Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdezorientowana martyna

seks w trakcie leczenia grzybicy pochwy

Polecane posty

mam pytanie, jak to jest z seksem w trakcie leczenia grzybicy pochwy? ja od ginekologów slyszalam juz rozne opinie, moze wy macie jakies wiadomosci na ten temat? nie mowie oczywiscie o stosunkach w pierwszych dniach leczenia, lecz tak 6,7 gdy juz mijaja typowe objawy (seks chyba tylko w gumce wchodzi w rachube?)

Gość wez mysl laska
jakie obrzydzenie bierze faceta na mysl ze masz grzybice

nie pytam o Twoje zdanie na temat ,,reakcja faceta na grzybice" lecz pytam o opinie lekarzy (poniewaz mi udzielali roznych odpowiedzi)

Gość wez mysl laska
jest to niewskazane poki grzybicy nie wyleczysz chyba ze sie wolisz z nia bujac kolejne tygodnie...o tym ze partner moze cos zlapac nie wspomne (z gumkami roznie bywa)

Gość a tak na powaznie
ostatnio dostalam leki od ginekolog - 7 tabletek dopochwowych clotrimazolum i doustne tabletki ktor mialam brac 2 tygodnie. powiedziala ze musze sie wstrzymac z seksem poki nie skoncze opakowania clotrizmazolu(czyli po tygodniu)

Gość niezdecydowana Lenka
gorzej jak ta grzybicę trzeba leczyć miesiącami..co wtedy z naszym życiem intymnym? :/ a moze prezerwatywa?

Gość angie848484848
myślę, że najlepiej jak najpierw wyleczysz się z tej grzybicy odpowiednimi antybiotykami i lekami zaleconymi od lekarza ;)

niezdecydowana Lenka ale wtedy możesz się jeszcze bardziej wkopać i leczenie będzie trwało w nieskończoność; pomijam fakt że jak ktoś już wspomniał w trakcie stosunku możesz odczuwać ból

Gość niezdecydowana Lenka
no bo odczuwam czasem :/ ale popatrzcie - jeśli ( tak jak w moim przypadku) leczenie grzybicy nie potrwa tydzień czy dwa tylko może i z pół roku ( musze wyleczyć grzybka candide z jelit a to potrwa znacznie dłuzej) to co, mam przez rok nie uprawiać w ogóle seksu z narzeczonym z którym planuje ślub?

Gość gość
Niezdecydowana lenko z tego co piszą tutaj (http://grzybicapochwy.info/przyczyny/ ) to współżycie z 1 partnerem (tak jak w twoim przypadku z narzeczonym) w przypadku grzybicy pochwy jest niewskazane aczkolwiek nie jest zakazane. Oczywiście stosunki seksualne mogą przyczynić się do rozwinięcia się grzybicy. Musisz równiez upewnić się, że facet nie ma grzybicy penisa. Najlepiej skonsultuj to z lekarzem.

Gość gość
Można ale nie z własnym partnerem. Najlepiej brać prawiczka na raz, zarazić i kopa w d;).

Gość gość
Jezeli kobieta ma grzybicę i ją leczy to w tym samym czasie partner powinien przyjmowac leki. Czesto u mezczyzn grzybica przebiega bezobjawowo.

Gość gość
mam pewien problem. Podejrzewam że mam grzybicę i współrzyłam z mężem a na dodatek jestem w ciąży w 33 tyg. Czy to bedzie miało wpływ na mojego dzidziusia? Czy mu coś zagraża?

Gość gość
Tak masz problem...z mysleniem. Idz do lekarza,nie pytasz na tym durnym forum..

Gość gość
Nie tylko podczas leczenia grzybicy ale podczas każdego leczenia ginekologicznego należy zachować wstrzemięźliwość seksualną. Wiadomo, że są różne metody i naprawdę wystarczy wyobraźnia i będzie dobrze obojgu. Co do zbliżenia seksualnego, niestety, jeśli chcesz być zdrowa poczekać. Chyba nie chcesz zarazić swojego partnera? Czasem kuracja globulkami nie wystarcza i trzeba stosować leki doustne, podawane w odstępie pewnego czasu. A taka kuracja jest bardzo długa. Wierz mi, sama ją przeszłam.

Gość gość
Miałam taki epizod że przez pół roku leczyłam grzybicę pochwy, leczenie pomagało ale na krótko, bo zaraz po okresie objawy wracały - pieczenie i swędzenie. Ginekolog na początku odradzał seks ale po kilku miesiącach nie widział przeciwwskazań tylko aby stosunek odbył się w prezerwatywie. Do leczenia dołączyły probiotyki doustne i dopochwowe np. invag, gdyż byłam bardzo wyjałowiona leczeniem.