Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZDEZORIENTOWANY CAŁKIEM

studia co wybrac HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

btw. ja np. chce wylądować w szkole;] jeszcze po wosie, moze jakaś podyplomówka i do urzędu można chyba iść...

Gość no ale chyba tez wiesz
pewnie ze teoretycznie to co robia po prawie w urzedach, mogliby i ci po historii tak samo ten po liceum teoretycznie moglby tez to robic, bo to sa rzeczy ,ktorych raczej sie nie uczysz na studiach tylko pracodawca majac do wyboru kogos po prawie i historii wezmie kogos po prawie...

fwe4rfw3r - ok. są ludzie którzy świetnie sobie radzą po każdym kierunku są kreatywni i przedsiębiorczy. ale o tym już pisałam - ile jest takich osób 0,5%? 1%? bardzo mało. Są też tacy, bez różnicy co skończą i tak wylądują w magazynie. Ja mówię o większości, ogóle. Nie mówie o wybitnych jednostkach i tych ułomnych. Czysta średnia. A większość ludzi nigdy nie założy własnej firmy i nie będzie jeździło nowiutkim mercedesem. Polak o przeciętnym IQ, który w wyląduje w podrzędnej firmie na średnim stanowisku. I teraz przeczytaj jeszcze raz co napisałam a nie pień się BO ty jestes humanistą i się wściekasz o prawdę, że po studiach na uniwerku po stricte humanistycznych kierunkach ogólnie jest gorzej z pracą niż po innych kierunkach czy np. polibudzie. Autor sam wie czy należy co osób kreatywnych, czy po prostu skupia się na tym że lubi w szkole historię i polski.

Gość fwe4rfw3r
zależy jaki pracodawca- prywatny może i tak, zależy kogo i do czego szuka. ale na stanowisko urzędnicze np. do sądu są konkursy i kierunek studiów nie jest tam punktowany

Gość fwe4rfw3r
nie pienię się i nie bronie wcale moich humanistycznym studiów, wręcz przeciwnie. ja właśnie studiuję prawo, które polecasz i śmiało moge powiedzieć, że nie jest to dobry wybór dla osób, które się tym szczerze nie interesują , a idą na nie tylko dlatego, że niby później jest z praca łatwo. mój facet z kolei jest po polibudzie i też twierdzi, że ktoś kto idzie ze względów praktycznych na te studia najczęsciej ich nie kończy, albo jeśli ma fart i zostaje inż to i tak później idzie gdzieś do urzędu, bo zwyczajnie tego nie czuje. on ma takich kolegów ze studiów co teorię owszem chwycili, ale zwyczajnie z praktyką sobie nie radzą