Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 30zł do pierwszego

Jak przeżyć we dwójkę...

Polecane posty

Gość 30zł do pierwszego

jw. tzn. co zrobic, co kupic, co jesc żeby przeżyć?

Gość piekielna kuchniaaa
macie tylko 30 zl do pierwszego? kupilbym makaron, make i chceb i dzem.

Gość 30zł do pierwszego
no w sumie do 30-ego, mam jeszcze taki zapas. Ale chleb trzeba kupić. Ktoś zna jakiś przepis na tani pożywny obiad?

Gość łeeeeeeee zostały niecałe
4 dni. dacie rade! my tak mielismy bo to raz hehe. jak ktos wyzej napisal: makaron to podstawa,mozesz ewentualnie wymienic na ziemniaki i heja :D

nalesniki, makaron z jajkiem, ziemniaczki podsmazone, ryż z obojętnie czym (jogurt,sos), racuszki, parówki, kaszanka, mortadela, paluszki rybne - oczywiscie nie najdrozsze tylko najtansze :) nie wiem, jest duzo mozliwosci.

Gość 30zł do pierwszego
Dzięki za pocieszenie :D Masakra z tą kasą, może się kiedyś odbijemy. Odkąd mieszkamy razem, to ciężko. Oj ciężko:P Tylko już nie mogę jeść wiecznie tych frytek, naleśników itp. mój nie jada zup. Fakt jesteśmy trochę wybredni.

jeszcze zapomnialam o najlepszym - pomidorówka :D:D:D

rozumiem cie, tez jakis czas temu bylismy skazani na tego typu przysmaki :) pociesz sie tym ze to tylko niecale 4 dni. zrob zakupy od razu za cala kase, to bedziesz mogla kupic cos lepszego i zrobic zarcie na kilka dni,a nie srac sie codziennie z inna tania i hujową potrawa :)

Gość 30zł do pierwszego
Jakiś tani obiad ziemniaki z jajkiem, więc na bank jaja kupię. Tylko jajka, a tu ani margaryny ani oleju

Gość piekielna kuchniaaa
zrob pierogow, bedzie na kilka dni. kup mrozone owoce albo lup sliwki i zrob knedle na kilka dni. albo nalesniki. albo kup tani sos ieczarkowy i srob kluski slaskie bedzie na kilka dni.

Gość 30zł do pierwszego
Jak tą pomidorówkę zrobić, koncentrat i na jakim mięsie najlepiej (czyt.najtańszym)

smalec kup do smazenia,kosztuje niecale 1 zl.

Gość 30zł do pierwszego
smalec, an to bym nie wpadła :P a tak się na kuchnie u rodziców wybrzydzało ;)

pomidorówke najtaniej to na porcji rosołowej (czyli korpus z kurczaka).za 2 sztuki zaplacisz ze 2 zl.do tego koncentrat pomidorowy i rosolek w kostce jak masz.no i ryz lub makaron.

hehe sie ma obcykane co nieco :D nie wiadomo czy sie smiac czy plakac nie.

Gość 30zł do pierwszego
Dokładnie nie wiadomo, ja się jeszcze śmieje. Ale ileż można, jeszcze dwa miesiące czegoś takiego i chyba padnę. Ale jak wypłata przychodzi to się szaleje. Jakoś nam nie idzie ten budżet za bardzo... w sumie dopiero od niedawna razem mieszkamy. Damy radę, dzięki za pomysły. Pomidorówka będzie na 100% :D idziemy podbijać biedronkę. Ha ha ha

Gość ja też.....
Niech twój pan nie będzie taki wybredny. Zupy, jeśli sa gęste, są pożywne i można się nimi najeść. Nie gotuję zup na mięsie, bo szkoda mi gazu , na koniec wlewam troszkę oleju, a podstawa są kasze, warzywa i przyprawy. Zdrowiej i smaczniej.

POWODZENIA :D trzymam kciuki za powodzenie misji :D

Gość taaaaaa pojeeeebanaa
Na śniadanie i kolacjeproponuję: Chleb z kiełbasą tanią i musztardą Chleb z mortadelą, mielonką, pasztecikiem, dżemem Jajka parówki tanie Obiady : -kupuj zupki chińskie -możesz zrobic makaron z kiełbasą cebulą i cuury i ketchup do tego -ugotuj ziemniaki utłucz je i wymieszaj z cebulką smażoną i tym olejem z patelni do tego maślanka -zrób pierogi z serem tez tanio wychodzi -ugotuj ziemniaki w kawałkach potem usmaż kiełbase z cebulą dodaj przyprawy koncenrat pomidorowy i wymieszaj z ziemniakami (bardzo smaczna potrawa) -ugotuj kasze gryczaną na patelni usmaż mięso mielone z cebulką i przyprawami a,potem dodaj do tego kasze i podsamż -poszatkuj kapuste białą wrzuć do gara dodaj przyprawy podsmażone lekko mięso mielone z cebulą i potem wymieszaj z kapustą dodaj koncenrat pomidorowy wedle uznania ryż gotowany i gotuj aż będzie wszystko miękkie (smakuje jak rozwalone gołąbki) Też kiedyś mieliśmy kryzys trwało to jakiś rok więc musiałam coś wymyślić żeby wyżywić rodzinke:):) Najlepeij rób zakupy w Biedrone albo Lidlu bądź innym sklepem z twojej okolicy w którym jest najtaniej bo inaczej wydasz duzo więcej:)

Gość gdybym ja miala chociaz te 30z
a nie mam juz nic, tylko niecala zlotowke a w lodowce tylko maslo i woda mineralna i co tu zrobic ;/

ma ktos jakis pomysl>? ;/

Gość 18-nastka sexi suczka
idź sobie do domu opieki społecznej 🖐️

ale smieszne ;/

Gość o Boże a ja się martwię czy
mi 900 zł do 5 sierpnia wystarczy, a wy tu ztakimi tekstami :o

Gość trutnia pospolita
zostań skrytożercą tzn. idź do większego marketu i jedz co tylko chcesz, potem wychodzisz wyjściem bez zakupów, moi znajomi, para też byli w kryzysie i dosłownie bez pieniędzy przeżyli jako skrytożercy tydzień, aż dostali jakąś kasę; chodzili do tego marketu 3 razy dziennie i zajadali chlebek z serem, jogurty, owoce...

Gość barszcz z biedronki
za 90 gr - w proszku - zalewasz go sobie w kubeczku i jesz z chlebem. Pewnie szybko się znudzi, ale jest sycące, kaloryczne i tanie. Z głodu nie umrzecie, a za 3 dychy możecie się tym nawet przejeść. Taniej będzie zamiast chleba jeść z tym barszczem ziemniaki.

Gość 30zł do pierwszego
Byliśmy na zakupach, koncentrat i porcja:) (pomidorowa-obiad na jutro) Woda mineralna z żywca, puszka coli-99gr i woda z biedronki. 4bułki z piekarni, 10jaj, masło i SMALEC;) i zostało jeszcze 9zł na codzienne pieczywo. Jest mleko, makaron i kilka ziemniaków. (ziemianki z jajkiem-obiad na środa) w czwartek może jakieś naleśniki...a pt już 30:D Dzięki za rady:) a tym skrytożercom w marketach to życzę powodzenia. Mam nadzieję że nie będę musiała tak żyć. Zapomniałam dodać że mamy kota, dostał ścinki z mięsnego;)