Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dysplazmia Bioderek u Niemow

Dysplazmja u Niemowlaka

Polecane posty

Urodziłam syna Mąz miła dysplazmie bioder u niego wykrykli za późno \ inne czasy były Nosił szyny w wieku dwóch latek No i własnie urodziłam syna podobny do mnie i mojje rodziony jak dwie krople wody\ Poszłam dzis na U*SG bioderek na 5 tydz życia synka A lekarz mi mówi o szerokim pieluchowanu kładzeniu na brzuchu bo ma tzw niedojrzałe bioderka z podejrzeniem dysplazmii kurcze taka ciezka nieplanowana ciąża i jeszcze too czy ja mam za mało problemów\ Czy któras z was to oprzechodziła prosze napiszcie jak długo szeroko pieluchowałyscie i jakie dało to efekty??????????????? Plizzz Mam dzis doła

Gość Ktoś sie wypowie
przechodził to ?????????????????????????????/

NIKT !

Spokojnie- u mojej siostrzyczki na pierwszej wizycie też lekarz zalecił pieluchowanie i z tego co pamiętam do kolejnych dwóch wizyt wszystko już było ok. U Nas jest jeden lekarz który profilaktycznie zaleca pieluchowanie w pierwszym roku życia dziecka i częste kładzenie na brzuchu

Gość mamciaMisia
Po 1 dysplazja stawów biodrowych a nie dysplazmja.. Po 2 w 5tym tygodniu jeszcze nie są stawy dojrzałe na tyle aby stwierdzić czy coś będzie nie tak..pewnie lekarz zalecił powtorne badanie za jakieś 10 tygodni. Po prostu dbaj o ułożenie nózek na tzw.żabkę. I nie traktuj takich ewentualnych schodzeń jako kolejny problem..Twój..tak jakbyć winiła własne dziecko,ciesz się,że jesteś Mamą,wszystko będzie dobrze

dziekuje Wam dziewczyny mam dzis kiepski dzien rzecywiscie powiedział ze kontrolla za 6-8 tyg i ze moze bedzie dobrze ale ja mma tyle problemów ze ten kolejny poprostu mnie przytłoczył Pocieszyłyscie mnie dzieki:)

Gość Elka_maj
Polecam pieluszkę do szerokiego pieluchowania o nazwie Fredzia.pl Naszej Natalce super pomogło. W 6 tygodniu stwierdzono podejrzenie dysplazji bioderek. Po miesiącu używania było już wszystko OK. Super sprawa. E.