Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze pomozcie;(

prosze pomozcie;(

Polecane posty

Gość prosze pomozcie;(

Witam mam taki problem albowiem 27 stycznia 2010 roku moja mama i siostra podpisała umowę z TP ( telekomunikacja polska ) na Internet , telefon i telewizje .Pani z tp poinformowała nas ze koszt usługi to miesięcznie jakieś ponad 100 zl ze mamy ponad 30 kanałów 2MB Internetu telefon jakieś 40zl plus darmowe minuty. po kilku dniach próbowaliśmy się zainstalować na telewizji , niestety nie działał Internet tak samo nie łączył się jak się telewizor włączał to działał jakieś 5min i się likwidowało , dzwoniliśmy na infolinie kila razy dziennie próbowaliśmy cos z tym zrobić ,niestety nikogo do nas nie wysłali od zgłoszenia miało minąć 24 h i miało działać i nicdzwoniliśmy na drugi dzień. to samo w końcu pojechaliśmy wymienić dekoder bo tak pani z infolinii nam doradziła, wymieniłyśmy niestety następny tez nie działał znowu telefonu czekałyśmy 2 dni w końcu przyjechał pan cos tam powciskał działało 5 min ale jak tylko wyszedł znowu był popsuty , znowu dzwoniliśmy pani doradziła żeby znowu zmienić albo zrezygnować ale ona nie powie jaki to będzie koszt no ale ile się z tym bawić? Kanałów zamiast 30 było jakieś 10 i to jakieś rosyjskie i jakiś innych państw polskich kilka.z wściekłością pojechałam tym razem ja z mama , na miejscu ta sama pani co podpisywała moja mama umowę była , powiedziała ze kanały dopiero trzeba wykupić na pozostałe 20 co nie powiedziała przy podpisywaniu bo jeszcze na karteczce zaznaczyła wszystkie, okazało się ze dekoder znowu musimy brać następny jak chcemy ale ona nie ma pewności czy ten będzie sprawny i nie może tego sprawdzić jak o to poprosiłam, a koszt następnych kanałów to jakieś tez ze 100 -200zl jak nie więcej nie pamiętam. No i my mówimy ze chcemy zrezygnować jaki to będzie koszt ona tam w komputerze wyliczyła ze to jakieś 300zl jak dla nas było i tak dużo wiec rzuciła nam pusta kartkę gdzie kazała z bezczelnością napisać ze rezygnujemy nie chciała nawet nam pomoc napisałyśmy ze rezygnujemy gdyż nie zostało wypełniona umowa a dekoder zmieniany był 3 razy to miał być 4.podpisała pani i my , nie dostaliśmy kopii nie pomyśleliśmy o tym. I teraz w tym tyg dostaliśmy rachunek na ponad 6000zl nie wiemy co mamy zrobić , mój tata jest po zawale , moja mama w szpitalu po operacji nie stać nas na zapłatę takiej kwoty, dzwoniliśmy na infolinie gdzie powiedziano ze ta pani wprowadziła nas w błąd ze powinniśmy napisać pismo podać jej imię nazwisko itp. Nie wiemy jak mamy to napisać boimy się ze mogą być jakieś odsetki pomóżcie napisać nam to pismonie wiemy jak się zabrać nie chcemy z siostra martwic mamy gdyż jest jeszcze w szpitalu, czy ta pani może się wyprzeć tego? Powinniśmy iść do sadu? Jakbyśmy wiedzieli ze mamy tyle zapłacić to byśmy dalej to ciągnęli a teraz mamy już inna umowę podpisana z inna firmadodam ze mój chłopak był z nami wszystko słyszał było bardzo dużo ludzi.. Dodam ze list przyszedł 23 a mamy zapłacić 27;/ Proszę o szybkie odpisanie

Gość jozc23c123c123c1
natychmiast do UOKiKu lub prawnika. UOKiK jest bezplatny, prawnik nie. Zapytaj o umowe podpisywana poza siedziba firmy i mozliwosc odstapienia od niej. wtedy liczy sie czas od ktorego dowiedzialas sie o takiej mozliwosci np. kiedy prawnik Cie o tym poinformuje. Ale to zalezy w jaki sposob umowe podpisalas itd Po tym co piszesz sama sobie z ta sprawa nie poradzisz. ogolnie bedzie ciezko bo pani to sobie moze mowic wszystko a liczy sie to co jest na umowie

Gość jozc23c123c123c1
a poza tym skad sie biora tacy ludzie jak ty no kur........ jak mozna byc tak glupim!?!?!?!?! na studia..... nie wiem kurs inteligencji czy cos takiego no sorry gorzka prawda na tym ludzie fortuny robia bo maja leb na karku a nie na ziemi

Gość prosze pomozcie;(
czemu jak ja? ze nas oszukali?

Gość jozc23c123c123c1
nie da sie oszukac! ona moze i cie oszukala tym co mowila ale podpisalas czysta prawde a ufac to sobie sama sobie mozesz umowe sie czyta a nie podpisuje od razu jakby takich ludzi jak ty nie bylo to by policja miala znacznie mniej do roboty i nie musialaby scigac oszustow. jakbys zawierala umowe przez telefon to juz banalna sprawa bylaby. idz do uokika a nie na kafe siedzisz na co czekasz na magiczne rozwiazanie jak nie masz pojecia o systemie prawnym? no czego ty oczekujesz>? jak nie umiesz przeczytac i zrozumiec tego co podpisujesz to bedziesz nagle umiec zalatwic taka odrobine skomplikowana sprawe? marzenia to jak cudowne firmy kosmetyczne gdzie dostajesz kosmetyki na sprzedaz i podpisuejsz umowe, kosmetyki sa marnej jakosci nikt nie chce kupic a ty musisz splacac odsetki bo kasy nei zwrocilas....... i wiesz ilu ludzi sie na to lapie no ale co wymagac jak glupie du... ida na cudowne ogloszenia praca za granica w barze i zostaja prostytutkami poprostu zal ludzie ZAL!!!!