Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pechowa_szczesciara1989

czy wyglada na to ze ten zespol to oszusci? pomozcie, bo sie martwię!

Polecane posty

Szukalam ostatnie dwa tyg zespolu, ciezko bylo znalezc na sierpien 2011, jednego dnia kiedy intensywnie szukalam zadzwonil do mnie gosc ze ma moj numer od inego zespolu i ze maja wolny termin. Przesluchalismy jego dema (zespolu) na internecie i spodobalo nam sie, dzis bylismy u niego w domu. Pokazal nam na plytce wesele i spisalismy umowe. a 7 sierpnia mamy w tychach zobaczyc jak graja na weselu na zywo. Ja bym to olala, ale moj jest taki przezorny, ze ciagle tak jakby mowi ze: "jak to oczywiscie nie bedzie oszust to spoko" :] tak mnie tym wystraszyl ze mam juz metlik w glowie i zaczelam po necie szperac. Dodam ze ten zespol nie ma swojej strony glownej , ale czy by robil taka podpuche ze do domu wpuszczal, dal dane z dowodu ( w domu byla kobieta i dziecko) . Nie wiem, martwie sie !!!!!!!! Byl obcykany w piosenkach itp.;

Tylko dlatego że nie mają strony internetowej boisz się że to ściema? A działają jako legalna firma? Dają umowę? Bo jeśli tak to masz numer REGON po którym sprawdzisz czy firma naprawdę istnieje, jak długo itd., po wpisie do ewidencji gospodarczej (chyba tak to się nazywa).

Dużo zespołów nie ma strony internetowej gdyż działają głownie z polecenia. Skoro masz jego dane i zapraszają was na inne wesele to możesz im spokojnie zaufać. Weź sobie dane tamtych Młodych i zadzwoń do nich po weselu czy są zadowoleni.

Przede wszystkim nie powinno się ufać demo wersjom, jak szukaliśmy zespołu, to trafił nam się taki zespół, który po prostu ponagrywał oryginalne piosenki na płytę i udawali, że to ich wykonanie. Poza tym co innego jak piosenka jest nagrywana w studiu, a co innego jak brzmi na żywo. I ostatnie: dziwne jest to, że zespół sam się do Was odezwał. Naprawdę dobre zespoły nie wydzwaniają po potencjalnych klientach. Ale może to po prostu początkujący zespół. Lepiej pojedźcie do tych Tychów, przynajmniej będziecie spokojniejsi, albo będziecie jeszcze w stanie coś zmienić, jak się okaże, że coś nie tak.

Gość doświadczony weselnik
wybierajcie tylko takie kapele które można usłyszec i zobaczyć w akcji przed weselem,np. w pubie,restauracji lub na wczesniejszym niż wasze wesele

Gość a jjaaaa
Moja droga właśnie że najbardziej rozchwytywane zespoły które znam nie mają strony internetowej , bo zwyczajnie nie jest im potrzebna :-)

tak, oczywiscie ze podobal mi sie ich glos oraz jak spiewali ale to bylo demo, a jak jest na zywo to nie wiem. Zobaczymy 7 sierpnia. Ale mam obawy, bo jak puszczal nam wesele to caly czas zagadywal(moj wyczul ze tak jakby nie chcial zebysmy uslyszeli jak spiewaja :P ) ale czy rzeczywiscie tak jest? Mamy umowe o dzielo, nie ma regonu na niej.

Gość to te twoj jednak
nie taki przezorny, bo czul,ze cos nie tak, a umowe podpisal :P A na powaznie, nie martw sie na zapas. Wygooglas sobie opinie o tym zespole.

Gość Gość38
A ja nie wierzę w ten temat i myślę że to jest podpucha. Nikt normalny nie będzie chciał spisać umowę o dzieło bo jest to zbyt wielkie obciążenie dla pary młodej. Warto zapoznać się z przepisami jak legalizuje się umowę o dzieło i kto płaci za tą umowę podatki. To że zespół sam się odezwał to nic dziwnego. Coraz więcej usługodawców ślubnych tak robi.

zadna podpucha :] umowa o dzielo - taka mamy. Zobaczymy tego 7 sierpnia , ja bylam spokojna ale udziela mi sie to co moj gadal. Teraz znow mowi ze mysli ze to nie oszusci ale nie wie czy fajnie spiewaja :P

Gość manelka
podaj nazwę tego zespołu i miejscowośc, może ktoś zna i napisza wam opinie na ich temat.

Gość to wszystko nie tak
Umowa o dzieło bez jej zalegalizowanie w urzędzie podatkowym nie ma żadnej wartości. To wielka lipa. Jeśli coś będzie nie tak to bez zalegalizowania umowy nic nie zrobisz. Wiele zespołów i fotografów tak robi aby uniknąć odpowiedzialności. Z drugiej strony jeśli nie prowadza działalności gospodarczej to nie mogą spisać z tobą umowy o dzieło.

zespol FAN z dąbrowy górniczej.

Gość do autorki topiku -
Jedzcie i zobaczcie, to sie uspokoicie. Ja bym nie panikowala dlatego ze nie ma strony - wiele zespolow nie ma. Co do wypowiedzi "to wszystko nie tak" - 5 zdan, a zadne nie jest prawdziwe. Oczywiscie, ze mozesz podpisac z zespolem umowe o dzielo. To jest umowa CYWILNO - PRAWNA i jako taka jest stworzona wlasnie dla osob ktore nie prowadza dzialalnosci, reguluje stosunek miedzy dwoma osobami prywatnymi (choc moze tez miedzy dwoma firmami labo firma i osoba prywatna). To nie sa rzeczy tajemne, reguluje to Kodeks Cywilny http://www.prawnik24.pl/kodekscywilny/prawnik_kodeks_cywilny_25.htm Nie trzeba jej nigdzie "legalizowac" (a co to jest "urzad podatkowy?"). Podatek teoretycznie odprowadzacie Wy, ale uslugodawca powinien to zrobic za Was (warto to miec w umowie). Jesli jest to umowa o dzielo, daje Wam szereg praw, o ktorych sobie poczytasz w Kodeksie. Gorzej jakby to byl swistek z tytulem "umowa" i tyle. A jesli masz jego dane osobowe, sprawdzone z dowodem - male szanse, ze to oszust. Duzo zaliczki daliscie? i czy to byla zaliczka czy zadatek?

dalismy 400 zl zaliczki, pytalam znajomych ktorzy rok temu sie hajtali i tak samo dawali.

Gość kati84kce
Elo :) Ja też mam podpisaną umowę z tym zespołem na czerwiec 2011... masz może jakieś informacje na temat tego zespołu ??

Strona w internecie to nie wszystko.Kapele szukają kontaktów za wszelką cenę...Bo wesel dużo,a kapel chcących grać na weselach,TRZY RAZY TYLE...tylko jest jedno ale...Wszystkie chcą grać,jednak nie każda na miarę naszych oczekiwań.Jak już coś znalazłaś i ci się podoba ,to nie szukaj podstępu.Są kapele,które nie mają ekskluzywnych stron w necie,a i tak grają na full caly roczek.

Gość te zespoly.....
a my mielismy spotkanie z zespolem, i bylo wszystko ok, nam sie podobalo oni byli WOLLNI- chceilismy zaplacic zaliczke, a oni na to ze jeszcze za wwczesnie..... mieli sie z nami skontaktowac mailowo i od sierpnia do tej pory cisza.....ja w miedzyczasie sie telefonicznie kontaktowalam i powiedzieli, ze musieli miec zly adres, dlatego mail nie doszedl.... wiec ponownie poslalam im adres mailowy a i tak znowu z ich strony cisza. teraz wiem ze wkrotce czekaja nas ponowne, intensywne poszukiwania kapeli - najgorsze jest to, ze nie mieszkamy w Polsce i w tej chwili nie mamy jak dzialac. a tak bylismy juz z wyboru zadowoleni a tu klapa :(((

Gość ellamozarella
Pierwsze co bym zrobila, to telefon do tego "innego zespołu" jakim to niby prawem rozdają mój numer telefonu.

Gość kati84kce
Bardzo proszę jeśli ktoś ma jakiekolwiek informacje na temat zespołu FAN lub inaczej nazwa ARSON5, o informację.... a może ktoś poleci mi zespół z okolic Katowic --- sprawdzony :)

Gość megggggggi
Ja jestem z dąbrowy górniczej, ale szukając zespołu nie trafiłam na FAN, pewnie przez brak strony, nikt mi go nie polecał, nie byłam na weselu gdzie grał ten zespół .Ślub mam w czerwcu

Gość uhh
ja jestem z dąbrowy... i nigdy nie słyszałam o tym zespole... a ślub mam 6.08 i też poszukiwałam w dg zespołu na swoje wesele..

Gość kati84kce
Na to wygląda że nie warto ryzykować... czy ktoś ma może jakieś informację jak można rozwiązać umowę którą się zawarło na wykonanie usługi... ??

Normalnie wystarczy powiedzieć,że rezygnujecie..Zadatek/zwyczajowo kilka stówek/zapisać na straty,można rzec "sorry" i pewnie tyle,o ile w umowie pisemnej nie było jakiegoś szczególnego sformułowania na temat skutków waszej rezygnacji z usługi.Wszystkie telefoniczne,mailowe obiecanki i zapewnienia nic nie znaczą...i w tym jest problem,o ile ktoś jest np.w UK

hello! my bylismy na jednym weselu w sierpniu gdzie grali, przyszlismy na chwile posluchac ich i bylismy zadowoleni i sie przekonalismy :) nie martw sie, to nie oszusci!

Gość kati84kce
Pechowa szczęściaro :) więc rozumiem, że nie zmieniasz zespołu tylko polegasz na FANie.... tak ?? :) pozdrawiam

nie zmieniam, na biezaco przegladam ich strone na chomikuj i widze ze sa aktualnosci a poza tym bylismy na tym weselu w tycach gdzie grali i podobalo nam sie :) a Ty /