Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wlasciwie_to

5msc ciazy a zakup lozeczka

Polecane posty

Gość wlasciwie_to

zastanawiam sie czy juz moge zakupic lozeczko. czy to nie za wczesnie?

Gość do góry ....... hej
ja kupiłam w 5 mc , czemu za wcześnie?? Ja kupowałam systematycznie co miesiąc coś , bo nie byłoby mnie stać na wszystko na raz ..... więc czemu nie

Gość wlasciwie_to
napewno masz racje. wydatki mniejsze. a na all zlapalam lozeczko w super cenie

Gość ja bardzo duzo rzeczy
kupilam w trakcie ciazy wlasnie na allegro bo taniej wynioslo mnie to jakbym miala kupic w sklepie. Wozek i lozeczko kupilam w 4 miesiacu ciazy

je jestem w 19tc i chyba kupię już wszystko. Ciągle ląduję w szpitalu i boję się, że w końcu mnie nie wypuszczą. Mąż w sumie dałby radę większość kupić, ale nie chciałabym zawracać Mu głowy

Gość wlasciwie_to
dzieki dziewczyny. co prawda ja tez ciagle mam jakies problemy z ciaza ale wierze ze dotrwam do konca. tym bardziej ze to juz 5msc wiec jest lepiej :)

minia troche dziwnie to brzmi ze nie chcesz zawracac glowy swojemu mezowi, w koncu to Wasze dziecko. Moj z checia chodzil kupowac ze mna nawet ubranka, w sumie to wszystko kupowalismy razem i nie wyobrazam sobie kupowania samej bez meza. tylko wozka nie kupujcie ze wczesnie po co gwarancja ma leciec niepotrzebnie.

A po co tak wczesnie lozeczko i wozek kupowac? Przeciez to wam dziewczyny gwarancja leci na "pusto" . Ja wozek kupilam pod koniec 9m a lozeczko kupil Maz jak maly mial okolo mies bo wczesniej spal w wozku. Po co sie tak spieszyc? To wszystko bedzie wam w dmou zalegac i kurzyc sie niepotrzebnie.

lilia nad stawem chodzi o to, że on teraz pracuje, a do tego gotuje, sprząta, pierze. Ja mogę wstawać tylko do toalety i jest Mu naprawdę ciężko. Skoro zakupy mogę zrobić sama przez internet, to je zrobię. Przecież to wiele czasu zajmuje, a On go teraz na nic nie ma :( Nawet od trzech miesięcy nie włączył telewizora :/ co mogę zrobię

Gość wlasciwie_to
jagoda369 bo niektorzy nie maja tak o zeby wydaac. a z odkladaniem kasy to tez roznie bywa...a tak kupi sie i bedzie stac. :D

Gość do góry ....... hej
z tym odkładaniem to wiecie jak bywa kaska jest i się ulatnia , ja wolałam kupić bo wiedziałam ,że tych pieniędzy nie wydam na co innego.

Ja zrobiłem synkowi sam łóżeczko, więc gwarancja jest dożywotnia...:classic_cool: A wózka jeszcze nie mamy, podobno rodzice mają się zrzucić.

Gość do góry ....... hej
co do gwarancji to ok zgodzę sie z przedmówczyniami ,że po co ma lecieć , ale nie każdy kupuje nowe w sklepie ..... np. używanemu wózkowi już raczej gwarancja się skończyła ;)

Gość wlasciwie_to
stifler30 to ja zamawiam u ciebie lozeczko :D

od początku ciąży kompletowałam systematycznie wyprawkę i przynajmniej nie odczułam tak bardzo tych wydatków, no i jak wyladowalam raz na patologii a potem drugi to przynajmniej byłam spokojna że wszystko dla maluszka mam w razie czego

wlasciwie_to hihi:-D Oby tylko mały chciał tam spać. Mój kumpel tez zrobił łóżeczko, a jego syn z trudem przespał w nim jedną noc...:-D

minia ale skoro chcesz zamawiac na allegro to popatrz co maja, a przed urodzeniem dziecka niech maz zamowi, lozeczka psuja sie rzadziej, ale z wozkami to roznie bywa. rodzisz w grudniu zanim wyjdziesz na spacer z dzickiem bedzie styczen, bez sensu zeby minelo pol roku gwarancji, chyba ze wozek ma gwarancje na dwa lata.

Gość wlasciwie_to
STIFLER30 jak mi zrobisz fajne lozeczko do 100zl to wynajmje cie :D

lilia nad stawem wózek akurat rodzice sponsorują i mama kupi już po porodzie :) myślę, że w przyszłym miesiącu skompletuję te wszystkie pierdoły jak ubranka, poszewki,pieluszki itd. Dla mnie to sama frajda :) A jak nie zdążę, mam listę i mąż to zrobi

bo to jest sama frajda kompletowanie wszystkiego, tylko nie wpadnij na pomysl zakupu hurtowej ilosci pieluzek bo moze sie okazac ze malenstwo ma alergie na pieluszki danej firmy

Gość wozek w 4 msc??
z tego co wiem to wózek kupuje sie na samym koncu tak samo jak i łozeczko

Gość wlasciwie_to
z tego co wiesz...a moze inni wola wczesniej

lila dzięki za rady :) będę leżeć do 24tc, a później już liczę na ulgę :) może uda nam się pojechać do hurtowni, wszystko spokojnie obejrzeć i kupić na miejscu. Zakupy przez internet nie przemawiają do mnie

Gość wlasciwie_to
a czemu do 24tc? myslisz ze po tym okresie bedzie lepiej?

po 24tc nawet jeśli nastąpi przedwczesny poród dziecko ma szanse na przeżycie, dlatego absolutny nakaz leżenia mam do 24tc, a później wszystko będzie zależeć od stanu mojego łożyska, które do tej pory miało "lukę", nie było zrośnięte. Ta luka się pomniejszała, ale cały czas była

Gość wlasciwie_to
ojej czyli zagrozona... wspolczuje ale napewno bedzie dobrze. ja tez musze lezec chociaz mowia ze z dzidzis wszystko ok

Gość kuki123
jest dobrze i tak myśl moja córka miała też zagrożoną ciążę a dziś mały ma pól roku:)

Gość przyszła mamcia
A kupuj a co Ci tam. Ja zaczęłam kupować jak dowiedziałam się jak płeć :) czyli po 22 TC. Nie zwracam uwagi na przesady, bo to bzdury. powodzenia :)

Gość wlasciwie_to
i kupilam. lozeczko i materac.