Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dżeni

Zmiana szkoły.

Polecane posty

Gość Dżeni

Witam ; ) Otóż od poczatku wakacji staram się o zmiane szkoły , z 1kl. liceum na 2 kl. technikum hotelarskiego. Byłam już u wice dyrektorki, lecz niestety ona powiedziała żę nie dam rady nadrobić przedmiotów zawodowych, i gdybym przyszła jeszcze przed rada klasyfikacyjną to poprosiła by nauczycieli od tych przedmiotów aby dali mi materiały do nauki i bym pisała komisy (tylko dla mnie byłyby one tzw. egzaminem zaliczeniowym cały rok) . A tak to może mnie przyjać od pierwszej klasy. Powiedziała mi jednak, że ostateczna decyzja nalezy do dyrektora tej szkoły, ale wątpi aby sie zgodził. No i jutro idę porozmawiac z tym dyrektorem o przyjęcie mnie do tej szkoły, macie jakieś rady aby przekonac go do tego że nadrobie te przedmioty zawodowe i do tego aby dał mi sznse przyjmując mnie do tej szkoły . Bardzo zależy mi na tej szkole , ale nie chce tracic roku. Dodam że miałam dosyc wysoka średnią na koniec LO (4.5) i wzorowe zachowanie. Pomóżcie

Gość Dżeni
Pomóżcie ; (

Gość Dżeni
Błagam odpiszcie

Gość kokolaaa
ale w czym ? nie znamy przeciez tej dyrektorki :/

Gość Dżeni
Mi chodzi o jakieś argumenty dlaczego powinien mnie przyjąć, jeżeli nie chciałby tego zrobić.

Gość no lwasnie jak ci pomoc
jak pisalas, wszystko zalezy od rozmowy z dyrektorem. Mow prawde, powiedz mu powody swojej decyzji, uargumentuj to jakos madrze i powinno byc dobrze.

Gość Nor-bert.
jak bedzie facet dyrektor to powiedz ze jak cie przyjmie do 2-giej klasy to dasz mu do polizania cipkę

Gość kokolaaa
ale to nie jest tak hop ... jak kobieta powie nie to nie ma co dyskutować, ona troche juz pewnie pracuje i zna uczniow i i ch mozliwosci. A ty sama sie zastanów czy na dobre ci wyjdzie zmiana szkoły... LO a technikum to zupełnie inna bajka watpie czy dasz rade szanse masz marne 3maj sie

Gość qarooolcia
Nor-bert. - buhaha , ale śmieszne ; /

Gość Dżeni
No wiem własnie , tylko dyrkiem jest facet i mam nadzieje że da się przekonać. Koleżanki mi mówiły że profil ten nie jest az taki trudny. Poproszę go aby dał mi jeden semestr na nadrobienie tych ocen , kurde oby sie udało

Gość Dżeni
A słuchajcie mam jeszcze jedno pytanko. Czy po LO równie szybko znajde prace jak po technikum ?

Po LO nie masz nic, jeśli zdasz w technikum egzamin zawodowy- sama sobie odpowiedz.

Gość qarooolcia
A wogle opłaca sie mieć ten tytuł technika? Pracodawcy biora to pod uwagę?

Gość Dżeni
Chciąłm zapytać własnie o to samo co powyżej koleżanka. ;)