Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BertaD.79

Gastroskopia pod narkozą a makijaż

Polecane posty

Gość BertaD.79

W przyszłym tygodniu będę miała gastroskopię wykonywaną pod narkozą. Zabieg ma się odbyć dopiero po południu, więc rano ide normlanie do pracy. Na moim stanowisku wymagany jest ładny wygląd, więc chociaz odrobine podkładu muszę nałożyć. I teraz mam problem, bo nie zdązę go zmyć przed zabiegiem (mam mało czasu, że by dotrzec do przychodni). Czy taki zabieg (gdzie zostane wybudzona po 30 min) może byc wykonany z podkładem na twarzy (mała ilością)? Pani w rejestracji nie potrafiła mi odpowiedzieć na to pytanie. Może Wy wiecie coś na ten temat??

Gość Kiszonka
Może , to w gastroskopii nie przeszkadza, po całym zabiegu z podkładu wiele nie zostanie bo leżysz bokiem na leżance i wszystko sie wytrze w to co ci dadzą pod glowe .

Gość Ale problem....
A po co pod narkozą? Przecież to nie operacja :-)

Gość BertaD.79
Dzięki za odp. :) A czy nie będzie to przeszkadzało anestezjologowi? Bo słyszałam, że nie wolno miec pomalowanych paznokci i myslałam, że może ze skóra jest podobnie (?)

Gość BertaD.79
Ja nie wiem czy dobrze robię z tą narkozą, ale chciałam po prostu oszczędzic sobie stresu (jestem bardzo nerwową osobą).

I gastroskopia trwa dosłownie chwile. Uważam, że narkoza wcale nie jest tu potrzebna. Dostajesz znieczulenie, środki przeciwwymiotne i tyle. 15 min badania. I jeśli bierzesz jakieś znieczulenie, musisz być z kimś, kto sie Toba zaopiekuje po wszystkim.

Gość BertaD.79
Nawet odrobiny podkładu?? Pytałam się kobiety w rejestracji i ona powiedziała tylko, żeby nie jesć i nie pic przez 6 h. A pytałam się o wszystko (tzn. jak trzeba się przygotowac do takiego zabiegu). To pewna informacja??

No przeciez bedziesz nieprzytomna pod narkozą. Beda Ci pchali do ust rure, makijaz przeszkadza, najpierw wymaza sobie całe rece w podkladzie, a pozniej beda musieli wszyscy co chwile zmieniac rekawiczki, bo ciagle beda uwalone od makijazu. Czy to jest taki problem, zmyc makijaz przed badaniem? :O

Gość BertaD.79
Potem dojedzie do mnie mąz, więc będę miała opieke po zabiegu. A makijażu nie zdążę zmyć (szefowa nie puści mnie wczesniej, a w przychodni przeciez tez nie będą na mnie dłużej czekać). Zmywanie makijażu nie zajmuje mi minuty, bo mam wrażliwą skórę i muszę się z nią "cackać" :(

Zmycie samego podkladu trwa minute, bo sama pytałas, czy mzoesz miec sam podklad. Sam podklad, to nie wymalowane kredka i tuszem oczy. Wystraczy przetrzec mleczkiem.

Gość Ale problem....
A czy naprawdę nie ma możliwości żebyś wzięła urlop w tym dniu? Masz też prawo do urlopu na żądanie - 3 razy w roku :-) Dzwonisz rano i już.

Gość rany , co za problem
przed wyjściem z pracy zmyj makijaż weź sobie do pracy ten cetaphil i wodę mineralną 10 minut przed wyjściem idź do łazienki,, i umyj buzię

Gość chjHJHJCH
jezuuu az nie wierze w to co czytam, jakas ty rozlazla babo..wyjdz10 minut wczesniej z pracy albo sie w ten dzien nie maluj albo rob co chcesz tylko spadaj i juz nie miałcz:O

Gość Ale problem....
Ja nie miałam narkozy i byłam bez makijażu. A też jestem b. nerwowa. Toż to trwa krótko :-)

Nie wiem gdzie masz to badanie. Ale przed każdym takim badaniem dostaje sie ulotke co mozna, a czego nie. Tak samo przed zabiegiem trzeba mieć spotkanie z anestezjologiem, on przeprowadza wywiad. Wiec mogłas zapytać go. U mnie w szpitalu o wszystkim mowią i nie musze dodatkowi pytać. Ile Ty masz lat, skoro dla Ciebie problemem jest takie cos? I nie wierze, że możesz sie normalnie malować, jeśli delikatne mleczko aż tak bardzo Cie podrażnia. Nie maluj sie wcale do pracy, bo sam podkład to nic i tak.

Gość BertaD.79
Oczywiście do pracy wezmę cetaphil, ale boję się że nie zdążę zmyć makijażu i co wtedy? martwię się na zapas :(

Gość Zdeterminowannaaa21
kurwa nie rozumiem.jaki problem zmyc podklad?! szczegolnie ze mowisz,ze to tylko odrobina. wyjsc pod koniec pracy do lazienki? w przychodni do lazienki? albo nie nakladac. nie sadze,ze ta kropla podkladu zmienia tak twoj wizerunek. albo jesli zmyjesz tonikiem czy melczkiem bedzie az taki problem.;/

Gość Zdeterminowannaaa21
to masz takie pr0blemy a stosujesz podklad?;/

Gość Ale problem....
Weź urlop na żądanie i spokojnie się przygotujesz. I proponuję jakieś tabl. na uspokojenie. Np. Valused - ziołowe :-)

Gość BertaD.79
Dziękuję za rzeczową odpowiedź :O Czy jest tu ktoś kto potrafi mi odpowiedzieć na pytanie dotyczące narkozy?

No własnie. Nawet apteczny podkład, na bardzo wrazliwą skórę bedzie źle wpływał. I beda Ci wyłaziły syfy, tak samo jak od mleczka, mimo, ze mleczko jest lżejsze, tak samo tonik i zmywasz makijaz pare minut, a podklad masz na twarzy cały dzien.

Gość BertaD.79
Chciałabym porozmawiać z kims, kto juz miał gastroskopię albo podobny zabieg pod narkozą. Nie dostałam żadnych wytycznych w przychodni i dlatego się pytam. A stosuje podkład, bo bardzo dobrze chroni on moja skórę (nie mam problemów z wypryskami, trądzikiem itd.) Dziękuję życzliwym osobom za opinie i rady.

No to skoro nie masz problemów z cerą to nie musisz nakładać podkładu prawda? Piszą Ci ludzie, że nie można, a mam wrażenie za wszelką cenę chcesz usłyszeć, że można.

Gość Ale problem....
Ja też idę:-)

Gość ręce opadają...
Dnia 28.07.2010 o 14:47, Chwilowa irytacja napisał:

No przeciez bedziesz nieprzytomna pod narkozą. Beda Ci pchali do ust rure, makijaz przeszkadza, najpierw wymaza sobie całe rece w podkladzie, a pozniej beda musieli wszyscy co chwile zmieniac rekawiczki, bo ciagle beda uwalone od makijazu. Czy to jest taki problem, zmyc makijaz przed badaniem? 😮

Co za bzdury piszesz!!! Podczas takiego znieczulenia ogólnego- krótkotrwałego(sedacja) nie zakładają żądnych rur do gardła, jest tylko wkłucie dożylne. Ale jak już ktoś słyszy "narkoza" to generalizuje-brawo