Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ziggi stardust

Akcje jakie odstawiają kobiety w ciąży

Polecane posty

Gość ziggi stardust

Odkąd moja żona jest w ciąży zaczęła sobie folgować i próbuje zrobić ze mnie chłopca na posyłki. A jak u Was? Pozdro!

Gość a do pracy nie pobiegla
z L4 ? Przecież ona jest w ciąży, zarodek wielkości grochu bardzo przeszkadza w pracy.

no to jest okropna:) ja wychodzilam z zalozenia ze "ciaza to nie choroba" i wszytko robilam jak przed ciaza :)

Gość gagaga
zarodek może nie ale wymioty, mdłości itp. to już raczej tak. A Ty się chwalisz czy żalisz ?

a ty sie amerykanskich filmow naogladalas , tam zygaja juz po nocy poslubnej.

jak sie zle czuje- ma zawroty glowy, mdlosci to raczej przeszkadza w pracy :O ja na szczescie czulam sie bardzo dobrze w ciazy, pracowalam do 8-go miesiaca, ale niewiele kobiet ma ten zaszczyt niestety :)

Gość ja robie wszystko jak przed
z wylaczeniem dzwigania naprawde ciezkich rzeczy i czynnosci wymagajacych czestego schylania sie bo brzuch juz mam spory. prosze go czasem zeby mi legginsy zalozyl, hehe. Nie wiem jak faceci moga funkcjonowac z takim brzuchami po piwsku.

Takkk zawroty ma , od pierwszego tygodnia, a z tych wymiotów to az na OIOMie wyląduje z odwodnienia.

Ja rzygałam (bo żygać to mi sie nie zdarzyło) od 5-go tygodnia ciąży. I nie miałam energii na nic. Teraz jestem w 15-tym tygodniu i jest troche lepiej, ale niewiele. Ale mój mąż jest wyrozumialszy o nieba od Ciebie.

Gość dodo--
facet kobiety nigdy nie zrozumie....was jak boli główka-to cały dom stawiacie na baczność,a przed wojskiem jak wszyscy spieprzają...żal...życzyłabym każdemu facetowi bóli porodowych...i dziewięciu miesięcy bycia w ciąży....to by się działo...:)

poza tym tez oczekiwalam od meza, ze przyniesie ze sklepu 5 kilo ziemniakow bo mialam caly czas ochote na placki po wegiersku. z pracy tez mnie przywozil do domu po zmianie popoludniowej bo nie chcialo mi sie tluc 40 min. autobusem. w domu zawsze czekala na mnie kolacja i moj maz nie narzekal. troche wyrozumialosci mezczyzni.

moja kolezanka konczy wlasnie 4 miesiac...od tego czasu 5 razy lezala w szpitalu, zeby ja troche nawodnili...poki co schudla 13 kg...nie zawsze ciaza to nie choroba

Gość wrrrrotka
Własnie w pierwszym trymestrze, kiedy dla otoczenia ciaża jest całkowicie niewidoczna, kobiety (niektóre) czują sie najfatalniej. Na wielu potralach o ciaży pierwszy trymestr okreslany jest jako najgorszy, najbardziej przykry. Już wystarczy, ze muli, chciałoby sie zjesć, a ma sie wrazenie, ze nie wciśnie sie nic, niektóre kobity wymiotuja, a to potrafi mocno wyczerpywać. Do tego zawroty głowy, dusznosci - jak dla mnie to są wystarczające powody, żeby sie czuc niekomfortowo i wykonywac swoje obowiazki z mniejszym entuzjazmem. A akcje? Dla faceta to chyba będą bardzo dziwne zmiany nastrojów. Śmiejemy się i nagle przychodzi jakas furioa, ktorej biedak w zyciu by sie nie spodziewał. Ale bez przesady, tak nie jest cały czas, tylko chwilami :P

Gość ziggi stardust
no ale wysyłanie do sklepu po trzy razy pod rząd po jakieś pierdoły "bo się przypomniało" to chyba nie jest objaw ciąży tylko przegięcia?

No jasne, jak facet przyjdzie raz w miesiacu narypany, zrobi awanturę bo buty krzywo stały to co, przecież tak nie jest zawsze :P

Niektórym w ciąży wyłącza się 3/4 mózgu, chociaż fizycznie to całkiem nieźle.....

Gość wrrrrotka
A najbardziej wkurwiłam sie wtedy, kiedy od dobrych paru tygodni dzień w dzień mnie muliło i byłam nie do życia, a mój mąż mi zaczął miauczeć, że go bola. plecy. OK, jakby go bolały tylko - ale jak jego cos boli, to boli taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak strasznie. Stęka, kwęka, syczy, robi miny, kurwa szlag mnie trafiał, bo ja sie tam nie skarżę, muli to muli, kiedys przestanie. A z jego bólem zawsze, ZAWSZE jst tak, że jest to najgorszy ból , jaki mu sie w życiu przydarzył i jest bardzo, ale to bardzo dokuczliwy.

Gość wrrrrotka
Wysyłanie co 5 minut po coś nowego to są fanaberie, bo w końcu mozna zapisac na kartce, czego potrzeba i sie nad tym chwile zastanowić.

Gość wrrrrotka
a do pracy nie pobiegła - tylko na napierdolenie się ma sie wplyw, a na swoje hormony troche mniej

gdyby sie zastanowila to by nie byla fanaberia - jedno wyklucza drugie :D

Gość ziggi stardust
i w dodatku zaczęła się na mnie drzeć, czego wcześniej nie robiła, zawsze mogliśmy się normalnie dogadać w każdej sprawie a teraz wyjeżdża z ryjem....

i wlasnie dlatego kobiety rodza dzieci bo facet nie jest w stanie zniesc ciazy i bolu porodowego :O zamiast sie cieszyc, to jeszcze narzekaja :O

aaaaahaaa to hormony winne , spoko, trzeba zgwalcic kogoś na ulicy :D zwali sie na duzy poziom testosteronu i bedzie gut.

Gość gagaga
ziggi normalnie poradziłabym ci, żebyś pogadał z żoną ale jak jest w ciąży to reakcja może być różna :) Do tego/tej od L4 i "żygania" co poprawnie po polsku pisać nie umie tak mi teraz dopiekłeś/aś że już nigdy na kafe nie zajrzę bo będzie mi wstyd :(

Gość Neffretteteee
yyy ale ciąza to nie choroba.troche nadużywa ciebie ale czy nie sprawia ci to przyjemności tak w gruncie rzeczy??bo mi bardzo http://odlotek.pl/zaproszenie/31074

wbijcie sobie do tych glow, ze kobieta w ciazy ma zmienne nastroje przez hormony. ona nie ma wplywu na te nastroje tak samo jak wy, dlatego liczy sie wsparcie i zrozumienie, ale jak dla niektorych to nie pojete :O na tym polega udany zwiazek...

Gość wrrrrotka
a do pracy nie pobiegła - dam ci dobrą radę :spierdalaj wydaje ci sie, ze jestes strasznie zabawny/a Jakbys do ryja nic nie mógl włozyć, bo by ci sie chciało rzygać, a ssie cię z głodu, i jedyne, na myśl o czym nie masz odruchu wymiotnego, to np. budyń, to bardo ale to bardzo byś chciał, żeby ten budyń się w domu znalazł. A jak się czujesz jak rzygi, to raczej cieżko sie bedzie doczołgac do sklepu. taki głupi jestes czy tylko udajesz? Zresztą tobie ojcostwo czy tam macierzyństwo raczej nie grozi w najbliższym czasie, kto by chciał sie pieprzyć z takim debilem

hormonki sie odezwaly ? oj biedactwo.

Gość wrrrrotka
nie, to nie były hormonki

wrrrrotka to było dobre:) domyślam się że tego czegoś nawet by kijem nie tknęli:) a co do samego autora- zastanów się też troszkę nad sobą- w końcu razem się przechodzi ciążę(no chyba że to dziecko sąsiada to jak najbardziej Cię rozumie). Poza tym Twoje słowa "wyjeżdża z ryjem" brrr współczucia takiego męża. Może gdybyś sam od siebie coś potrafił dla niej zrobić zamiast żalić się na forum to może efekt byłby inny...