Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mii

Pytanie do best_bra

Polecane posty

Gość mii

Jak zwykle staly temat dobor stanika. W weekend widzialam sie z moja siostra, ma duzy biust i ostatnio kupowala stanik- byla w jakims sklepie w Poznaniu i tam pani ekspedientka wymierzyla ja i wyszlo, ze ma 75 pod i 94 w biuscie - dobrala jej 30 FF lub 65 H. Jakze jestem zdziwiona bo ja po wymierzeniu mam niemal te same wymiary 75/93 i niestety biust maly. Jak to mozliwe, ze mamy prawie identyczne wymiary a biusty zupelnie inne, ona ma naprawde duzo wiekszy biust. Dodam, ze moje piersi sa szeroko rozstawione i co tu kryc rozwalcowane przez pushupy. jak dotad nosilam 70 D ale push up i od jakiegos czasu jest mi juz za maly- piersi sie nie mieszcza a obwod luzny.... czy mierzyc tez ten 30 ff- ja sie w nim utopie... help....

Gość dftevger
nie jestem best-bra,ale ze tak spytam - brafitterka zgubila chyba literke G? to zalezy tez jak mierzyla siostre, czy ciasno pod i luzno w, i jak ty sie mierzylas. KAzdy ma inny ksztalt biustu, sprobuj zalozyc jej stanik,tylko zaloz porzadnie, wygarnij itd, mozecie miec podobny rozmiar(chociaz ty raczejf,ale majac rozne ksztalty mozecie preferowac zupelnie rozne rodzaje stanikow

Gość mii
Nie, nie 30 FF to rozmiar brytyjski a 65 H nasz polski. Zmierzona byla ciasno - tak twierdzi, ja tez mierze sie bardzo mocno pod biustem i nie wiem czemu tak wychodzi, dodam,ze nasze biusty sa kompletnie unne a jej biustonosze sa na mnie sporo za duze...

Gość 45gf234b34b3
po prostu macie inne rodzaje biustow, sa rozne ksztalty, krople, hiperboloidy, niektore staniki biust ladnie wypelni, inne beda powiewac na danym ksztalcie,a na innym beda lezec swietnie

Gość mii
A czy best_bra sie wypowie? Bardzo na to licze...

Gość mii
up

Może inaczej się zmierzyłyście (ona luźno, Ty ciasno). No albo Twój biust znajduje się pod pachami i na plecach i stąd tyle samo centymetrów, a wyglądają inaczej. Zmierz 30F albo FF i zgarnij wszystko idealnie do miski, aż z pleców. Miska powinna się ładnie wypełnić i okaże się, że masz większy biust niż Ci się wydaje.

Gość to ja facet prawdę powiem
latem to mam wrażenie że chyba 99,99% polek ma źle dobrane biustonosze co wam po drogich markowych stanikach jak się nawet baby zmierzyc nie umiecie wasza sprawa wiem ale zróbcie przysługę dla facetów nie pokazujcie się w dzień latem w koszulkach , bo jak patrzymy na wasze obwiśniete cyce z wrzynającym się tu i tam ,widocznym spod koszulki to bardziej nam się Tomek Jacyków podoba i chcemy zostac homo ,jest to obrzydliwe i wcale nie jest seksi źle ubrany obwisły cyc w opiętej bluzce albo obwisły cyc bez stanika w opiętej koszulce blehh fujjj lepiej sie schowajcie

Gość cycki pomocy ratunku
wiem ,że podbijam ale jak to jest z tymi producentami czemu np 34G truly you, M&S jest dobre a we frei to juz 2 rozm za mało np w takim rio , w polskich to juz całkiem loteria raz to 75 G leży idealnie a raz nawet 75I jest małe , czy poda ktoś kolejność wilekości miseczek u producentów albo jakies porównanie zrobi??

Gość Shainex
Ja mam 167 cm wzrostu i waże 54kg. I nie wiem czy rozmiar 70 / 75 C jest dość duży jak na 16 latke. Co myślicie? Jaki powinnam miec rozmiar ? Specjalna prośba do best_bra o odpowiedz... wyglądasz na kogoś kto sie zna na rzeczy ;)

Gość wefwgergetethtehteheththeh
chcesz dobrac rozmiar stanika na podstawie wieku, wzrostu i kilogramow?????????/ Nie przyszlo ci do glowy ze musisz zmierzyc to,na co chcesz nalozyc stanik, czyli biust?? Musisz wziac miarke i zmierzyc sie baaaardzo ciasno pod biustem, na wydechu, na maksa ciasno,a potem juz normalnie w sutkach i podaj tu co ci wyszlo. 75C powinno nosic bardzo malo kobiet bo wbrew pozorom sa to male piersi

Gość wefwgergetethtehteheththeh
poczytaj stanikomanie, lobby biusciastych, balkonetke, wpisz w google i poczytaj, tam masz wszytskie informacje jak dobrac stanik, sklepy itd :)