Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama Julianka

zakupy ciuchowe w irlandi!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość mama Julianka

mam pytanie do dziewczyn z dublina i okolic....wybieram sie do irlandi w sierpniu, nie ukrywam że chciałabym pokupować dzieciom ubrania (mam dwójke 2 latka i roczek), tyle sie mówi że w irlandi tanio itp no i sezon wyprzedaży....czy da mi któraś namiary na jakieś ciuchlandyczy sklepy gdzie są fajne i tanie ciuchy ...nie chce robic żadnej konkurencji ale chciałam skorzystać ze jadę na kilka dniu do dublina

Mieszkam 4 lata w dublinie i jeszcze nie wiedzialam ciuchladow,sa tylko takie sklpey -cos w stylu caritasu.. ale fajny sklep jest na Talbot Street kolo szpili-z zewnatrz widzisz koldry i duperelki do domu- ale na pietrze tego sklepu sa tanie i superowe ciuszki dla maluchow. Nie pamietam nazwy tego sklepu ale jest taki wielki i pomaranczowy..poza tym w Pennies jest taniocha(jest na prawie kazdym rogu) ale musisz sie pospieszyc bo wyprzedaze niedlugo mina

Gość mama Julianka
nusienka dzięki, wybieram sie ok 15 sierpnia, mam nadzieję że coś jeszcze załapie a jak nie to kolekcje jesienna zakupię:)

No wlasnie szkoda ze tak pozno bedziesz, bo w sumie juz jest koncowka-a ceny czasem 70% taniej-i to naprawde przecenione! Teraz juz powoli wchodzi kolekcja jes/zima ale napewno znajdziesz pelno sklepow z tanimi i fajnymi ciuchami,czasem mozna dorwac cos za doslownie grosze. Ostatnio wynalazlam w sklepie sportowym(Nike, Addidas itd) zestaw -czapeczka,buciki i rekawiczki Nike,orginalne-za 2 euro!! tyle to dalam za loda 5 min wczesniej

Gość mama Julianka
nusienka mi bardziej zależy na kolekcji jesiennej bo z letniej nie potrzebuję:P będę miała pełne 2-3 dnia na same zakupy to mam nadzieję że coś wynajdę a Pennies to dzielnica?? to w takim razie kiedy u Was zaczynaja sie wyprzedaże kolekcji letnich i wiosennych?? a kiedy zimowych??

Gość taraaararaa
Penneys to siec sklepow z tania odzieza (angielski Primark} ubrania firm takich jak early days dla dzieci czy atmosphere dla babeczek :) Dzisiaj wlasnie bylam i wlasnie maja wymiane kolekcji letniej na zimowa. Inne sklepy, które warto odwiedzic to: Next, Mothercare, Adams, Tesco (ubrania cherokee), Dunnes Stores (market cos jak Tesco ubrania St Bernard), Ladybird. Marks & Spencer i innych nie pamietam :) Niestety z Dublina nie jestem wiec nie wiem gdzie te sklepy tam sa :) W dzielnicy Tallaght jest fajne centrum handlowe The Square polecam. Ja dzisiaj kupilam swietny dresik adidasa za 9 euro (36 zl.) dla 1,5 roczniaka (cieplutki zimowy) niestety nie pamietam nazwy sklepu Sport cos tam... wiec generalnie polecam wchodzenie wszedzie i szukanie przecen :) A wyprzedaz letnich ciuszkow zaczyna sie okolo 15-go lipca, a zimowych po Swietach. Powodzenia i udanych "lowow" :)

Gość mama Julianka
dzięki, to za rok jak będę miała lecieć to zaplanuje to na ok 20 lipca.... mam nadzieje tylko że znajdę te sklepy.....choć dziwne że nie maja tam ciuchlandów..bo chętnie bym kupiła nawet używane:)

Gość dudnienie-kolumny
nie dziwne bo jak tak tano to po co im ciuchlandy szmateksy to tylkop w polsce sa od nich- myslisz ze znajdziesz tam szmateks z polskimi markami czy jak?

oo widze temat dla mnie:) wybieram sie do Irlandii ale bede w Sword czy ktoś wie czy tam sa sklepy z odzieżą dziecięce, bo Pennies sa ale inne???

Gość widzialam duzo ciezsze
do mamy Julianka- nie maja ciucholandow,ale maja za to charity shops - czyli odziez uzywana,ale sklepy dzialaja na zasadzie nono-profit i zyski z nich ida na organizacje charytatywne. Znajdziesz tam nie tylko uzywana odziez - czesto sa tam ciuchy, ktore oddaja tam sklepy (np.nie zeszly na wyprzedazy), fajne zabawki za grosze. Wszystko zalezy od szczescia :) A w sieciowkach tez na pewno cos znajdziesz :-)

non-profit mialo byc :)

i polecam rowniez Tk maxx-to cos w rodzaju ogromnego dyskontu z ubraniami lepszych firm, torebkami, butami,kosmetykami, akcesoriami,artykulami do domu(asortyment o zalezy od wielkosci sklepu),ale ciuszki dzieciece sa nawet w mniejszych tk maxx i mozna wylowic naprawde ladne :)

do widzialam duzo ciezsze, a te Tk maxx to w dublinie jest, czy w Sword też znajdę??? i te charity shops tez na każdym rogu są??

Ja mieszkam w Swords.. na glownej ulicy jest centrum handlowe i tu masz-Pennies, Dunnes Store, TK Max, MatherCare, H&M, do tego otwieraja na dniach sklep z zabawkami ktore ucza i rozwijaja.. Za bankiem AIB jest tez taki sklep typu Second Hand(sama oddaje tam ciuchy w ktorych nie chodze)..

dzi eki nusienka:) ten bank tez na głównej ulicy??? zaraz sobie w wyszukiwarce znajdę mape sword i popatzrę:) jak bys miała chwile to napisz gdzie jeszcze w sword cos fajnego i taniego znajdę:)