Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pan rozsądny

Czy jest w ciąży?

Polecane posty

Gość Pan rozsądny

Witam. Mam pytanie ponieważ moja dziewczyna ciągle się boi że zaszła w ciąże po ominięciu tabletki (ponad 12h) na przełomie pierwszego i drugiego tygodnia. Dodam iż po tym wszystkim nie współżyliśmy przez 7 dni. Dostała normlanie okresu i po około tygodniu po okresie zrobiła test ciążowy. Wyszedł negatywnie. Ciągle mi mówi że się źle czuje a ja nie wiem czy to od stresu czy faktycznie jest w ciąży. Jakie są szanse że jest w ciązy? Proszę o porade. Czy powiniśmy powtórzyć test? Z góry dziekuje za pomoc.

Gość Pan rozsądny
Słyszałem że przy pierwszej ciązy może wystąpić okres i testy nie dają 100% gwarancji. A ona ostatnio ciąle mówi że jej nie dobrze i że źle się czuję. Ja uważam że to od tego całego stresu i od tego że ciągle o tym myśli. Nie wiem co robić. Namawiałem ją na wizytę u ginekologa ale się boi. Czy namówić ją na jeszcze jeden test?

Zacznijmy od tego ze ona nie ma okresu to krwawienie z odstawienia!!! nie wspolzyliscie przez 7 dni wiec nie ma ciazy boze czytales ulotke?

Gość Pan rozsądny
Tak czytałem ulotke.

jest w niej napisane zeby stosowac inne formy zabezpieczenia przez 7 dni uwierz mi to co nazywa sie okresem w przypadku tabletek nie dziala bo w zasadzie niewazne kiedy je odstawisz krwawienie wystapi a przy naturalnym okresie nie ma takiej opcji.poza tym tak naprawde na przelomie 1 i drugiego tygodnie op. organizm jest juz ustawiony calkiem niezle i szanse sa niewielkie szczegolnie jak sie nie wspolzyje.

Gość Pan rozsądny
OK dziękuję za informacje.