Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalina_19

brwi

Polecane posty

Gość kalina_19

hej dziewczny mam mały problem,otórz mam ciemna karnacje ciemne oczy a co za tym idzie ciemne włosy. chciałabym wyregulowac moje brwi bo sa bardzo czarne ale i jest ich duzo,ogulnie nienarzekam na nie bo mam juz je 27lat prawie ,ale kolezanka powiedział ze bardzo ładnie bym wygladała .słyszałam ze super i prawie bezbolesnie jest usuwanie za pomoca specjalnego miodu czy cos takiego w gabinecie kosmetycznym, czy ktoras z was to zastosowała? zgory bardzo dziekuje za odpowiedz

Gość szalonakrowka
a nie lepiej pierwszy raz sprobowac pensetą? Jesli spodoba ci sie ksztalt, to mozesz pozniej zastasować wosk,zas jesli stwierdzisz, ze jednak nie,to wloski po pensecie zawsze szybko odrosna.

Gość zdecydowanie polecam wosk
jesli, nigdy wczesniej nie mialas regulacji, raz, ze mniej boli niz "skubanie" peseta, jest to chwila i po bolu, regulacja jest dokladniejsza i zdecydowanie na dluzej wystarczy :). Jestem kosmetyczka, ale rowniez posiadaczka,grubych wloskow na brwiach i zdecydowanie polecam wosk :). Zreszta wszystkie klientki, ktore mialy porownanie, nigdy juz nie chca regulacji peseta. Jedna rada, musisz poszukac, kosmetyczki, ktora zna sie na tym co robi, bo mimo, ze niby zadna filozofia, mam kilka klientek z "odzysku" ze zniszczona linia brwi gdzie kolezanka po fachu przedobrzyla i jedna brew byla od sasa druga od lasa. Lepiej woskiem posmarowac dalej od samej lini brwi i potem doregulowac peseta, pozostale wloski, nic posmarowac za gleboko i spartaczyc robote.

Gość kalina_19
dzieki kobitki ,własciwie to sie boje ze bedzie bolec jak i to ze beda zaraz odrastac i znowu ten ból:) czy to prawda ze po kilku razach jest juz lepiej nie boli tak?

Gość jkkjjk
Od wosku opada powieka.

zdecydowanie mniej boli, za kazdym kolejnym razem, wloski maja juz nieco oslavbione cebolki, choc sa i takie, ktore mimo woskowania i tak pozostaja dosyc grube, ale to bardzo nieliczne okazy :), zreszta nie jest to jakis bardzo wielki bol, ot takie szybkie szarpniecie i po wszystkim, ja swoim klientka po usunieciu wloskow, przykladam palec i leciutko uciakam, zmniejsza to bol, a ze ja mam z natury zimne lapki :)..podobno przynasi im to ulge. Zreszta wszystkie wracaja, bez wzgledu na wiek... :). Nic ie nie boj dasz rade napewno.

Gość kalina_19
zdecydowanie polecam wosk-czy to prawda ze powieka opada??

pierwsze slysze, zeby od regulacji brwi woskiem opadala powieka :D :D :D....gdzie powieka, a gdzie brwi hihihi. Nie czytaj takich glupot. Sama robie sobie regulacje woskiem i u mnie wszystko z powiekami ok, innym robie i tez powieki maja w normie, wiec bez obawy.

ja jednak wolę pęsetą. Mojej kosmetyczce zajęło to tyle samo co woskiem. Po wosku chodziłam opuchnięta 3 dni i tyle się też trzymało zaczerwienienie. Być może to uczulenie. No ale nie wiem.