choć karmiłam 18 miesięcy , waga jak przed ciążą 49kg, a moja szwagierka ma pociachane całe uda biust i brzuch i to jest naprawdę nieładne , i niestety nic z tym nie można zrobić :-(

Gość Taka sobie Aga
Wiesz nie będę dyskutować ponieważ to jest naprawdę durny temat cm jeżeli kobieta naprawdę pragnie dziecka to nie myśli o tym jak będzie wyglądać jej ciało po ciąży ale prawda jest taka że jeżeli ma się elastyczna młoda skórę w czasie ciąży dba się o właściwą dietę i nie tyle się za dużo i oczywiście jeżeli niema się żadnych uwarunkowań genetycznych do takich zmian wtedy powrót do wyglądu sprzed ciąży jest jak najbardziej możliwy

kulejmy z angielskim ,wiec wynosimy wnioski na podstawie samych obrazków , nie zaciekawych zreszta :O:O:O wedziałam, to i tamto wczesniej zuepłeni nie chcacy, i przez temat na ten temat mam okreslony jednoiznacznie 😭 😭

Gość cooleeee
tobie przerwo ciąża akurat wyszłabvy na dobre, tzytzyki by ci urosły :classic_cool:

Gość bajlabajla
odkad mam dziecię, pierdzieli mnie, ze komus nie podoba sie moj rozstep

Gość aha i achh
Ja akurat z angielskim nie kuleję i już mówię, dlaczego ta tancerka tak wygląda po JEDNYM dziecku. Bo przytyła w czasie ciazy 30kg i przyznała sie, ze obżerała sie ciastkami, które jej wówczas wyjatkowo smakowały. :D

Gość Jeane_1
Rodzic czy nie? oto jest pytanie. Ja jestem jak najbardziej za rodzeniem, mimo iz cialo po ciazy sie zmienia. Moje cialo niestety nie bylo elastyczne i po ciazy mam pamiatke - roztepy. Czy mnie to martwi? Raczej nie za bardzo, bo mam przefajnego syna, juz 14 letniego, a od 2 lat wspanialego faceta 7 lat mlodszego ode mnie. Jasne ze mialam dylematy , czy jakikolwiek mezczyzna mnie zaakceptuje, ale na szczescie spotkalam na swojej drodze albo wyjątkowych, albo wyrozumiałych facetow, ktorzy akceptowali mnie taka jaką jestem. W intymnich sytuacjach, kiedy partner pytal dlaczego mam TAKI brzuch, mowiłm ze jestem badzo delikatna :)

Gość Livia_85
Wydaje mi się, że połowa kobiet nie zrezygnowałaby z macierzyństwa po obejrzeniu tych zdjęć, ale na pewno zaczęłyby bardziej uważać na to, żeby w ciąży nie obżerać się bez opamiętania. Jeszcze do niedawna kobiety uważały, że w ciąży nie trzeba dbać o dietę, można jeść co się chce, powinno się jeść za dwóch itp. To wszystko nie prawda! Wiadomo, że nie można się wtedy odchudzać, głodzić, ale ciąża nie zwalnia nas z dbania o dietę. Poczytajcie sobie ile powinno się przytyć w ciąży. Przy prawidłowej masie ciała 10-12 kg! Jeżeli macie niedowagę to trochę więcej, a przy nadwadze odrobinę mniej! Wtedy nie ma takiego problemu, że muszę zrzucić 20 kg i nie wiem jak albo, że całe ciało mam porozciągane. Jeżeli kobieta chce zachować w miarę zgrabną figurę powinna w okresie ciąży szczególnie troszczyć się o swoje ciało, zapobiegać powstawaniu rozstępów. Nawet zalecane są specjalne ćwiczenia dla przyszłych mam! Tak więc wszystko jest do pogodzenia!

Gość Livia_85
Swoją drogą dobrze, że mamy internet i taki dostęp do informacji, bo gdyby nie to, to nigdy nie dowiedziałabym się jakie mogą być zmiany po ciąży, że to nie są żarty i trzeba starać się ze wszystkich sił, aby te zmiany były jak najmniejsze. Tak pewnie nie dbałabym jakoś szczególnie o dietę, a po porodzie przeżyłabym szok, no chyba że miałabym szczęście. Moja mama akurat rozstępów nie ma, więc to już jakiś dobry znak.

Gość autorko zdradzę ci
autorko pozwól że zdradzę ci pewną tajemnicę a mianowicie nie wiem czy wiesz ale jeśli nie urodzisz nigdy dziecka to i tak w twoim ciele zajdą ogromne zmiany co zacznie się już po 30-stce a potem to już im dalej tym gorzej. Jeśli masz dopiero 20 lat to rozumiem, że możesz mieć takie podejście bo to jest normalne, ale potem i tak się stanie to co napisałam i wtedy uwierz mi jak się już będzie mieć te 30-ści to to już nie będzie mieć większego znaczenia że brzuch się zdeformował bo on i tak się kiedyś zdeformuje sam od siebie a ciało się zestarzeje, a kobiety i tak zawsze będą chciały dzieci rodzić. Dowodem na to jest fakt że na świecie jest 7 miliardów ludzi.

Gość aga smieszka
JESTEŚ GŁUPIA BO ZOBACZYŁAŚ GDZIEŚ JAKIŚ TAM ARTYKUŁ I UWIERZYŁAŚ ŻE TAK JEST. JA NIE MAM PO CIĄŻY ANI JEDNEGO ROZSTĘPU, BRZUCH GŁADKI WCIĄGNIĘTY JAK PRZED CIĄŻĄ, BIUST ŁADNIEJSZY WRESZCIE TROCHĘ WIĘKSZY, JAK SPOTYKAM KOGOŚ ZNAJOMEGO NP Z CZASÓW SZKOŁY, STUDIÓW TO NIE WIEDZĄ ŻE URODZIŁAM DZIECKO I ROBIĄ OCZY. MAM WIĘCEJ TAKICH ZNAJOMYCH A TYLKO JEDNĄ KTÓRA MA ROZSTĘPY WAŻYŁA ( 90 KG W CIĄŻY) DODAM ŻE W CIĄŻY NIE TRZEBA TYĆ JAK HIPOPOTAM ŻEBY PĘKAŁA SKÓRA WIĘC O KANT D-U-P-Y POTŁUC TE TWOJE TEORIE. NIE RODŹ DZIECI JAK NIE CHCESZ I CIESZ SIĘ SWOIM BRZUCHEM I PIĘKNYM CIAŁEM PO 40 STCE, 50 TCE, 60 TCE:) I TAK DALEJ....... WIDAĆ ŻĘ POJĘCIE NA TEN TEMAT MASZ ZEROWE

Gość aga smieszka
"a wręcz przeciwnie, to ja zostałam obrażona, za zwykłe stwierdzenie faktu -ciąża niszczy ciało" JAKIEGO FAKTU???? CIĄŻA TO CZYNNIK JAKI MOŻE NISZCZYĆ CIAŁO, (O ILE CIAŁO MOŻE ROZPAŚĆ SIĘ NA KAWAŁKI ALBO ROZSYPĆ W DROBNY MAK) ALE PODOBNYCH POWODÓW KTÓRE NISZCZĄ CIAŁO JEST CAŁĄ GAMA:) OD OPALANIA POCZYNAJĄC, PO WPIEPRZANIE CHIPSÓW I FRYTEK DO SPORTÓW EKSTREMALNYCH. ALE I TAK NIE MA O CZYM Z TOBĄ DYSKUTOWAĆ

Gość unc unc baby
MASAKRA nigdy nie chciałam mieć dzieci bo to duża odpowiedzialność, rezygnacja z własnego życia itp. a teraz nie chcę jeszcze bardziej :O ciąża to chyba +15 lat lat do wieku ciała :O ja jestem egoistką i mogę otwarcie przyznać, że ciało ma dla mnie duże znaczenie i dobrze mi z tym 🖐️

Gość unc unc baby
nie mogę przestań oglądać tych zdjęć coś strasznego :O

Gość lidyta35@
O matko!!!Ja urodziłam 3 dzieci ale nie mam wogóle rozstępów.Myśle ze to zalezy od podatności skóry na rozciągniecia.

Gość jak sie nie akceptujesz
to po ciąży tym bardziej nie będziesz, tylko czy ty przypadkiem nie chcesz być wiecznie piekna bo się boisz że facet cie rzuci po ciąży,,, nie chcesz , nie chcij, idź na onkologie, popatrz jak wyglądają ludzie, może uda ci się uchronić ciało przed ciążą ale przed chorobą, starościa i smiercią już nie, najwyżej bedziesz wyglądać jak matka stalonne, karykatura siebie w pogoni za wieczną młodością

Obejrzalam kilka zdjec i uwazam, ze te kobiety sa piekne. Maja piekne ciala. Co z tego, ze tu i tam troszke wiecej? Prawie kazdy ma rozstepy a cellulit maja nawet bardzo chude osoby. Ja sama mam spaczony obraz wlasnego ciala, ale inne KOBIETY (ktore maja biust, uda i tylek) bardzo mi sie podobaja. A nie jakies szkielety :O ps. dzieci nie planuje.

Gość unc unc baby
piękne? :O masz spaczony nie tylko obraz swojego ciała ale i innych :D

Gość Agnes_900
Nie wierzę w to, że prawie wszyscy mają rozstępy. Ja nie mam, u koleżanek i rodziny też nie widziałam. Jak idę na plażę to również rozstępów u ludzi nie widzę, chyba że dobrze je zakrywają. :) Wolę mieć nieduże, jędrne piersi niż wielkie zwisy. Jednak to prawda, że ciało i tak się zestarzeje, niestety. Jednak jak ktoś słusznie zauważył zmiany zaczynają się po 30-stce, dlatego nie ma co zbyt szybko brać się za dzieci. Lepiej poczekać do tej 30-stki niż zniszczyć się mając 20 lat.

Gość Agnes_900
Gdyby nie było takich zdjęć w internecie to do tej pory nie wiedziałabym jak wyglądają rozstępy.

Agnes rozstepy nie zawsze pojawiaja sie z powodu nadwagi. Ja nie znam nikogo, kto by ich nie mial :) Nawet bardzo szczuple dziewczyny je maja. Wysoka kolezanka ma cale plecy w rozstepach a jest raczej chuda.

Gość co tym fantem robić
takie zdjęcia powinny być tylko przestrogą że raz na kilka ciał po ciążowych można ujrzeć coś takiego żeby mamuśki ewentualnie nie były rozczarowane, byłam w ciąży i moje ciało wróciło do poprzedniego stanu szybko a rozstępu ani jednego w zyciu nie miałam :)

Gość unc unc baby
cizia_mizia a co ty mi z jakimiś kośćmi wyjeżdżasz? czy ja gdzieś napisałam, że piękne są tylko modelki mające po 180 i wymiary 90/60/90 ? :O one nie są piękne, są w jakimś stopniu zdeformowane zdeformowane. pewnie im z tym dobrze i są szczęśliwe bo tego chciały ale według mnie wyglądają okropnie.