Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niecierpliwa :(

Badanie mężczyzny przed ciążą

Polecane posty

Gość Niecierpliwa :(

Poroniłam w 10tc i przechodziłam zabieg łyżeczkowania. Chcemy rozpocząć starania z mężem, oczywiście po odczekaniu tych 2-3cykli żeby wszystko mi się zregenerowało i doszło do siebie. Z tego co wiem będę musiała zrobić kilka podstawowych badań po poronieniu. Czy są jakieś badania, przez które może/musi przejść również mężczyzna? Bardzo zależało nam na maleństwu, dlatego chciałabym zrobić wszystko co możliwe żeby przy drugiej ciąży wszystko przebiegało bez komplikacji. Jak szybko udało wam się zajść w ciążę po poronieniu?

raczej nie. Dopiero gdyby okazało się, że Ty chorujesz na np. ureoplazmę mąż wtedy też będzie podlegał leczeniu przygotuj się, że przyczyn możecie nie znaleźć. Jeśli wykluczycie podstawowe choroby i zaburzenia hormonalne, przyczyną mogły być wady genetyczne, a tym niestety nie da się zapobiec :/ Pocieszę Cię, że ja teraz dobrnęłam do 19tc i jest wszystko dobrze (poprzednią ciążę straciłam w 12tc)

Gość ...///...
Ja stracilam ciaze w styczniu a zaszlam pod koniec marca. Jestem juz w 17tygodniu :)