Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

CarycaZofia

Kosmetyki mineralne-co polecacie???

Polecane posty

Dziewczyny, niedawno przeczytałam artykuł o kosmetykach mineralnych http://www.dourody.pl/articles,articles,61.html i dowiedziałam się jakie mają właściwości-są hipoalergiczne, długi termin ważności, działają pielęgnacyjnie. Na początek chciałabym sprawić sobie puder mineralny, polecicie coś?

tak, Rhea- ma 4 odcienie ale bardzo naturalne, minusem jest cena, lub everyday minerals, do kupienia na allegro, minusem jest wiele odcieni i bardzo ciężko dopasować do siebie idealny. Wielki plus za pojemność i cena niższa niż Rhea. Te dwie firmy produkują minerały w 100% naturalne. W drogerii masz podkłady mineralne proszkowe ale już nie są naturalne, mają chemiczne dodatki.

tak, Rhea- ma 4 odcienie ale bardzo naturalne, minusem jest cena, lub everyday minerals, do kupienia na allegro, minusem jest wiele odcieni i bardzo ciężko dopasować do siebie idealny. Wielki plus za pojemność i cena niższa niż Rhea. Te dwie firmy produkują minerały w 100% naturalne. W drogerii masz podkłady mineralne proszkowe ale już nie są naturalne, mają chemiczne dodatki.

Dzięki za odpowiedzi:) A faktycznie dostrzegacie w praktyce plusy tych kosmetyków? @ Angelofdestroy, Nie wiedziałam, że są też tusze mineralne. Czy różnią się jakoś od normalnych ( poza tym, że są hipoalergiczne)?

Gość aha i achh
kiedyś na allegro kupilam puder mineralny firmy "Jadwiga". rewelacja i za niską cenę, do tej pory go uzywam. Nie wiem czy jeszcze tam jest i czy firma wciaż istnieje, bo pierwszy raz nazwę zobaczyłam przy tym pudrze właśnie :D ale polecam zdecydowanie :)

Dzięki :) W takim razie może zakupię sobie taki czarny mineralny tusz. Brzmi ciekawie. A macie jakieś doświadczenie z fluidami mineralnymi? Ja kupiłam kiedyś Maybelline Pure Mineral, ale nie wiem, czy był on w 100% mineralny.

Gość gość
Wątpię, żeby duże koncerny produkowały dobrej jakości kosmetyki mineralne. Wybieraj raczej takie firmy, które są mało znane i produkują tylko kosmetyki mineralne.

Gość gość
No z mineralnych to moim faworytem są zdecydowanie cienie do powiek marki Alilla, najtrwalsze cienie jakie miałam :) i do tego bardzo fajne paletki kolorystyczne