grubson87 0 Napisano Lipiec 25, 2010 Witam, chciałem opisać tutaj swój problem ponieważ wraz z partnerką mamy dużo znaków zapytania i nie jesteśmy sobie w stanie pomóc z naszym problemem. Dnia 15.05 w sobotę odbyliśmy stosunek o ile można to tak nazwać byłem w mojej partnerce parę sekund ponieważ wcześniej inaczej się zabawialiśmy gdy czułem że będę już dochodził wyszedłem z niej i doszedłem na zewnątrz lecz partnerka poczuła coś dziwnego na swoim miejscu intymnym... okazało się że pękła nam prezerwatywa i ubrudziłem ją, chyba tylko na zewnątrz lecz nie jestem do końca pewien kiedy gumka pękła więc kropelkowanie nie jest wykluczone. W każdym razie 3 dni wcześniej skończył się jej okres więc miała dni bezpłodne ale woleliśmy nie ryzykować ponieważ w tym wieku nie chcemy mieć jeszcze dziecka więc pojechaliśmy na pogotowie poprosić o tabletkę 72 H. Lekarz wypisał nam receptę na tabletkę Escapelle. Kupiliśmy ją i partnerka od razu ją połknęła. Czas od stosunku do zażycia tabletki to 2 godziny. Minęły 4 dni i wszystko jest w porządku, dziewczyna czuje się normalnie jak by nigdy nic, sama jest zdziwiona że taki silny lek nie pokazał po sobie praktycznie nic oprócz po 3 godzinach od zażycia mały ból głowy i senność oraz mały ból podbrzusza. Czytałem na różnych forach że Escapelle to bardzo dobry proszek antykoncepcyjny praktycznie najlepszy na rynku. W każdym razie teraz zastanawiamy się ponieważ wczoraj chyba zaczęły się jej dni płodne a plemnik niby może przeżyć do 7 dni ale wzięła tą tabletkę więc nie wiem co wyklucza i co i jak... w sumie to pomału się gubię. Serdecznie dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam. Moja kobieta przyjeła 2 miesiące temu escapelle, dostała potem miesiączki aż do teraz powinna mieć 10 lecz nie dostała i nie ma żadnych objawów skarżyła się tylko na jakiś śluz z krwią. Czy to był właśnie okres ? czy może nie ma się co martwić bo escapelle tak jej rozregulowało miesiaczkę że dostanie dopiero po jakimś czasie? no i teraz jest 23 lipiec i drugi okres się spóźnia już 13 dni, dziewczyne od 4 dni bolą dosyć bardzo cycki i sporadycznie brzuch ją boli. Ona czuje że dostanie tego okresu bo mówi że czasem czuje się tak jak by miała zaraz dostać ale niema ale niby zawsze po 6 dniach od bólu piersi dostaje okres. Co sądzicie ? teraz mowi ze piersi przestaja ja bolec a okresu brak. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość MCH Napisano Lipiec 25, 2010 tableki 72 h po strasznie zaburzaja gospodarke hormonalna kobiety - zanim bedzie miała normalny cykl minie kilka miesiecy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
grubson87 0 Napisano Lipiec 25, 2010 mamy starać się wywołać okres polopiryną, gorącą kąpielą i winem czy może spokojnie czekać? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gulgul Napisano Lipiec 26, 2010 facet plemniki mogą żyć do 7 dni ale gdy są dni płodne ponieważ tylko wtedy jest produkowany śluz w którym one mają szanse przeżyć (odpowiednie pH)a ty pisałeś że wtedy twoja dziewczyna miała niepłodne... tak więc twoja dziewczyna nie jest w ciąży w 1000000% a poprostu ta tabletka po rozregulowała jej gospodarkę hormonalną.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
grubson87 0 Napisano Lipiec 26, 2010 no tak tylko to strasznie dziwne że bolą ją piersi jak przed okresem jak i brzuszek a potem przestaje to tak jak by miała dostać okresu ale jednak nie może wyjść. jak by chcialo a nie moglo. to wszystko przez tą głupią tabletkę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach