Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość staraczka-83

sierpień 2010 --> rozpoczynamy starania o dzidziusia:)

Polecane posty

Pewnie masz rację i zrobili mnie w konia.. ehh My w zeszłym roku też byliśmy w Hurghadzie - koniec sierpnia/początek września. Może spotkałyśmy się tam i nawet o tym nie wiemy hehe ;) W tym roku niestety nie mamy szans na wakacje - cały urlop przeznaczamy na przylot do Polski (wrzesień i na Święta) ale w przyszłym roku w marcu/kwietniu chcemy się wybrać do Turcji - Antalya, więc widzę, że wszystkie mamy podobne gusta wycieczkowe :P :P Qrcze teraz w niedzielę mamy rocznicę ślubu!! Ale ten czas leci!!!

Hej dziewczyny :) Czytam sobie wasz topik i w końcu pomyślałam, że dołączę do niego. Mam 27 lat i od roku jestem mężatką :) Również staramy się o dziecko, ale od stycznia :) Trochę czasu minęło jak widać jednak nie poddajemy się :D Właśnie miałam dni płodne więc może tym razem? :) Byłam u lekarza przepisał mi tabletki, które wyregulują mój okres no i może pomogą zajść w ciążę :) I też mi się marzy wyjazd gdziekolwiek, niestety jednak musimy zbierać kasiorę na remont 300m domu - wyobrażacie sobie ile będzie w nim sprzątania? :p Hmm a właśnie paszportu też jeszcze nie zmieniłam, paszport jak paszport ale prawo jazdy mam na nazwisko panieńskie :) Ostatnio fotoradar mnie złapał to Pani w komisariacie nie wiedziała na jakie nazwisko mandat wypisać :)

No i oczywiście wszystkim życzę owocnych starań :) By w przyszłości założyć temat : Koszmarne 9 miesięcy :D A tam wymioty, bóle krzyża, popuchnięte nogi :) Ale jak to mówią " Czego się nie robi..." ;)

Compaq 27 witaj :) :) Trzeba wierzyć, że w końcu się uda i nie poddawać się!!! A co do tych 300m to masz rację- sprzątania będzie kuuupe ale najgorsze to chyba będzie mycie wszystkich okien :D :D ale za to jaka satysfakcja po remoncie!!! No ja też mam nadzieję, że za niedługo będziemy opowiadać o pierwszych objawach i w ogóle!! Razem zawsze raźniej :P

Ja cierpliwie czekam i wierzę, że w tym roku mi się uda, nam się uda :D Przecież to tylko kilka miesięcy dopiero się staram. Fajnie, że mam oparcie w mężu, który nie może doczekać się potomka :) Póki co powiększyła nam się rodzina o psiaka, który jest taki słodki a zarazem taki okropny - dzisiaj został sam w domu więc nie wiem czego mam się spodziewać - ostatnio ściany miałam pogryzione. Diabeł :) Czasami leżę w łóżku patrząc na mojego męża i tak współczuję Jemu, że będzie musiał mieszkać pod jednym dachem z zołzą w ciąży :) Teraz potrafię być wredna, a co mówić kiedy wszystko Cię boli, hormony buzują a On Bogu Ducha winien obrywa :D

bib-no to super:) rocznice sa fajne:) my bylismy w maju w Egipcie bo to byla nasza podroz poslubna:))) Wiec sie nie spotkalysmy :D przykro mi;) a mi sie wydaje ze to najlepsze miseisace na turcje i egipt:) wlasnie wiosna albo jesien:)

Compaq 27 - ja mam prawko na stare nazwisko i na stary adres poniewaz robilam je 10lat temu i do tej pory nie mam kiedy isc wymienic:D hehehe ale olewam;) Dowod mam zrobiony i paszport tez, a legitymowac mnie moga po peselu i juz;) a powiedz mi robilas badania hormonow? Sie mozesz przejmowac jak przez rok wam nie wychodzi:) Ja juz nawet bylam bliska badania nasienia mojego meza ale na szczescie nie bylo potrzeby:)

Compaq 27 - pociesz sie ze w ciazy moze sie wszystko o 180stopni obrocic i mozesz byc potulna jak baranek:D A objawami sie nie martw:) wszystko od kobitki zalezy:D

tralalala - ja liczę na to, że będę taką słodziutką dobrą żoną i przyszłą mamą heh wiesz niby nadzieja umiera ostatnia :) Mojej koleżanki maż wyprowadził się z domu bo nie dał rady już z nią wytrzymać :) Mój mąż zapewne nigdzie się nie wyprowadzi bo gdzie Mu będzie lepiej niż przy moim boku? :) Nie robiłam badań hormonów. Jeżeli w przeciągu 4 miesięcy nie zajdę w ciążę wtedy mam się zgłosić wraz z mężem na wszystkie badania. Póki co dostałam leki i mam nadzieję, że pomogą mi wyregulować cykl bo strasznie mi się wszystko poprzestawiało. Powiedziałam lekarzowi o swoich obawach, że to może moja wina, że to ze mną coś nie tak, że za dużo myślę etc. jednak lekarz mnie uspokoił i powiedział, że nie można zwalać na siebie całej winy - bo... "nie jeden macho przychodził i mówił - kicha Panie doktorze nie?" po wynikach nasienia. Ubranka już czekają, a siostra kolejną partię odłożyła więc tylko się starać i robić malucha :)

no lekarz spoko prawi...ale ja np osobiscie jakbym miala nieregularne miesiaczki to jednak zrobilabym hormony....sprawdzilabym czy jajeczkuje w ogole...u mnie jak mi sie poprzestawialo to sie okazalo ze mam PCO.....a hormony w porzadku..... Nie chce cie straszyc ale jesli masz cos z hormonami ktore blokuja zajscie w ciaze to tylko tracisz czas.....bo luteina bedzei tylko nauregulowanie okresua nie na owulacje. Uwierz troche sie na tym znam:)

No właśnie miałam regularne co do dnia, a miałam różnie przez ostatnie kilka lat na szczęście w przeciągu roku wszystko wróciło do normy tylko jednak wyjechałam za granicę i zmiana klimatu, trochę nerwów, podróż i niestety teraz muszę doprowadzić swoje ciało do stanu sprzed wyjazdu. tralalala może masz rację może powinnam zbadać hormony w sumie nie zaszkodzi. Ale obserwuję swoje ciało i nawet ostatnio jak byłam u lekarza to powiedział, że mam jajnik napuchnięty i mam w macicy śluz płodny więc żebym się starała po przyjściu do domu :) i tak jest co miesiąc pomimo, że te cykle od 2-ch miesięcy mam nieregularne. W wolnej chwili zrobię sobie badania na hormony, ale w między czasie będę łykała tabletki od lekarza. No tak ja w tym temacie to trochę zielona jestem, choć z nie jednym problemem ginekologicznym walczyłam to akurat na ciąży i wszystkim co jest z nią związane to średnio się znam, dlatego zdaję się na lekarza i podpowiedzi tu na forum ;)

Wydaje mi się, że to bardziej problem jest w głowie niż zdrowotny. Muszę trochę odpuścić, wyluzować, zapomnieć a wtedy się uda :) Nie sprawdzam temp., nie prowadzę kalendarzyka, nie chcę świrować - pić nie piję, palić nie palę - jem jak zgłodnieję :) Może za bardzo na luzie pod tym względem do tego podchodzę, ale jak już po wspólnym przytulaniu się z mężem rano budzimy to nic innego nie robię jak tylko myślę czy się udało czy nie... świr jestem :)

hehehe no to naturalne jest jak chcesz byc w ciazy:) tez szalalam z nogami w gorze;))) No ja polecam ci jeszcze lykanie kwasu foliowego.....tak tak:) przed zajsciem w ciaze:) No a reszte, to tez zyje normlanie:) lykam folik:) zdrowo sie odzywiam z mezem bo lubimy a w weekendy piwko od czasu doc zasu trzasniemy;) ale powiem szczerze ze mnie nie ciagnie w ogole do alko;)

tralalala ja ostatnio trzymałam nogi w górze i mąż poduszkę jeszcze podłożył mi pod pupę i mówi - LEŻ KOBIETO ! Co mam się nie słuchać, słucham się i leżę jak mówi ;) tylko 40 min później wstałam do wc i "plach" wyleciało 😭 A łykam łykam ten kwas foliowy dokładnie to folik :) Jak ja bym chciała zdrowo się odżywiać. Ile razy budzę się i myślę - o nie dzisiaj zjem porządnie śniadanie, zjem obiad i kolację i tak robię, kolejnego dnia wolę sobie dłużej pospać i śniadanie zjem koło 12 w pracy,a na obiad frytki bo szybko się robią :) albo KFC - Nie nie, nie jestem gruba hehe :D Dzisiaj będę miała zapiekankę z makaronem więc może uda mi się choć trochę zdrowo się najeść :D A mnie kiedyś ciągnęło tylko miałam zatrucie alkoholowe i znalazłam się pod kroplówką, ale czułam zażenowanie jak w przychodni pytali czym się zatrułam ha ha :D

hahaha Compaq to sie grawitacja nazywa:D chore by bylo gdyby w nas wszystko zostawalo:d normlaka ale spokojnie to co ma sie dostac tam gdzie powinno to sie dostanie;) inaczej bysmy w ciaze nie zachodzily:D:D:D co do kwasu foliowego to ja ostatnio sobie kupilam mega pake:D 250tabletek wopakowaniu:d hehehehe starczy na dlugo;) a co do jedzenia to polecam jesc czesciej ale male porcje...zdrowsze to jest:) Wcinam tez duzo warzyw i jabluszek:) no i rybke i kurczaczka:) staram sie ograniczac weglowodany natomiast wcinam wiecej bialka:) KFC tez lubie ale od czasu do czasu;)

o ludzie 250 sztuk? A co w hurcie taniej ? :P Oj na dłuuugo, dłuuugo :D Ja też nie raz upycham się kurczakiem, za rybami nie przepadam bo się nimi zatrułam 😡 a na samą myśl o jabłkach zęby mnie bolą nie mówiąc nic o moim żołądku :) Chyba muszę naprawdę wziąć się w garść bo mój żołądek do 40 roku życia nie wytrzyma. Jestem uzależniona od coli i tych wstrętnych zapychaczy :) Głowa mnie boli może to ciśnienie jak tam z pogodą u Ciebie? U mnie pochmurno, chętnie bym sobie zdrzemnęła się z godzinkę ale musze na szkolenie z psiakiem iść :/

u mnie zaje slonko:) a cola ma wpip cuku wiec uwazalabym...przepyszne alternatywy do smieciowego jedziena:)ale musisz sama robic;)

Tylko 20? o jaaa ale promocja :D Jedne walczą z papierosami, a ja z colą :) Mąż ciągle opieprza za tą colę ale mówi, że mam swój rozum... małpi ;) No dobra postanowię przeprosić swoje garnki i gotować :) W końcu już ot tygodnia mam lenia :) Tralalala to na kiedy tam Twoje staranka wypadają? myszka mi się zepsuła i nie bardzo umiem na laptopie bez niej się poruszać by cofnąć się i przeczytać jak tam u Ciebie A gdzie reszta dziewczyn?

Ojej ale żeście się rozpisały hehe tralalala => no niezła ta propomacja 250 szt za 20 zł :o super! A co do wakacji to masz rację dlatego planujemy na wiosnę jechać ale jak wyjdzie to zobaczymy... Ja też staram się zdrowo odżywiać ale czasami nie ma czasu i szczerze mówiąc to się nie chce :P hehe Dziś zrobiłam rybkę opiekaną z ziemniaczkami i mizerią.. proste, szybkie i w sumie zdrowe ;) ;) Też mnie dzisiaj cały dzień głowa pobolewa i ciągle śpiąca jestem - a to wszystko przez tą pogodę- pada i pada!

A co do nóg w górze => ja też trzymałam haha mój gdzieś wyczytał, że tak "pomaga" się żołnierzykom trafić do celu i nie było szans się wymigać...

Gość AgataP
Ja jestem 4dzień po owu, boli mnie lewy jajnik. Od miesiąca zbijam prolaktyne. O dzidzie staram się od roku, niedługo idę na drożność jajników i HSG :/ Aż się bojęęęę :(

hej dziewczęta!!!! aleście się rozpisały:) super:) wycieczka do Egiptu zakupiona:) w piątek wyjazd:P:P dziewczyny, ja jestem mega odkurzaczem jeśli chodzi o niezdrowe jedzenie, Kfc to mój numer 1:P ale to wszystko przez męża!!! od ślubu przytyłam przez niego:P --> 8 kilo!! teraz ważę 74 ale ja wysoka babka, bo mam 178 cm:) Radzę zrobić hormonki, im wcześniej coś się ujawni, tym lepiej, bo szybciej zaczniesz z tym walczyć, ale oczywiście życzę, żeby było wszystko O.K

cześć dziewczyny, również dołączę się do waszego topika - zaczynamy od dziś starania. Mam 27 lat i jestesmy już 3 lata po ślubie, ale dopiero teraz się zdecydowałam. Narazie zaczniemy starania beż wych wszystkich badań, testów itp. Cykl mam regularny więc łatwo okreslić kiedy będzie owu i zobaczymy - jeżeli po 2 miesiącach nie będzie efektu to dopiero wtedy zacznę mysleć o wizycie u gina... Narazie bez zbędnego stresu i napinania. Martwię się tylko jednym - dentystą. Przyznam, że mam kilka ząbków, które wymagałby leczenia, ale boję się iść... Czy naprawdę w czasie ciąży zęby tak bardzo się psują? Pozdrawiam

Gość Milenna_28
Witajcie! Chciałabym dołączyć do Waszego toipiku, ponieważ mój, który założyłam umarł śmiercią naturalną. Otóż mam 28 lat, jestem mężatką.Mamy 2 wspaniałe córeczki w wieku 3 lat i 1,5 roku. Od sierpnia podjeliśmy starania o trzecie dziecko (marzy nam się chłopiec). Ponieważ na chłopca trzeba celowac w samą owulację wiec robiłam tesy owulacyjne. 3 dni temu wyszly mi 2 mocne krechy, zatem przystąpilismy od razu do działania. 2 dni starań mamy za sobą. Mam nadzieję ze za pierszym razem się uda, bo wcześniej nie mialam problemów z zajściem (zachodziłam za drugim razem).

Scarlet----> tu nawet już nie chodzi o to, że się psują, ale nawet najmniejsze zapalenie w zębie może spowodować poronienie. Ja taka tu mądra, a sama jeszcze u dentysty nie byłam:P Witam nowe kolezanki:) jak zauważyłam, hehe prawie same 27 latki:) może któraś jest spod znaku Lwa???:P

Ja Raczek jestem :P i jutro rocznica ślubu... qrcze chciałabym już wiedzieć czy się udało czy nie bo to by był najwspanialszy prezent hehe Witam nowe koleżanki!!! Czym więcej nas tym lepiej!!!

Gość Compagu 27
Milenna_28 gratuluję dwójki pociech noo i oczywiście podziwiam Was, że macie parkę dzieci w tak młodym wieku i chcecie kolejne. Ja nie mam ani jednego szkraba choć jesteśmy prawie rówieśnicami ale nawet jak będę miała to myślę, że kolejne w odstępie 5 lat - bo nie wyobrażam sobie dwójki biegających maluchów w podobnym wieku, psa i męża he he - na samą myśl ciśnienie mi skacze :) Ostatnio do mnie do sklepu przyszła dziewczyna a za nią gromadka 4-ki dzieci i - mamo ja chcę to, mamo ja chcę tamto oszaleć można :) Ale mimo wszystko powodzenia w staraniach ;) No ja ostatnio chodziłam do dentysty wyleczyłam wszystkie zęby :D staraczka-83 Ślub brałam 1 sierpnia 2009 roku i też mam 27 lat jak Ty :) A ja dzisiaj wstałam lewą nogą :/ I na dzień dobry mężowi się oberwało bo za dużo jedzenia dla mojego psa nasypał. Potem poszłam do pracy, wróciłam - zrobiłam obiad ( niestety popijając przepyszną colą z lodem) i teraz umieram z przejedzenia :) Pies śpi, mąż zasypia i chyba sama się położę bo mnie muli na sen. A jak tam u Was mija dzień?

hej dziewczyny! co do mojego gina to wyslal mnie do endokrynologa bo on sam ponoc nie moze dawac skierowaniana te wszystkie badania. co do tarczycyy- to nie wiem czy cos jest nie tak , bo nie mam badan, poza tym zawsze gdy mam okres strasznie przez pare dni boli mnie lewy( zawsze) jajnik, boli tak strasnie ,ze musze brac tabletki przeciwbolowe. w badaniu ginekoogicznym nie am zadnych odchylen od normy;) dodatkowo mam straszne problemy z cera, troche nadmiernego owlosienia, i wydaje mi sie ze ostatnio tyje chyba juz od wszystkiego , nawet od powietrza;/ dlatego wyslal mnie do endokrynologa... Sluzu plodnego nie mam w ogole , w ciagu calego cyklu tylko mleczny... zero plodnego... testy owulacyjne pokazuja ze owulacja bedzie ale jesli mam podwyzszona prolaktyne to pewnie do niej nie dochodzi...