Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość staraczka-83

sierpień 2010 --> rozpoczynamy starania o dzidziusia:)

Polecane posty

Gość Compaqu 27
No i sobie pospałam, tam wyżej to pisałam JA :) Ten Compagu - jak widać litery pomyliłam taka śpiąca byłam ;)

scarlet83 - jak po roku nie bedzie efektow to idz do gina!!! dwa cykle staran to za krotko zeby myslec ze to jakis problem!!! Serio. Jakbys miala nieregularne @ lub wcale bys nie miala to wowczas sie idzzie ale tak? wiesz nie jest tak latwo zajsc w ciaze....komorka jajowa zyje tylko 24godziny!!!! Dlatego trzeba sie kochac co dwa dni bo plemniki moga zyc do 5 dni w odpowiednim srodowisku:) Takze spokojnie dziewczyny:) a z tym kwasem foliowym to luzik, to po prostu tak kosztowalo opakowanie:) po prostu inna firma niz ta ktora folik produkuje:) Dobra czytam dalej:D Witam nowe dziolchy:)

Hyzia - mi moj wlasny gin wystawil skierowanie na badania!!!!! W odpowiednich dniach cyklu!!! Moze zmien gina? A co do zebow, to mozna je leczyc w ciazy...wowczas innego znieczulenia i innych lekow sie uzywa, tylko trzeba mowic dentyscie wczesniej. No a nieleczone zeby prowadzic moga do stanow zapalnych zagrazajacyhc dziecieciu nienarodzonemu:) A zeby moga sie psuc w ciazy bo wszystkie mineraly pobierane sa przez dziecko:) Dlatego na slodycze trzeba uwazac, no i cukrzyca moze dopadac w ciazy.... Wiec lepiej przed ciaza zadbac. Ja sie tez panicznie boje dentysty. Zawsze biore znieczulenie!!!!! A i w ciazy krew jest rzadsza. I naczynia krwionosne moga byc oslabione wiec tez krwawienie z dziasel wystepuje:)

eh.. wychodzi na to, że będę musiała zadbać o te moje zębiska - masakra ja się panicznie boje dentysty ;( na środę powinnam mieć owu więc do dzieła :) Powiem wam szczerze, że jak dotąd to nie chciałam miec dzieci ze strachu - bałam się (zresztą nadal boję), ze sobie nie poradzę. Zawsze jakoś to odkładałam, bo praca, bo to,, bo tamto. A teraz w firmie jest zła sytuacja i pomyślałam sobie, że to chyba najlepszy moment, żeby pomyśleć o powiększeniu rodziny. No bo po co ja mam się wkurzać w pracy i denerwować o byle guzik jak mogę ten czas poświęcić dla siebie i swojej rodziny.... - choć czasami się zastanawiam, czy to nie jest zły pomysł

staraczka-83 - super!!! fajnie jak się śmieją ale nie chciałabym być blisko jakby cała czwórka zaczęła płakać :P :P

Gość 1q2w3e4r
Witajcie ! Dziś jestem 1 dzien przed miesiączką . 4 dni temu zrobiłam test ciążowy - kreska słabiusio widoczna , trzeba bylo koło okna stac ,żeby wiedziec :-) drugi test na drugi dzien - kreska widoczna :-) I dzis tez robiłam i jeszcze bardziej widoczna i pojawiła sie natychmiast :-)) Mam nadzieje ,że nie będzie jutro okresiku i ,że ciąża będzie się dobrze rozwijała :-)

1q2w3e4r - Ty szczęściaro ;) No to gratuluję :-) -BiBi- jak tam po rocznicy? Było miło ? :) To pierwsza rocznica? A u mnie jednak zbliża się okres wielkimi krokami. Rano wstaję zła na cały świat i na dzień dobry opieprzam męża - który dzisiaj stwierdził, że nadchodzą ciężkie dni... brakuje mi sił na cokolwiek, choć jak to zawsze przed okresem z obolałym kręgosłupem i bólem prawego jajnika posprzątałam w mieszkaniu, ugotowałam obiad i cierpliwie czekam na okres bym mogła spokojnie zacząć dawkowanie tabletek :) Ostatnio zmieściłam się w swoje spodnie - myślałam, że schudłam a tu waga w dalszym ciągu 60kg przy wzroście 166cm 😭 - mogłabym sobie pójść na liposukcję ;)

1q2w3e4r - gratulacje, aczkolwiek nadal uwazam ze robienie testu przed miesiaczka to nie jest dobry pomysl.....zawsze moze sie zdarzyc ze miesiaczke dostaniesz, i wtedy placz...a tak to lepiej nie miec swiadomosci...nie chce nikogo straszyc...ale mysle osobiscie ze to nie rozsadne. Natomiast:) serdecznie Ci gratuluje i zycze spokojnych 9miechow i zdrowego bobo:)

Compaq - ja tez waze 60kg a mam 164kg:) wiesz jestesmy starsze i nasze ciala sie zmieniaja i z wiekiem mozemy miec tendencje do tycia:) bo przemiana materii inna:) ale ja codziennie cwicze minimum 30minut wiec skoro jestem szczuplejsza, przynajmniej wizualnie tzn ze ewentualnie nadmiar tluszczu zmienil sie w mase miesniowa, ktora u kobitek nie jest tak widoczna:)_ A ja po 31dniach cyklu dostalam@ wiec cykle mam jak w zegarku:)super...ale z dzieckiem chyba jeszcze poczekamy z miesiac, bo musimy podbudowac siebie nawzajem

Hej Nakręcaczki!!! Co tu taka cisza?? Compaq 27 - tak to była pierwsza rocznica i było super!!! Strasznie ten czas leci..Mam nadzieję, że jednak do Ciebie @ nie przyjdzie ;) 1q2w3e4r - GRATULACJE 🌼 !!!!!! Przesyłaj nam tu fluidki żebyśmy też wkrótce zafasolkowały :P tralalala- szkoda, że @ przyszła.. ale następny miesiąc i następne starania ;) Ja jeszcze 4-5 dni do @... ehhh normalnie ciężko się powstrzymać przed zrobieniem testu.. ale cóż wolę się nie nastawiać bo wątpię żeby w tym miesiącu się udało.. jakieś dziwne przeczucia mam, chociaż oczywiście wynajduję sobie 1000 objawów hehe grunt to się nie nakręcać!! :P staraczka-83 a Ty gdzie się podziewasz?? Ty masz podobny termin @ co ja więc jak samopoczucie?? Pewnie też nie możesz się doczekać??

ale ja nie moglam wczesniej, zawsze sie zabespieczamy...chcielismy sie teraz we wrzesniu zaczac starac, ale wlasnie pomyslalam ze moze jeszcze poczekamy z miesiac i dopiero potem bedziemy dzialac. Miesiac nas nie zbawi a bedziemy mieli czas tylko dla siebie:D

tralalala - Masz rację, nic na siłę. Jeżeli jeszcze nie jesteście pewni co do dzidzi to miesiąc w te czy wewte większej różnicy nie zrobi. Ja dopiero od tego miesiąca zdecydowałam się nie zabezpieczać.. mój mąż już od kilku miesięcy mi mówił, że jest gotowy na dziecko i że bardzo by chciał.. ale ja jakoś pewności nie miałam i tak jak Ty wolałam zaczekać.. A teraz to już normalnie nie mogę się doczekać!! Hehe ;)

BiBi--> ja załatwiam sprawy związane z wyjazdem na wczasy, porządkuję w domu i jakoś tak leci ten czas, że na kafe nie mam kiedy:P a moja@@@ wypadnie akurat, kiedy będę w Egipcie:( a może nie dostanę???? hehehe

A no tak!! Przecież już w piątek wylatujesz!!! Udanych wakacji życzę i całkiem możliwe że nie dostaniesz @ ;) a nawet gdybyś dostała to nie pozwól żeby zepsuła Ci urlop i zaopatrz się w co najmniej paczkę tamponów :P

Cześć dizewczyny :) Ja też dłuuugo tu nie zaglądałam, ale to dlatego, że jesteśmy w środku huraganu, znaczy wykańczamy mieszkanie... nic nie jest gotowe, a za tydzień musimy się wprowadzić. Tak więc chwilowo moją głowę zaprząta: malowanie, kładzenie gładzi, kafelkowanie itp. Jednym słowem MASAKRA :) Ale nie mogę się już doczekać, aż sobie wieczorem usiądziemy w naszym własnym domku :) a tak poza tym to... hm... ślub coraz bliżej i starania coraz bliżej. Zrobiłam sobie badania na tokso IGG i cyro IGG. Okazało się, że tokso nigdy nie przechodziłam :/ a cytomegalię mam 126. Ponieważ IGG oznacza zachorowania w przeszłości, więc teraz muszę jeszcze zrobić IGM, żeby zobaczyć, czy tak wysoki wynik to tylko przeciwciała z przeszłości, czy może jestem aktualnie chora :/ Taki scenariusz mnie przytłacza, gdyż cytomegalię długo się leczy. No nic, jestem dobrej myśli, jutro idę zrobić badania. Pozdrawiam!

my jestesmy bardzo gotowi na dziecko...ale chyba jeszcze czasu potrzebujemy....dla siebie.....

Ignacja - cześć! już po badaniach?? tralalala - najlepiej myśleć, że co mam być to będzie ;) a długo już jesteście razem jeżeli można spytać??

co ma być a nie co "mam być" hehe jakaś roztrzepana dzisiaj jestem :P

spoko my 1,5roku po slubie:) 3 lata razem juz prawie:) no i staruchy z nas:) no i tylko dziecka nam brakuje.....no ale jak mus to mus, jak lekarze zabronili do wrzesnia zachodzic w ciaze tzn ze tak mialo byc:) no ale pol roku to chyba za malo dla nas zebysmy do siebie wrocili jak sprzed slubu;) wiec jeszcze miesiac dluzej i bedzie git:)

tralalala - skoro lekarze zabronili to lepiej poczekać, oni w sumie wiedzą ile czasu potrzeba fizycznie a psychicznie to już sprawa indywidualna- ja mam nadzieję, że Wam się uda!! Jak nie w przyszłym miesiącu to w następnym i już niedługo zostaniecie szczęśliwymi rodzicami!!! My już prawie 6 lat razem a dopiero rok po ślubie ;) hehe

BiBi - no to niezle:) mi sie moj maz oswiadczyl po pol roku bycia razem:D praktycznie od poczatku mieszkamy ze soba:D no i po nastepnym pol roku mielismy slub:D Szybko nam poslzo ale jak sie poznalismy to ja mialam 25 lat on 26 i jakies zwiazki za soba wiec uznalismy ze nie ma co sie bawic w kotka i myszke:D

Witam. Moje starania niestety z sierpnia przełozyły sie na wrzesien i to jeszcze jak dobrze pójdzie. Jestem po pierwsze nieudanej próbie IUI. Wszyscy mówia,że mało kiedy pierwsze podejscie się udaje, ale w naszym przypadku nierozumie dlaczego nie. Wszystko z nami ok, męza wyniki nasienia są w porzadku tylko ja mam wrogi sluz. Mam nadzieje ze sie wkoncu uda. Życze Wam powodzenia i wytrwałosci

Mój mi się oświadczył po 1,5 roku bycia razem.. ale to też jest inaczej bo myśmy się poznali jako gówniarze ;) ja 18 On 23.. potem wyjechaliśmy razem za granicę i od 4,5 roku mieszkamy razem :P Przygotowania do ślubu zajęły nam 1,5 roku hehe Masz rację- nie ma co się bawić w kotka i myszkę jak się już ma "głowę na karku" a w ogóle to jak wiesz, że z tą osobą chcesz spędzić resztę życia to na co czekać?! Czas na nas na pewno nie zaczeka ;)

hej dziewczyny! bylam dzis na usg, w zwiazku z tym moim bolacym jajnikiem podczas akzdej miesiaczki. lekarz byl bardzo malo rozmowny;/ dal mi tylko wynik i powiedzial ze wszystko dobrze... oto co napisal: macica w przodozgieciu,endometrium jednorodne grubosci 8 mm. jajnik lewy slabo widoczny ( ??? ) prawy niepowiekszony prawidlowej struktury z pecherzykiem dominujacym- 20 mm. brak plynu w zatoce douglasa. co o tym myslicie? wyglada na to ze jestem przed owulka, to 14 dzien cylku, cykle mam zwylke 28 dniowe. jednak przy mojej podwyzszonej prolaktynie podejrzewam ze nie dochodzi do peknecia pecherzyka, dlatego nie zachodze w ciaze- to tak na moj glupi chlopski rozum ;)

Cześć Laski :) No więc wynik IGM już mam - cytomegalia ujemny i tokso również ujemny :) Nie było się zatem czym martwić i możemy działać bez żadnych przeszkód. No ale jeszcze miesiąc poczekamy, chociaż wczoraj wieczorem... hm... była mała próba, ale raczej nic z tego nie będzie, bo jestem od razu po okresie. Tak sobie dzisiaj pomyślałam, że już od następnego cyklu możemy się starać... to niesamowite, bo nieraz czytałam takie topiki i wydawało mi się to strasznie odległe, a tu proszę... :) Nie dość, że za mniej niż miesiąc będę miała MĘŻA (jejku, jak to dziwnie brzmi :) to w dodatku może niedługo będziemy mieć dziecko... KOSMOS! :) Pozdrawiam Was mocno i czekam aż któraś "zapoczątkuje" dobrą passę :)