Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

niesmiertelna86

Kot leni się cały rok

Polecane posty

Jak w temacie. Na innych forach piszą, że wystarczy wyczesać/wygłaskać kota. Mojemu to nie pomaga, a nie mogę przecież odkurzać trzy razy dziennie! Dodam, że odżywiam go dobrze i jest zdrowy. Czy ktoś może polecić mi jakieś witaminy albo skuteczny sposób na ten problem??

Gość ja bym ci raczej asusa
a moze linieje?

:) linieje - to jest poprawna nazwa tego procesu :) jak kot ma dobrze, a na dworze jest ciepło, to linieje, czyli gubi sierść i nie ma na to rady można go czesać, przecierać wilgotnymi rękoma, ale to tylko pomoże doraźnie moje obydwa linieją okrągły rok, moze w zimie troszke mniej pogodziłam sie z obecnością kocich kudłów w mieszkaniu, staram się mieć ciemne narzuty czy podłogi, chociaż lubię jasne (u siebie mam b. jasne panele i czasem jeszcze widok czarnych włosów mnie wkurza), jasną narzute z mojego wyrka prawie co tydzień piorę (mam 3 sztuki na wymianę :) )

;) nie wiem jak jest z kotami ale najlepiej pogadaj z weterynarzem, moze to kwestia dobrania karmy chociaz moj pies linieje non stop, co miesiac ma inna dlugosc futra i odcień i nic sie z tym nie da zrobic, taki jego urok

Dziwne, bo kot mojej teściowej traci bardzo mało sierści (je tylko suche jedzenie). Z moim to nie przejdzie, bo nie lubi.... Serio przyzwyczaiłaś się do sierści w całym domu?? Ja mam jeszcze czarnego psa (kot jest szary). Więc obojętnie jaki kolor narzut wybiorę :(

mój kot na wiosne zaczął i do tej pory gubi:o ale jak codziennie go czesze czasem nawet kilka razy bo to bardzo lubi:) to da się to znieść

Gość ja bym ci raczej asusa
na łyso go ogól :)

Gość gość
Jedyna szczotka, z której korzystałem i się w ogóle nie zatyka to Brashka. Używam przy pielęgnacji psa. Dla kota mam inną, ale prawdopodobnie też wymienię w kolejnym sezonie.