Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natalia.roczka

internet

Polecane posty

Gość natalia.roczka

witam wszystkich! Otóż mój problem polega na tym, że ... ... mam internet z neostrady, totalna kaszana! Na dodatek bezprzewodowy, gdyż ludzie stamtąd dają tylko 1m kabla i ich nie obchodzi to , że mój komputer znajduje się jakieś 15 metrów od modemu. No dobra, mniejsza z tym. Od jakiegoś czasu sam wyłącza mi się internet, tak po prostu. Wszystkie lampki na modemie się świecą normalnie. Daję funkcję - rozwiązywanie problemów- wszystko działa znów pięknie przez 3 MINUTY! znów muszę dać rozwiązywanie problemów i tak ciągle ciągle... zrobiłam format komputera, teraz jak mój komputer będzie miałhumor podziała dłużej, ale za to kiedy piszę na gadu, czy przeglądam kilka stron w internecie ZNÓW dzieje się to co wcześniej. Pomóżcie ludzie, proszę! to jest naprawdę nie do zniesienia! dzwoniłam do tych od internetu i według nich wszystko działa normalnie! albo rozmawiałam z totalnym bucem albo nie wiem... oszaleję... może ktoś z was miał kiedykolwiek taki problem ? z góry dziękuję za pomoc aha... i jeszcze jedno, na jednym z forum czytałam, że trzeba zaznaczyć funkcję, żeby komputer nie wyłączał dostępu do sieci kiedy bedzie przeciążony - zrobiłam tak i nic się nie zmieniło

Gość męska niezalogowany
Należy dobrze sprawdzić system na obecność wadliwego oprogramowania oraz dokoanać małego czyszczenia. Czasem WiFi pada zarówno w LiveBoxach jak i innych routerach oraz w samych urządzeniach. Kabel ethernet 5 kategorii 15 kosztował będzie ze 20zł nie więcej. Ew dobrą kawę u informatyka w firmie.

a może sprawdź sterowniki do karty sieciowej - może wystarczyć ich aktualizacja. miałam kiedyś podobny problem, ale w efekcie okazało się, że wystarczyło przestawić router (stał wcześniej na subwooferze).