moniska0405 0 Napisano Lipiec 25, 2010 jestem tu po raz drugi mam nadzieje ze pomozecie blagam mierze temperature od polowy czerwca i mam takie problem bo nie bardzo wiem kiedy mogly mi wystapic dni plodne czy moglby mi ktos pomoc i czy jest prawdobienstwo ze moge byc w ciazy od 5 lipca do 11 okres 11 - 36.5 12 - 36.6 13 - 36.5 14 - 36.6 15 - 36.5 16 - 36.6 17 - 36.4 18 - 36.4 sluz jak jajo bialko jaja kurzego 19 - 36.3 sluz bez zmian 20 - 36.4 21 - 36.8 22 - 36.8 23 - 36.8 24 - 36.9 kochalalam sie z mezem 12 13 17 18 19 21 22 chcial jeszcze napiasc ze cykle ma co 30 31 dni prosze o odpowiedz i dziekuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Towa 0 Napisano Lipiec 25, 2010 Witaj..Z tego co widze kochalas sie z mezem w sama owulacje i przed nia wiec szanse sa spore:) owulacja wypadla u Ciebie 19..Jesli oczywiscie nie chorowalas w tym czasie.Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moniska0405 0 Napisano Lipiec 25, 2010 dziekuje za odpowiedz nie nie chorowalam jestem zdrowa jak rybka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Towa 0 Napisano Lipiec 25, 2010 Jesli ciaza to dla Ciebie radsna wiadomosc...To zycze 2 kreseczek na tesciku:) Pozdrawiam:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moniska0405 0 Napisano Lipiec 25, 2010 tak dla mnie to bardzo wazna btedzie wiadomosc poniewaz pierwsze dziecko w 13 tygodniu ciazy poronilam a teraz bardo bragne miec nastepne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Towa 0 Napisano Lipiec 25, 2010 Przykro mi...:( J atez sie staram o dzidziusia,jestem po 1 nieudanym cyklu.Teraz zaczynam nastepny..mam nadzieje ze sie uda:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moniska0405 0 Napisano Lipiec 25, 2010 bardzo mi przykro ja tez jestem po 1 cyklu i sie nie udalo ale teraz mam dostac okres 5 sierpnia mam nadzie ze nie przyjdzie nie moge sie doczekac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sylka14 0 Napisano Lipiec 25, 2010 moniska niestety temperatura wysoka musi utrzymywac sie conajmiej przez 17 dni, wiem to wiecznosc ale lepiej poczekac niz rozczarowac sie nadarmo. powodzenia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moniska0405 0 Napisano Lipiec 25, 2010 wiem o tym dlatego dalej robie pomary i pozostaje mi tylko czekac mam nadzieje ze wynik bedzie pozytywny trzymajcie kciuki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Towa 0 Napisano Lipiec 25, 2010 1. Ogólna wysokość temperatury jest całkowicie indywidualna dla każdej kobiety. U części kobiet temp. rozpocznie się np. od 36,3 st.C a przy owulacji będzie wynosiła np. 36,7. U innych kobiet temperatura po miesiączce będzie wynosić np.36,7 a w okresie owulacji osiągnie wynik 37,7. 2. Każde przeziębienie czy nawet ból zęba może zniekształcić wykres. Ważne jest zanotowanie, wszystkiego co może zakłócić temperaturę, nawet spożycie alkoholu, leku itp.. 3. Notujemy każde współżycie, pojawienie się śluzu ( co bardzo ułatwi nam określenie dni płodnych). Notujemy każdy większy wysiłek, czy zmianę termometru. To wszystko może wpłynąć lub zmienić obraz na wykresie. 4. Jeżeli przy dokładnym mierzeniu temperatury, zachowując wszystkie wymogi, temperatura nie będzie się np. podwyższać (co oznaczałoby nie występowanie owulacji), bądź temperatura po owulacji będzie się obniżać, bez konkretnego powodu - należy zgłosić się z tym problemem do lekarza ginekologa. Możliwe, że potrzebna będzie kuracja hormonalna. II. Zmiany śluzu szyjkowego. Kobiety możemy podzielić na te, które mają przez cały cykl śluz i na te, u których śluz pojawia się tylko w okresie od tuż przed owulacją do kilka dni po owulacji. U każdej kobiety wyróżniamy śluz szyjkowy płodny i niepłodny. Do tego, aby poczęło się dziecko potrzebny jest zdrowy plemnik i dojrzałe jajeczko oraz śluz płodny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moniska0405 0 Napisano Lipiec 25, 2010 dziekuje zaodpwiedz juz nie zawracam glowy pozostaje mi czekac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zobaczcie Napisano Lipiec 25, 2010 http://chomikuj.pl/?page=234613 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sylka14 0 Napisano Lipiec 26, 2010 Towa wszystko ladnie opisalas tylko dodam ze temperatura wzrasta Po owulacji , moze byc to nawet 3 dni po i wystarczy ze jest wyzsza o 0,3 stopnia od 1 fazy cyklu utrzymujac sie tak przez conajmniej 3 dni, dlatego tez wykres temperatury sluzy aby stwierdzic czy zaszla owulacja do stwierdzenia dni plodnych nadaja sie inne metody. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach