Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tosterka

Różowy pokój

Polecane posty

Otóż, mój pokój posiada białe ściany i na razie nie ma widoków na przemalowanie. Ogólnie przypomina graciarnię, żadnego ładu kolorystycznego. Grupa osób, która zachwyca się kolorem różowym to tzw pustaki, ja jednak jestem inteligentną osobą znającą własną wartość i miejsce w tym świecie. Nie przeszkadza mi to lubić różowy. Co zrobić, by nadać temu pokojowi charakter? Umieścić różowe akcenty, małym kosztem, co mogę wykonać samodzielnie?

Gość maturks4
Dziewczyna niosąca zastawioną tacę delikatnie zapukała do drzwi i weszła do dużego, jasnego pokoju. Rozejrzawszy się ciekawie, zobaczyła wysoki sufit ze stiukową dekoracją, dwa wysokie, weneckie okna, których surowość łagodziły białe muślinowe falbanki, wyglądające spod różowych draperii. Ściany, wyklejone papierem bladoróżowym w srebrne arabeski, zastosowane były widocznie do tkaniny pokrywającej meble z dębu czarnego, naśladującego heban. W najdalszym, ocienionym kącie pokoju stało łóżko, osłonione muślinową kotarą, podpiętą różowymi kokardami. Obok łóżka z jednej strony stał stolik z lustrem w posrebrzanych ramach, a z drugiej toaletka, wyłożona marmurem i zastawiona porcelaną, dobieraną widocznie do tonu barw panujących w pokoju. Pod oknem stało śliczne dębowe biureczko, a pod ścianą miękka kozetka ze stolikiem i dwoma fotelikami. Była tam jeszcze szafka oszklona, pełna książek ładnie oprawionych, i różne drobne, kosztowne a niepożyteczne graciki. Podłogę zaścielał wzorzysty dywan; z sufitu zwieszała się ozdobna lampa w kształcie kielicha kwiatu. W pokoju znajdowała się pani lat około 50, ubrana w ranny koronkowy strój ozdobiony różowymi kokardami i niebieskie aksamitne pantofelki haftowane srebrem. Uwagę przykuwały ogromne włosy, gęste, mające kolor jasnopopielaty, rzadkiej piękności, a miękkość i połysk jedwabiu. Dziewczyna postawiła tacę na stoliku. Znajdowało się na niej śniadanie, podane w porcelanowej zastawie, różowej ze złoceniami. Z dzbanka wydobywał się aromat świeżo parzonej kawy, obok stał różowozłoty dzbanuszek ze śmietanką i takaż cukiernica. Na ażurowym koszyku leżały rogaliki, obok ciemne pieczywo. Masło, konfitura i miód stały w trójdzielnym pojemniczku, a srebrna grawerowana łyżeczka opierała się o kwadratowy spodeczek pod filiżanką oryginalnego kształtu.

Gość a jaaaaaaaaaaaa
ja nie lubię różowego, ale jak już tak bardzo chcesz to radzę zestawić go z kolorem czarnym. możesz kupić kawałki materiału i zrobić sama obrazy, kapę na łóżko itp. :) meble możesz pomalować na czarno- doda to im wyrazu, a kolor różowy rozjaśni je :)

Gość malakotka
Ja lubię różowy. Moim zdaniem powinnaś urządzić właśnie romantyczny pokoik, jako przeciwwagę do tych obecnie modnych "nowoczesnych", a zimnych

mebli nie przemaluję.. brązowe są, drewniane i neich takie zostaną mam na ścianach różowe serduszka ponaklejane, jest tu nieco moich różowych rzeczy czy moze oblozyc doniczki materiałem? bo razczej ciezko przesadzac wszystkie kwiaty lub wsadzać w osłonki może różowy kocyk? cóż jeszcze?